banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 16:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2004, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Хвала на комплиментима. Нисам знао да си психотерапеут... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Dec 2004, 18:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2004, 20:13
Maran Ata je napisao:
Хвала на комплиментима. Нисам знао да си психотерапеут... :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Molim, nema na cemu, i drugi put, ako treba. Na kompliment se komplimentom odgovara. :D
Vidis, mnogo je toga sto ti jos ne znas. :wink:

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 01:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Ti si mi prva misao kad ujutru oci otvorim,Gospodaru moj
Ti si mi zadnja misao kad usnivam,Gospodaru moj

Hvala Ti Uzviseni,hvala na ovoj cistoj vjeri,hvala ti sto sam muslimanka
ponosna,ali u sebi,nasmijana,ali u sebi,zadovoljna ali u sebi.

Hvala ti na mojoj ociscenoj dusi Tvojim skromnim kusnjama.
Hvala Ti na svemu Uzviseni,na ovom vazduhu,i ovoj vodi,na Tvojoj hrani.

Hvala ti na Kur`anu casnom i jasnom ,tako mi Tebe ljepsi poklon dobila nisam.Ni jedna ljubav nebijase ko Tvoja,cista i vjecna.Hvala Ti sto me volis Uzviseni,Milostivi,hvala ti na Tvojoj blizini,i hvala ti sto me ne zaboravljas onda kada ja Tebe zaboravim.

esselamu alejkum

Zelja mi je da vas samo pozdravim da vam se javim,i da vam pozelim Njegovu milost.

Hvala Subhanehu veteala,Musliman nema ni jednog ne rijesenog pitanja,jer je Muhammed s.a.w.s sve lijepo pojasnio,Kur`an(JASNI)donio,svima nam je na dohvat ruke pa neka ga proucavaju oni koji su obdareni :)
Ne nasjedajte na sejtanske spletke,okrenite dostojanstveno glavu,jer ne dati nekome odgovr je u stvari dat odgovor.
Mi se ne stidimo onog sto jesmo,a neka svako svoje cijeni i cuva,nema problema,tome niko ne treba da se protivi.

Jer,ako neko hiljadu puta postavlja jedno te isto pitanje i hiljadu i vise odgovora na to dobije ,a on i dalje isto pita nesto znaci nije u redu.I ne treba braco i sestre u islamu da se osvrcete na takve ljude.Poneko ne pita zato sto ga interesuje,vec pita da bi podcijenio i cak sta vise donio sumnju u nasa islamska srca.

mada ... :) imati iman u srcu,uistinu nije lako.I imajte milosti prema ovom robu braco i sestre u islamu,znamo da lutanje nije lako,pokajanje jos teze,a pravi put pronaci najteze.

Neka nam se Allah smiluje svima,na pravi put nas uputi,i zastiti u najtezim trenutcima.
Esselamu alejkum,pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Musliman nema ni jednog ne rijesenog pitanja,jer je Muhammed s.a.w.s sve lijepo pojasnio

Како то да ми онда не знаш одговорити на питање - како изгледа мухамедански рај за жене... Ено лепо пише да ће мушкарци у том вашем рају да оргијају са девицама...

Како изгледају "уживања" у том вашем рају за жене? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Dzenita je napisao:
Musliman nema ni jednog ne rijesenog pitanja,jer je Muhammed s.a.w.s sve lijepo pojasnio

Како то да ми онда не знаш одговорити на питање - како изгледа мухамедански рај за жене... Ено лепо пише да ће мушкарци у том вашем рају да оргијају са девицама...

Како изгледају "уживања" у том вашем рају за жене? :D

e haj ako pogodis koliko si puta ovo pitanje postavio,i koliko smo ti puta na njega odgovarali,onda cu ti odgovoriti.
vozdra:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тако сам и мислио... опет одговора - нема. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Тако сам и мислио... опет одговора - нема. :D

Tako sam i ja mislima....nemas odgovora

Musko i zensko ce biti po Islamu ravnopravni po pitanju dzenneta.Sta god muske ocekuje,ocekivace i zene.
Cak,ako zena bude iskreno voljela svog muza i muz zenu,Allah dz.s ce sagraditi kucu u dzennetu,koja ce biti sva od stakla,u kojoj ce tudji pogledi dopirati,da bi svi vidjeli ljubav koja je postojala u ime Allaha u kojoj ce vladati mir i tisina u kojoj nece biti lazi niti briga.Allah z.s mnogo obecava pravim vjernicima i vjernicama,samo vjerovatno da nisi uspio pronaci po internet stranicama pronaci zadovoljavajuci odgovor.

Ima bas mnogo hadisa koji govore o ulasku zena u dzennet i njihovim uvjetima.

svako dobro:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Као прича о кућици из Ивице и Марице... :lol:

А зашто неси цитирала неки од тих "много хадиса"... :roll:

И како се у ту идиличну причу о некаквој кућици уклапају она обећања мушкарцима око оргијања са девицама? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2004, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Avg 2006, 12:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2004, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Maran Ata je napisao:
Dzenita je napisao:

???? ?? ?? ?? ???? ?? ???? ?????????? ?? ?????? - ???? ??????? ???????????? ??? ?? ????... ??? ???? ???? ?? ?? ???????? ? ??? ????? ???? ?? ???????? ?? ????????...

