banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 19 Dec 2014, 13:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Previdio sam taj dio da nema potiska iznad glave na onoj sličici...Jbg. Btw, možda je skeva mislio na čučanj kao pokret, ne kao vježbu kada ga je spominjao.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
sagitarius je napisao:

Cemu uopste petljanje u cleanove, kad su visoko tehnicka vjezba, a ne znate ni osnovne vjezbe razaznati, da ne pominjem ni pogoditi logicki koje misice aktiviras ako povlacis teret sa zemlje, pa onda skocis...

.

Koji ce mi ku*ac ovo kad sam nagruvan!

-Gym srbenda! :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2014, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
sagitarius je napisao:
Bez namjere ili zelje da zvucim uvrijedljivo, ali mi je simpaticno kako ne znas, veoma jasnu i ociglednu razliku izmedju mrtvog dizanja i cucnja, i jos ciscenje nazivas izbacajem :D
Isti misici kao u mrtvom+vertikalnom skoku

Iskreno, boli me kurac kako se zove :) , zanimalo me samo sta aktivira taj pokret ruku kad se teg prebacuje od struka do ramena, samo to. Ne vidim da mrtvo dizanje i cucanj ima bilo kakve veze sa mojim pitanjem.
Pitao sam jer sam vidio da mnogo sportisti rade upravo samo taj pokret pa me zanima sta time postizu. Ova vjezba na slici se zove valjda nabacaj sa izbacajem i koriste ju profesionalni dizaci tegova.
Ocigledno nisi razumio moje pitanje, ali nema veze :)

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2014, 22:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2014, 21:53
josaBL je napisao:
sagitarius je napisao:

Cemu uopste petljanje u cleanove, kad su visoko tehnicka vjezba, a ne znate ni osnovne vjezbe razaznati, da ne pominjem ni pogoditi logicki koje misice aktiviras ako povlacis teret sa zemlje, pa onda skocis...

.

Koji ce mi ku*ac ovo kad sam nagruvan!

-Gym srbenda! :lol:

Ja sam se "nagruvavao" 2 godine, pa mi alatka nije radila 10 dana. Sve bi to bilo podnošljivo da nisam u dugoj vezi i da moja cura ne traži sex maltene svako drugo veče. Btw sad je sve u redu, nego da ne skrećem s teme, sve je to dobro al mogu da stradaju koljena, dal se isplati rizikovati, ili raditi manje zahtjevne vježbe kojih u teretani imaš kamaru... Zar ne?

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 00:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 01:28
Ako neko hoće da ostane neuk a da nešto radi godinama, to je njegovo pravo. Pravilan čučanj ne predstavlja nikakvo opterećenje na koljena, dok nepravilan ne moraš ništa stavljati od dodatne težine, i uništavaće koljena. Mrtva dizanja su lijek za osobe koje imaju problema sa ledjima, kao što je presa rehabilitacija za povrede ramena.
Bilo koja od ovih vježbi sa nepravilnom formom = put za ortopediju, ali nisu ni mašine daleko:

"Šut mašina" tj leg extension - siguran i nepogrješiv razarač pasivnih struktura koljena, acl, pcl i meniskus umiru kad radiš šut.
Leg press, uništavanje lumbalnog dijela kičme i koljena.
Mašine za rotaciju trupa aka kose trbušne - stradaju diskovi.
Mašina za potisak ramenima iza vrata - rotatori dragi, gdje ste?
Trbušnjaci sa preklapanjem torza - bye bye lumbalni dijelu kičme.
Bilo koje potezanje iza glave, osim ako nemaš ludo fleksibilna ramena = šteta na visoko kompleksnom ramenom sistemu.
"Shrugovi" raznih vrsta - garantovane mikrotraume uz visoku šansu za uklještenje u ramenom zglobu + štetno za rotatornu manšetnu.

Kod ovih nema kompromisa, bilo koja "forma" donosi štetu. Leg pres ako ima fleksibilnu podršku za ledja može minimizirati štetu na kičmi, a ako je fiksna i za samo jedan položaj i to oštrog ugla, nema spasa.

Opet, lakše je gruvati po starom nego se edukovati, svega par stotina stranica literature će vam dati dovoljno znanja da se bezbjedno i uspješno krećete kroz nešto što vam enormno diže kvalitet života.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 05:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svasta si napisao ali opet mi nisi odgovorio na pitanje. Al nema veze, zivio, pitacu negdje drugo :)

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 09:27 
Kad spomenu leg press sjetih se onog starog leg pressa, kada lezis na podu, a teret pod 90 stepeni, to je unistavalo kicmu momacki...

