@sirco, na neka tvoja pitanja, u vezi TV-a, probaću i ja da dam odgovor.
Ono što mogu je, da ti na subjektivan način, dočaram kako se ta serija H6400 pokazala u praksi. Radi se o istom modelu TV-u kao kod mene, samo sa većim panelom.
Citiraj:
Контам да и ова СМАРТ опција може само евентуално да ми уштеди паре од куповине самосталног уређаја за репродукцију скинутих видео фајлова и титлова јелте ( јел то иде нормално или је проблем уриктати)?
Od "Smart TV" opcija najviše koristim DLNA, Wi-Fi direct, screen mirroring i još par aplikacija (Skype, Web kamera, Accu weather, Tunein radio, Youtube itd...) i to je to.
Što se tiče reprodukcije video fajlova - sa USB-a čita sve
(avi, mkv, mp4...) bez ikakvog "uriktavanja", a prikazuje i titlove bez problema. Ako misliš koristiti DLNA za prikaz video materijala, tu je takođe odličan! Najjednostavnije ti je da ubodeš USB stick ili eksterni HDD direktno u USB utičnicu router-a i uključiš u podešavanjima DLNA. Ne znam koji router je kod tebe, ali na HG552e ovo funkcioniše odlično. Na taj način možeš koristiti DLNA bez paljenja računara.

Ako imaš namjeru da koristiš sa HDD-a računara i tu je jako dobar. Windows media player DLNA server je najslabiji što se toga tiče, ali ima mnoštvo drugih servera koji funkcionišu odlično, tako da možeš da biraš. Audio fajlove možeš na isti način dijeliti sa računara. Ugrađeni plejer je sasvim pristojan, a uz zvučnike koje misliš dokupiti, trebalo bi da bude potpun ugođaj.
Citiraj:
Да ли има разлике у прикључку на СТБ, с обзиром да мој нема ХДМИ, дал да тражим нови или то не игра толико битну улогу?
Ja sam priključio preko SCART kabla i zadovoljan sam prikazom SD programa. Neki malo bolji, neki malo lošiji, ali u principu - nemam zamjerke. To važi za 40". Na 50" vjerovatno to nešto lošije izgleda... Pročitah negdje na forumu da ima razlike kada se prikopča preko HDMI, pa možeš probati da zamoliš gospodu iz MTel-a za novi STB!

H serija je Samsung serija za 2014. godinu i uz nju se dobija fenomenalan bluetooth daljinac sa žiroskopom.
Na prethodnoj stranici sam se požalio na vidljiv "clouding" u ćoškovima. Moram da priznam da je se situacija popravila tokom vremena, a privremeni "clouding" je vjerovatno bio posljedica transporta.

Eto toliko od mene, sve sami hvalospjevi!! Znam da paprim subjektivno, ali možeš izvući poneki zaključak.

Mislim da Sony ima bolje skaliranje i prikaz SD kanala, tako da razmisliš i o toj opciji.
Pozdrav
EDIT: Nadam se da si vidio i na kakve sam probleme nabasao prilikom nabavke TV-a. Lako se može desiti da televizor dođe sa više mrtvih piksela ili nekim drugim defektom. Imaj to na umu kada budeš kupovao i probaj da se obezbjediš za slučaj da se to desi sa tvojim primjerkom.