banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 229  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jan 2015, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Takodje sam imao problema sa uplatom, ali vratili su mi novac, tako da ništa od Elephona P6000 za sad. Malo ću sačekati da se nakupi recenzija ili da se možda pojavi još neki proizvodjač s tim chipsetom. Iz jedne recenzije, što je do sad izašla, čini se da je sve super, sem kamere koja najvjerovatnije nije 13Mpx već prije da je 8Mpx.
Razmatram i druge opcije. Redmi Note skoro savršen, samo da je 5", Redmi 1S samo da mu je 2GB, Lenovo A8 samo da nije ružan..., oduševim se Lenovu S8 u svakom pogledu (ne znam da li mi je ljepši sivi ili zlatni) i skontam na kraju da mu ne radi 3G van Azije...slatke muke :)

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2015, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ja sam imao redmi 1s, taj telefon leti na 1gb, kao i svaki drugi skoro. To natrpavanje rama po meni nema smisla, jos kad uzmes u obzir da redmi ima MIUI i sve stigne sa 1GB, kad bi recimo instalirato AOSP ili Cyanogen mod bilo bi jos brze, a imas MIUI, CM11, CM12 (Lollipop) i sve ostale popularne romove, uz to on ima i najbolju kameru od svih tih telefona sto si naveo.

Redmi Note 4G ima odlicnu kameru isto, MIUI baziran na 4.4.x androidu, cpu je isto brz, qualcomm ne mtk. Da ima crni model, narucio bi ga bez razmisljanja.

Lenovo A8 je ogavan i plastican, ostatak necu ni komentarisati. Taj lenovo S8 mi je bezveze zbog 3G, a kazu i ljudi da ima bagovit softwer tako da bi ga ja izbjegavao.

Pogledaj imas na pandawill.com onaj model Redmi 2, mislim da izlazi 9 jan bice oko 160$. Dosta je ljepsi i brzi od 1s, isto qualcomm, bolja kamera za nijansu i fabricki MIUI 6 (Kitkat 4.4.x based). Realna cijena iz Xiaomija mu je 110$, panda ce prodavati po 160$, a na to2c sam vidio 199$, bezobrazluk... jedino da prodje mjesec dana da ustabile zalihe pa ce spustiti.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovdje sam pročitao da se ljudi žale na memoriju Redmi 1S [ur=http://en.miui.com/thread-43116-1-1.htmll]LINK[/url], druga stvar što znam po sebi kad sam prije godinu dana uzeo telefon s 1GB koliko je zauzeće memorije bilo tada i sada s istim instaliranim aplikacijama. Nije to ništa kritično, ali moglo bi biti da će za pola godine 1GB biti malo jer s svakim update-om aplikacije jedu sve više i više memorije.

Za Redmi 2 sam dan prije nego što se pojavi u prodaji pročitao ovdje "LINK" specifikacije i oduševio se tu navedenom cijenom od 112$, da bi se sutradan šokirao na to2c-u :)
Kasnije sam na net-u našao objašnjenje visoke cijene:
Citiraj:
Xiaomi prodaje nove uređaje, kao prvo, samo preko online prodavnice, i drugo, strogo ograničeno vreme da ne bi dolazilo do preklapanja proizvoda. To dovodi do toga da kupci teško mogu da nađu uređaje posle nekog vremena odnosno da se cene uređaja menjaju. Xiaomi ponudi kontigent uređaja po jednoj ceni preko online prodavnice, ali su ovi uređaji dostupni tek nekoliko sati da bi zatim postali dostupni od prodavaca po višim cenama. Sa druge strane, kao što je u prvih nekoliko meseci od početka prodaje i talas interesovanja za određeni model visok, on postepeno bledi, pa cena počinje da i čak postepeno opada, što ga čini atraktivnom kupovinom šest meseci nakon izdavanja.

Inače sample slike uslikane Redmi 2 su odlične!

