Drizzt je napisao:
Coolpad F1 ima bolju kameru jer ima Sony-jev senzor IMX135, a na telekinezi možeš vidjeti recenzije oba telefona, pa pod recenzijom Redmi Note-a i usporedne slike slikane s Redmi i F1. Ja se previše ne bih opterećivao MTK vs Spapdragon. Na svim testovima MTK ostvaruje bolje rezultate i Mali 450 je skoro duplo bolja od Adreon 305, ali to ti ne treba ništa specijalno značiti, jer oba će ti odlično raditi.
I ja sam imao sličnu dvojbu i sigurno bih uzeo Coolpad, da već nemam telefon s istom tom kamerom, pa mi nije bitno to...i da nisam nabasao na Redmi Note za 145$. Takodje MIUI mi je ljepši od CoolLife-a, koji je malo više orijentisan ka kineskom tržištu.
Coolpad F1 je zamišljen kao konkurent Redmi 1S-u, a Coolpad F2 Redmi Note-u i tu Coolpad pobjedjuje jer su relativno noviji telefoni.
ZTE Red Bull (2GB verzija) bi meni recimo bio dobar izbor kad bi tražio nešto slično Coolpad F1. Imaju isti senzor kamere, ZTE manjih je dimenzija, ima više senzora, solidno je jeftiniji i meni lično ljepši.
Ne znam ja to ne bih samo tako gledao, miui je prepun opcija i mogucnosti koje nemaju puno bolji o.s. od tog coolpadovog. Takodje i aplikacija kamere ima razne dodatne mogucnosti, filtere, hdr i sl tako da mozda jeste bolji senzor kamere i sve to ( recimo iako isti senzor ima kao i mi3 ovaj ima malo bolju kameru), ali sve ukupno kad se gleda xiaomi note je bolji i pouzdaniji telefon. Odlicno lezi u ruci i ne cini se glomazan iako ima 5,5 incni ekran. Po meni sasvim ok fon za tu sumu novca.