banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hercegovac je napisao:
Naravno. Zna se šta prolazi na Balkanu: NEMA HITA, DOK NE SIJEVNE BUTKA!

Zato Bijonse snima spotove u donjem vešu, da se probije na Balkanu? Neka smo mi seljaci, nema veze što cio svvijet isto radi.

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2015, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Ali najgore od svega je što su tekstovi pjesama od Beyonce, Nicki Minaj, Britney i sl. čak gori i od Sandre Afrike. Ali to ipak nije treš izgleda. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 09:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
svaka tv tvrdi da je najgledanija, a najiritantnije po tom pitanju su atv i pe-te-pe-ce

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 18:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nije ni BN daleko odmakao, dva dana u ovoj godini su bili najgledaniji u RS i već zvone na sva zvona. :D Čak je tradicionalno, juče, na Božić, BN bio najgledanija tv kuća u cijeloj BiH.

Božić u BiH

Slika

Božić u Republici Srpskoj:

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BHT više nije zadnji. Zamijenio ga je ATV. :D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 23:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

obzirom da nema niti jednog jedinog piplmetra u BiH, sve je to samo nasumicno igranje brojkama

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Realno bili su najgledaniji, ljudi napravili otvoreni program, otvorili telefonske linije, puštali narodnjake, voditeljka (dekolte), par nekih pjevaljki bile gošće u studiju... recept za uspjeh :D
I ja prebacih na BN na par minuta :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 23:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

750 piplmetara je u BiH.

http://www.agbnielsen.net/whereweare/bosnia.asp

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ih stvarno toliko ima, opet je malo u poređenju sa brojem stanovnika. To realno nije mjerodavno ni za Crnu Goru.
Ima jedna epizoda Bitangi i princeza o piplmetru. Čak je i realna. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 01:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ima i film o piplmetrima i štimanju rejtinga.
Iz 80-ih godina.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ratings_Game

Edit: Da dodam, Nielsen u Hrvatskoj 800-ak domaćinstava ima piplmetre, a u Srbiji ima oko 1000 uređaja čini mi se. Neka me neko ispravi.
Tako da taj broj za BiH može biti reprezentativan. Naravno, ako se uzme kvalitetan uzorak...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 03:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
BN praznični program je dosta monoton i šabloniran ali jednostavno svaki put potuku gledanost sa pjesmicama i izvuku iz šešira neki zanimljiviji domaći film. I ja sam jedino njih gledao za božićne praznike od kanala iz RS. Ovoga puta oteli su RTRS ispred nosa film sa "bespardoncima" u koji je uloženo tričavih 4.500KM i potukli ponovo gledanost, na ju tjubu ima 1,5 milion pregleda.
RTRS smor teški za praznike, hrvatske sapunice, pa RTS sapunice, pa ništa.

A što se tiče gledanosti, pa svako izvadi šta mu odgovara. Neko gledanost na godišnjem nivou, neko gledanost tačno određene emisije, neko mjesečnu, neko regionalnu, neko republičku, neko za cijelu teritoriju, neko sedmičnu, prazničnu, od 12-17, 0d 18-22 bla bla. Ništa čudno što su ATV vijesti najgledanije od vijesti u 19 jer nemaju u RS konkurenciju u tom terminu a to što se svako hvali, pa ne hvali se zarad gledalaca nego da privuku kojeg sponzora ...

Poslednji put menjao Borac u srcu dana 09 Jan 2015, 03:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 03:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drug je napisao:

prijatelj mi se bavi istrazivanjem medija (izmedju ostalog) i rece mi da u BiH jos uvijek nema niti jednog jedinog piplmetra
tih 750 mozda jos nije instalirano
s druge strane, kaze da podaci koje objavi rts o gledanosti su prilicno tacni, jer za svaku emisiju rade analize, ali da to rade za svoje potrebe, a ne da bi se hasili

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 07:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Borac u srcu je napisao:
Neko gledanost na godišnjem nivou, neko gledanost tačno određene emisije, neko mjesečnu, neko regionalnu, neko republičku, neko za cijelu teritoriju, neko sedmičnu, prazničnu, od 12-17, 0d 18-22 bla bla.