Redmi Note mi najviše odgovara specifikacijama, cijenom, opremom, jedini minus od mene je glomaznost. Solidno veći i teži od Note 3. Inače odličan mi je ovaj backcover:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je vezano za ram menagment, ne kontam sta se ljudi zale, ja nisam imao nikakvih problema, a i ako ih je bilo vjerovatno su rijesili sve sa v45 update-om, ili instaliras custom kitkat i sve odlicno radi :)

Imas i ovaj cover:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Kod mene na mi3 uzima od 70-80% ali kazu da je to normalno za miu i stvarno ne osjetim da ista uspori tako da nije to nikakav problem. Xiaomi redmi 1s jeste mozda best buy, ali treba razmotriti i Iuni i Umi zero koji su prlilicno napucani, umi cak i vise nego xioami mi3, a dosta jeftiniji.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kod mene je na svakom telefonu dosad zauzeće RAM-a oko 300-400 MB, tako da još ne vidim potrebu za 2 GB kad ni ovaj 1 GB ne mogu popuniti. :)
Ali i ne trudim se, koristim samo nekoliko osnovnih aplikacija - poruke, pozivi, Viber, Tapatalk, e-mail i ponekad brzinski web browsing i YouTube.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po meni je bitnija frekvencija rama nego kolicina, ako imas brz ram, brze ce se procesirati podaci, stavljati hrpu rama u mobilni telefona nema neke koristi, cak ni na 2GB ja nisam vidio da neko popuni preko 1GB, a da android ne izbaci iz memorije.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam ja nista posebno od aplikacija, ali kazu da je tako inace na Miui rom. Neko ovdje cini mi se rece da je to bolje jer taj rom aplikacije drzi u pripravnosti sto omogucava njihovu bolju responzivnost. Bitno da se ne rusi sistem i da radi normalno. Upravo to kao i trajanje baterije bio je i jedan od osnovnih motiva da zamjenim svoj bivsi tel. Xperia arc s sa ovim i zasad sam bas zadovoljan tako da sve preporuke za Xiaomi mada nije sve idealno kamera od kako sam uradio update na v6 mi je losija nego na fabrickoj verziji sa v5 jer jos uvijek nije stigla oficijelna nadogradnja. Takodje slusalice mu i nisu nesto. Ima svojih mana, ali sam softver ima dosta opcija, senzora tako da se po tome izdvaja od mase ostalih android telefona.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Neko ovdje cini mi se rece da je to bolje jer taj rom aplikacije drzi u pripravnosti sto omogucava njihovu bolju responzivnost. Bitno da se ne rusi sistem i da radi normalno.

Pa da, stace ti 2GB rama kad je vise od pola uvijek prazno, ako nemas tu opciju. Na nexus 4 skoro uvijek ispod 800MB iskoristeno, ostatak beskoristan, recimo.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogu ja i ovdje ubaciti CM rom ili Aosp kk rom, ali Miui radi odlicno i fino izgleda tako da nema potrebe da se bilo sta mijenja.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se kamera tiče, evo nešto što sam tražio po netu pa da podijelim ako nekog bude interesovalo... lista telefona koji koriste Sony-jev IMX135 senzor
Spoiler:
LG G3,
Samsung Galaxy Note 3,
Moto X 2014,
Samsung Galaxy S4 I9500,
Sony Xperia ZL,
LG G2,
Lenovo K900,
Samsung Galaxy S4 I9506,
Xiaomi Mi 3,
Oppo Find 5,
Lenovo Vibe Z,
Newman K18,
THL T200,
THL T100s Ironman,
THL W11 Monkey King 2,
THL T200C,
Coolpad Halo,
Coolpad F1 8297,
iNew V3,
iNew i4000s,
Allview X2 Soul,
Coolpad 1S,
Uniscope XC2s,
Micromax Canvas Nitro A310,
Doogee Turbo 2 DG900,
Kingzone K1 Turbo,
Yu Yureka

...i nešto napredniji Sony-jev IMX214
Spoiler:
Oppo Find 7,
Oppo Find 7a,
OnePlus One,
Oppo R1S,
Vivo Xshot Ultimate,
Vivo Xshot Elite,
Smartisan T1,
Oppo N1 mini,
Huawei Honor 6,
ZTE Nubia Z7,
ZTE Nubia Z7 Max,
ZTE Nubia Z7 mini,
Xiaomi Mi 4,
TCL P728M,
Oppo R1K,
IUNI U3,
Vivo X5,
Huawei Ascend Mate7,
Huawei Ascend G7,
Nexus 6,
HTC Butterfly 2
bq Aquaris E5 4G

Sigurno ih ima još mimo ove liste.

Citiraj:
IMX214 sensor has the following advantages:
1, improved color saturation proofs, so the picture is more nuanced, better visual perception;
2, for more accurate white balance control, reducing the sample color cast, color drift, the probability of the pan-green or reddish problems arise;
3, the resolving power stronger when shooting distant scenes, detail preservation richer;
4, moiré appears diminished photos;
5, when opening HDR option, camera even better, even moving objects can be accurately capture, reduce screen missing issues;
6, for the overexposure problem be corrected;
7, when taking pictures at night, you can gradually less noise;
8 shooting in low light conditions to improve sensitivity.

