banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Apr 2014, 20:03
Pozdrav...hocu preko vikenda da kupim laptop...I mislio sam uzeti HP EliteBook 6930p, pa me zanima sta mislite o njemu...Pre svega, sta mislite o HP-u, kakva su vam iskustva i sta mislite o ovome modelu. Specifikacije:

Intel Core 2 Duo P8800 2.66 GHz
4GB DDR2, HDD 300GB SATA
14.1'' displej

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Nije loš, mada ja bih za te pare potražio neki Lenovo thinkpad. T400 ili T410 ima slične specifikacije, a tu su sa cijenom.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Немој ХаПе. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Koliko para?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 20:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Apr 2014, 20:03
A sto ne HP?...ja mislim da je 350km...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Зато што су уназад финих година јако кварљива роба. Углавном.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 21:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Lenovo je moja preporuka.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 22:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Okt 2014, 17:29
Ili dell

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2014, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Ja ne bi preporucio ı̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̨acer, imaju problema sa drzacima ekrana, lako puknu.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2014, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
Sehxor je napisao:
Ja ne bi preporucio ı̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̸̨acer, imaju problema sa drzacima ekrana, lako puknu.

Odakle ti to,imam dva njihova nikad takvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2014, 00:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
BOSS66 je napisao:
Sehxor je napisao:

Odakle ti to,imam dva njihova nikad takvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako su noviji modeli, ajd slobodno probaj malo trznuti ekran do kraja, pa nam javi rezultate :D

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 02:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
generalno problem kod nas je sto svi kupujemo entry modele laptopa i hocemo da nam traju 10 godina. e pa ne ide;)

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 18:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
goxon je napisao:
generalno problem kod nas je sto svi kupujemo entry modele laptopa i hocemo da nam traju 10 godina. e pa ne ide;)

Danas high-end modeli ne traju ni 5 godina, tako da to više i nije tako mjerodavno. Veći je problem što se na naše tržište (SouthEast Europe izuzimajući Grčku) plasira takav dreš kvalitet od uređaja nevezano sa cjenovni segment, da je to već bezobrazno. Ali to su vam čari globalizacije u kojoj ste vi roblje/kolonija/banana-država...

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 18:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Vidjeh ovo uživo: http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln ... dos-571132, kontam kome treba nešto za surfanje i gledanje filmova, i više nego dobro.

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2014, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jako dobra cijena, naravno ako neko ima načina da mu se to "dobaci" iz Slovenije ili ako mu je usput. Mada se meni lično povraća kad ugledam AMD procesor E1 serije. Stvarno treba imati čelične živce da bi se podigao sistem na to, instalirali driveri, odradio full update te instalirali potrebni programi. Pa tri gladne godine trebaju koliko su ti procesori jadni i bijedni. Doduše kad je sve gotovo, može se to koristiti sasvim uredno za internet u multimediju, naravno polako i strpljivo, ali to je stvarno neviđeno go*njiva serija procesora.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2015, 00:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 22:30
SouthTrain23 je napisao:
A sto ne HP?...ja mislim da je 350km...

Ja sam se dvoumio skoro izmedju HP i Dell-a. Na kraju kupim Dell, prezadovoljan, a gledao sam na you tube kako sam ocistiti hladnjak na Dell-u Latitude E6400, bukvalno sveukupno 3 sarafa(racunajuci i zadnji poklopac!), da bi se doslo do ventilatora, dok sam gledao HP.....maltene cijeli laptop se mora šarafati da bi se došlo do kulera.....

https://www.youtube.com/watch?v=_-h5oNDHgcE

Dell Latitude E6400, HDD 160 GB,
Procesor 2.53 Ghz,
RAM 4 GB,
Garancija 1 godina,
Cijena 399 KM.+ poklon nova torba za njega.
Sarajevo,

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 00:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nažalost, to nema nikakve veze s vezom. Na primjer HP EliteBook 2650p otvoriš bez odvrtanja ijednog vijka, jednostvano pomjeriš jedan od klizača za bateriju i skineš kompletan donji poklopac. I sve ti je tu na dohvat ruke, memorija, disk, wi-fi kartica pa i ventilator koji onda lako očistiš. A da bi zamijenio recimo disk kod npr. Dell Inspiron N5110 modela potrebno je da rasturiš čitav *ebeni laptop, a isto je potrebno i za čišćenje ventilatora i za sve drugo osim zamjene memorijskih modula.