I sad to neko improvizuje na smithu...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Dok sam imao zdraviju kičmu radio sam i leg press. Kasnije sam takođe čitao da vježba uništava lumbalnu kičmu. Ko god ima i najmanju povredu kičme u lumbalnom dijelu osjeti nelagodu prilikom vježbanja na leg pressi. Zaobilazim je u širokom luku. Čučanj, mrtvo dizanje i RDL sasvim su mi dovoljne vježbe za donji dio tijela. Radio sam ranije i good morning ali sam odustao opet zbog manjih bolova u lumbalnom dijelu koji su trajali i 2-3 dana poslije treninga dok s druge strane kada radim mrtvo dizanje prava je rijetkost da dan poslije imam bolove u donjem dijelu leđa.
Što se ramena tiče pojedini su mi govorili da ne trebam raditi military press jer je kao opasno po kičmu raditi stojeći ali takođe nisam imao nikakvih problema a sjedeći je teže izvesti potisak za ramena jer ne postoji klasična sprava za potisak nego moraš ustati sa klupe i natovarenu šipku uzeti sa stalka za čučanj dok je druga opcija da ti neko pomogne.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 13:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Jul 2009, 01:28
Skeva, ovo je bilo za barona, gjde pominje da od kompleksnih vjezbi

Citiraj:
sve je to dobro al mogu da stradaju koljena, dal se isplati rizikovati, ili raditi manje zahtjevne vježbe kojih u teretani imaš kamaru... Zar ne?

Pa koristi nepravilno automobil, mozes vrlo lako poginuti, koristi noz nepravilno, isjeces se... Naravno da bilo sta uz nepravilnu upotrebo postaje destruktivno i stetno.
Naveo sam primjere sprava/vjezbi koje su apriori stetne, dzaba sav trud, eventualno ako ces koristiti minimalna opterecenja na njima, ali onda nemaju efekta ni svrhe. Dok cucanj/mrtvo nikada nisu stetni kada se rade ispravno, a benefiti su enormni.
Uz iskusnu osobu ili malo corbe u glavi, cucnjeve i mrtva naucis jako brzo, dok ce polucucanj sa guranjem koljena naprijed zauvijek biti stetan za tvoja koljena, kao i nepravilno mrtvo za kicmu. Bench press ne moram ni pominjati koliko se nepravilno radi, pa se poslije hvataju za ramena, boli, ziga, sjece.

Skeva, vec sam odgovorio da su ruke prenosnik sile. Otprilike kao remen na motorima, samo prenose silu koju listovi, kvadricepsi i kukovi stvore potiskom ka gore, trapezi povuku sipku koja "visi" u rukama, malko ih potpomognu ramena, a ruke onda samo mijenjaju poziciju tj "podvlace" se pod teg i pridrzavaju ga na ramenima. Zbog brze fleksije podlaktice, moglo bi se eto reci da ima neke uloge u aktivaciji i jacanju bicepsa, ali minimalne, daleko vise izometrijski jer podlaktica i biceps drze tezinu u mjestu.
Vjezba se radi jer daje ogromne benefite koordinaciji i tajmingu ekstremiteta, povecava stopu angazovanja motornih jedinica, te to sve u kratkom vremenu - eksplozivnost.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odlicno, hvala na odgovoru. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2014, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koji je vas izgovor drage moje forumasice 8) :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8erPIBGvJ2w[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 00:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
Ne idem već mjesec dana u teretanu, malo manje. A Božić bio. A za Božić se jede, baš jede. I nemam kulju ispred sebe koliko jedem.
Sada ću nekoliko dana prvo brzo hodati duge ture. I onda opet početi vježbati. Ali punim kapacitetom. Nema kod mene "polagamo" počinjem.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2014, 10:52 
Ja sklekove i iskorak picim i imam dva tegica po 5 kila pa sa njima idemmuscle mind konekciju, i tako 2-3 puta sedmicno...

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Malo po malo pa ce za koju godinu biti mala kucna teretanica :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Kako si napravio ovo za propadanje?

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Narucio mi zet od nekog majstora. Mislim da nije tesko ovo napraviti

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko kesa? Meni samo to fali za kucnu verziju. Imam sipku, 120kg tegova, bucice, vratilo, vrecu za boks, vijacu i jos neke zajebancije. Uslikao bih ali mi je trenutno tu tursija i suvo meso, pa je malo nezgodno. :D

Poslednji put menjao Besparica dana 04 Jan 2015, 22:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Papreno, 70KM.

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Malo gvožđa, brusilica, švajs aparat i po kile farbe da se to zamaže. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2015, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko traze ti majstori, nije to puno para.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]