Na telekinza.com pod recenzijom hvale Coolpad-a F1 telefon. Nisam ni znao da su 8. proizvodjač telefona na svijetu :) Oko 150$ mu je cijena, a specifikacije su MTK6592 Octa Core 1.7GHz, 2GB RAM, 8GB ROM, 5.0" HD, 13.0MP Sony kamera i Gorilla Glass. I njihova verzija Coolpad F2 za 178$ dobiješ sve isto, samo više ROM memorije, veći ekran i Qualcomm MSM8939, Cortex A53 Octa core, 64bits, na 1.5Ghz. Valjda u Kini važi medju brendirane i kvalitetnije proizvodjače. Samo CoolLife UI mi je grozan :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Na testovima Xiaomi mi3 svi tvrde da se iz ovog senzora koji koristi mi3 moglo izvuci daleko vise, a ovo takodje kazu da upgradeom na miu6 kamera bude losija pogotovo u nocnom modu i pod slabijim svjetlom. Meni kamera nije presudna, ali je solidna mada nocu ima vise suma nego inace.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa probaj neku drugu aplikaciju za kameru, ako i dalje bude losa onda je do sistema ili senzora.

Evo jos jedan telefoncic za pristojan iznos:

http://www.pandawill.com/lenovo-lemo-k3 ... 96933.html

Valjda mu je lenovo cijena oko 100$ iz lenova, ovi prodaju za 135$, mozda bi i opala jos malo za par dana, pretpostavljam da je to pokusaj lenova da parira Xiaomi redmi 2, jer su specs skoro iste, osim veceg ekrana.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 20:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Probao i FV 5 camera isto je nije do programa do sistema je, poboljsace ga vjerovatno nekim updateom mozda kad izadje oficijelni miui6.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sehxor je napisao:
Evo jos jedan telefoncic za pristojan iznos:

http://www.pandawill.com/lenovo-lemo-k3 ... 96933.html

Valjda mu je lenovo cijena oko 100$ iz lenova, ovi prodaju za 135$, mozda bi i opala jos malo za par dana, pretpostavljam da je to pokusaj lenova da parira Xiaomi redmi 2, jer su specs skoro iste, osim veceg ekrana.
Ljepši mi je žuti i u skladu je sa imenom "Lemon". :D
http://www.pandawill.com/lenovo-k3-smar ... 96330.html

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 20:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Sehxor je napisao:
BL Boy je napisao:
Neko ovdje cini mi se rece da je to bolje jer taj rom aplikacije drzi u pripravnosti sto omogucava njihovu bolju responzivnost. Bitno da se ne rusi sistem i da radi normalno.

Pa da, stace ti 2GB rama kad je vise od pola uvijek prazno, ako nemas tu opciju. Na nexus 4 skoro uvijek ispod 800MB iskoristeno, ostatak beskoristan, recimo.

Kod mene onda izgleda neki poseban slučaj na Nexusu 4. Prema CPU-Z - Total RAM: 1835 MB, Available RAM: 480MB (26%).

Pričajte vi šta hoćete, ali 2GB je neka mjera, ne kažem da je loše 1GB, ali sa 2 je taman.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
mara- je napisao:
...Pričajte vi šta hoćete, ali 2GB je neka mjera, ne kažem da je loše 1GB, ali sa 2 je taman.

Da si žensko, ovakav stav bi se relativno lako mogao objasniti :-P. Pošto nisi, onda ti moram reći da nije za tebe takav telefon. Sevap bi te bilo natjerati da koristiš neko vrijeme neki low-budget telefon sa 512MB pa da naučiš malo neke stvari.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 21:13 
Veteran
Veteran

Izvini, a ko si ti da mi kažeš kakav je telefon za mene? I koje ja to stvari treba da naučim, prosvijetli me.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta ti to imaš na telefonu kad ti je zauzeto 1835 MB RAM-a? :o
Evo kako je kod mene (na dnu piše zauzeće):

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2015, 21:28 
Veteran
Veteran

Ne slaže mi se zauzeti RAM iz cpu-z sa ovim koji lolipop prikazuje. Tek vidim da ima total usage rama u lolipopu. I kada sam počistio recent aplikacije slobodno mi je 900mb. A imam dosta nekih aplikacija, ali neke dosta uzimaju kao fejsbuk na primjer koji uzima 70-80mb.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4579 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 229  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]