Tačno. Iz ispitivanja koje uradi agencija svako izvadi sebi ono što mu odgovara. Ja sam to ranije osuđivao, ali sad mi svejedno, neka svako tumači kako hoće, kad već nemamo onakav - sedmični grafikon kao što ga urade u Srbiji. Ja sam ga i postavio i ovdje. Po meni, samo takav sedmični grafikon kroz cijelu godinu daje gledaocu - objektivnu sliku, tu je gledanost 4+ za cijelu teritoriju Srbije 24 sata dnevno. Na prethodnoj je strani, da se ne ponavljam.

BSE je napisao:
prijatelj mi se bavi istrazivanjem medija (izmedju ostalog) i rece mi da u BiH jos uvijek nema niti jednog jedinog piplmetra

Sumnjam, Nielsen je ozbiljna kompanija da bi sebi dozvolila tako nešto. Čak i ja, obični smrtnik, znam gdje su do skora bila dva. :wink:

Choban je napisao:
Edit: Da dodam, Nielsen u Hrvatskoj 800-ak domaćinstava ima piplmetre, a u Srbiji ima oko 1000 uređaja čini mi se. Neka me neko ispravi. Tako da taj broj za BiH može biti reprezentativan. Naravno, ako se uzme kvalitetan uzorak...

To su otprilike te cifre za Srbiju i Hrvatsku. Na sajtu Nielsena stoji: Srbija - 1290, Hrvatska - 1150.
http://www.agbnielsen.net/whereweare/dy ... try=Serbia
http://www.agbnielsen.net/whereweare/dy ... ry=Croatia
E sad, o kvalitetu uzorka su uvijek može raspravljati...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 10:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Za uzorak od 0.064% domaćinstava se teško može reći da je statistički bitan. Pravu gledanost mogu dati jedino IPTV platforme, ali pošto je oni je objavljuju javno, ovo jedino mogu da shvatim kao plaćeni oglas i igranje marketinga i prodaje™.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 10:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Ali i IPTV je rasprostranjen uglavnom po gradskim zonama, tako da ni to ne bi dalo potpuno tačan uzorak stanovništva.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 10:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Slažem se, ali opet može ponuditi daleko veći uzorak nego ovih jadnih (moram se tako izraziti) 750 piplmetara. Kako god, sve dok se ne može izvući statistika za većinu (da ne kažem cijelu) populaciju, ove podatke treba uzimati sa rezervom. Pogotovo kad pričamo o uzorku na četvrtu decimalu. A marketing i prodaja™ obožava da se hvali nerealnim ciframa izvučenim iz konteksta... kao da to neku uzima za ozbiljno. OK, shvatam da je to način za podizanje cijene sekunde reklame i nek to koriste u te svrhe, ali ovo obmanjivanje naroda sa ciframa je smješno.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 10:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Meni je začuđujuće da Nielsen kao vjerovatno jedna od najpoznatijih svjetskih agencija za istraživanje gledanosti, uopšte objavljuje rezultate sa tako mizernim uzorkom. Ili im nije uopšte bitno kakav će utisak ostaviti na ovako jadnom tržištu ili im je konkurencija još gora, pa im je i to dovoljno da budu ispred ostalih (što je vjerovatnije).

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje je odjednom nestao Mareco?

Znači, zvanično prema Nielsenu, u BiH ima 550 piplmetara.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2015, 19:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drug je napisao:
BSE je napisao:

Sumnjam, Nielsen je ozbiljna kompanija da bi sebi dozvolila tako nešto. Čak i ja, obični smrtnik, znam gdje su do skora bila dva. :wink:

i Remax je ozbiljna kompanija, pa ipak ovdje zaposljavaju ljude koji ti ne bi mogli prodati ni bubreg, a da je tebi potrebna hitna transplantacija
enter je to fino napisao, sve je to marketing i prodaja, nasviravaju brojeve kako bi im tv stanice i dalje placale

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2015, 19:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slažem se u potpunosti, ali ako se uzorak od 1290 piplmetara za teritoriju Srbije uzima kao mjerodavan, onda bi kod nas tih 750 primjeraka trebalo biti i više nego dovoljno. Po meni bitniji je kvalitet uzorka. I na prvom mjestu - teritorijalna zastupljenost.

Jer, RS i FBiH su tako dva različita tržišta, kao da su dvije potpuno različite države u pitanju. I raditi ispitivanje gledanosti na nivou BiH je baš - nepotrebno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]