To što si spomenuo jednostavno nema veze s proizvođačem laptopa već je stvar isključivo do modela do modela.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 00:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Ja koliko sam primjetio samo se može reći da je donekle vezano za određenu seriju, a nikako za proizvođača. Kao što si naveo ta hp elitebook, dell latitude i lenovo thinkpad (t, w, r, x).
Ali koliko para, toliko i muzike. Nikad nije išlo da jeftin proizvod ima sve dobre karakteristike.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Joj ljudi, te price o brendovima danas ne piju vodu, govorim iz iskustva.
Ja kad sam uzimao laptop 4 mjeseca sam odlucivao sta kako.
Prvo me Yahoo i jos neki sajtovi odgovorili od HPa zbog serije kvarljive robe, iako je kolega tada imao neki Pavillion tri godine bez ikakvih problema, osim, naravno, sa OSom, piratskim, prodao ga bez da ga ijednom odnio na servis.

MSI su tada bili najpovoljniji, dosta ih je pokupovalo, dan-danas su zadovoljni (5 godina).

Ja sam uzeo Toshibu, bio je malo jaci od ovog iz prvog posta, ali ne puno, procesor i ram isti, samo graficka je bila prilicno solidna i ekran je bio 17".
Tri godine je bio kod mene i laptop mi vise nije bio potreban pa sam uzeo desktop masinu a laptop prodao drugarici koja i dalje nema problema s njim, peta godina.

Asus mi je uvijek bio preskup, kao i Dell, ne znam kakva je danas situacija.

Znaci moja preporuka je Toshiba, ali neces se pokajati ni sa MSI, kao ni sa HPom, ali ni ostalim brendovima, a mozda se i pokajes koji god da uzmes :)
Znam lika koji nikad vise ne bi uzeo Toshibu jer je imao dosta problema, iako je sve pokriveno sa garancijom, sto bih ti ja preporucio, dakle, nista polovno.

Sto se tice specifikacije pomenutog laptopa iz prvog posta, ne znam sta da kazem.
To je ta cijena, ali za sta ces koristiti laptop, ovo je prilicno stara konfa, mozda da jos iskesiras za neku i5, bar 15" ekran, neintegrisanu graficku, DDR3 ram...?

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2015, 10:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 22:30
dtb_pro je napisao:
Nažalost, to nema nikakve veze s vezom. Na primjer HP EliteBook 2650p otvoriš bez odvrtanja ijednog vijka, jednostvano pomjeriš jedan od klizača za bateriju i skineš kompletan donji poklopac. I sve ti je tu na dohvat ruke, memorija, disk, wi-fi kartica pa i ventilator koji onda lako očistiš. A da bi zamijenio recimo disk kod npr. Dell Inspiron N5110 modela potrebno je da rasturiš čitav *ebeni laptop, a isto je potrebno i za čišćenje ventilatora i za sve drugo osim zamjene memorijskih modula.

To što si spomenuo jednostavno nema veze s proizvođačem laptopa već je stvar isključivo do modela do modela.

da, u pravu si, zavisi od modela do modela, zaboravio sam napisati da je meni prilikom izbora laptopa presudilo to sto sam trazio dovoljno dobar laptop, konkretno na ovaj moj model, gdje cu sam svake godine odvrnuti ta tri sarafa i sam ocistiti ventilator, da ne moram nositi laptop u servis i tamo da mi stoji po nekoliko dana dok ne zavrse posao....donekle si u pravu....ali ja znam da se ne kajem ni sekunde za svoj izbor!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]