???? ????????? "???????" ? ??? ????? ???? ?? ????? :D

sta si ti ocekivao od raja ajd pojasni boga ti.
da me kuvaju u vrelom ulju.

Zasto raj zovu RAJ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2004, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rim. 14,17. Jer carstvo Božije nije jelo i piće, nego pravda i mir i radost u Duhu svetome

(Лука 17)
20 A kad ga upitaše fariseji: kad će doći carstvo Božije? odgovarajući reče im: carstvo Božije neće doći da se vidi;
21 Niti će se kazati: evo ga ovdje ili ondje; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.

Царство Божје није материјалне природе, па да се ждере, пије, оргија са девицама... као што то преварант Мухамед измисли како би привукао што више следбеника... Мухамеданство је поприлично примитивна измишљотина. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 01:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Euzubillahiminesejtaniradzim,bissmillahirahmanirahim.

Hvala pripada samo Allahu,
Njegova obecanja,dosita utvrde tlo vjerniku pod nogama.

Dragi vjernici,braco i sestre u Islamu,uskoro se blizi Kurban-Bajram,pa bih iskoristila ovu priliku da vas mahsuz poselamim posto odlazim rodnom kraju za Bajram,da sto vise gladnih nahranimo.Zelim da uputim dovu Svevisnjem da nam se smiluje,oprosti nase grijehe i uputi nas na pravi put

Bajram Serif Mubark Olsun

Ljepota islama se poznaje po bratstvu,jer musliman muslimanu nece dozvoliti da propadne.To je ono braco i sestre sto nas veze.Ljubav u ime Allaha...
Posjetite bolesnog,jer ce vas Uzviseni pitati na sudnjem danu
"Zasto me nisi posjetio kad sam bio bolestan?"
pa cemo odgovarati
"Ti si Uzviseni i Svemocni,Ti ne mozes biti bolestan"...pa ce Allah dz,s reci:
"bio je taj i taj bolestan,sto ga nisi posjetio?"
stacemo onda reci...???
Nahranite gladnog,tako nam Svevisnji nalaze i pitace nas na sudnjem danu:
"Zasto me nisi nahranio kad sam bio gladan?"
pa cemo reci
"Ti si Uzviseni i Svemocni,tä Tebi sve pripada,Ti ne mozes gladovati"
onda ce Uzvisen Allah dz.s reci:
"bio je taj i taj gladan,sto ga nisi nahranio"

Draga braco i sestre,nastupaju dani gdje se mozemo ocistiti od grijeha,ako nam se Allah dz,s smiluje,mnogo je gladnih,pa vi koji ste imucni iskoristite ovu blagodat,nahranite gladne na kurban-bajram i ne dozvolite da im barem na ovaj dan sofre ne budu prazne :)

Neka nam se Svevisnji smiluje i grijehe nam oprosti i na pravi put uputi

Amin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Интересантна причица...

----------------------------------------
Поштована хришћанска браћо,

пореклом сам из Црне Горе, тачно из Никшића, тренутно се налазим у Немачкој на привременом раду. По вероисповести сам муслиман. Пре око 2 године, пошто сам прочитао Свето Писмо, нарочито Нови Завет, као и свих 6 књига Апологетике од аутора покојног Лазара Милина, најпознатијег српског апологете, отвориле су ми се очи, спознао сам да је једино Хришћанство-Православље права истинска религија.

Прочитавши часни Коран увидео сам пуно нелогичности и противречности, рецимо, што се тиче џенета, он је толико материјалан и у нескладу са Божјим својствима да се у њему вечни
живот замишља у сексуалним уживањима са више девица, наши теолози хоће да Коран докажу природним чудима као што је излазак и залазак сунца, измијена дана и ноћи, мијесец, звијезде итд., што уопште и не представљају чуда у метафизичком смислу.

Сам Мухамед, оснивач Ислама, није за живота чинио никаква чудеса, нит је давао икакве знаке натприродног Божјег откривења, за разлику од Исуса који је чинио чудеса и потврђивао истинитост своје науке. То су само неке противречности од својстава сржи Ислама, а има их на стотине у Корану око којих се и наши теолози муче да их објасне... Што се тиче Хришћанства, видим да је оно дубоко поткрепљено историјским аргументима, да су чињенице виђене и опипане, али и безбројним чудима која се и дан-данас појављују као што су (код православаца) мироточење икона, нетрулежна тела светаца, разна исцељења пред светим моштима или чудотворним иконама, појава Светог огња у Јерусалиму у Храму Христовом. Док код Ислама нема ни трага од таквих чуда.

Видим по свој етици да је Хришћанство религија љубави према Богу у Тројичној Ипостаси за разлику од Ислама као религије џихада и убијања свих припадника других религија, јер се сматрају неверницима, по Исламу Бог је далеко од нас и општи у најбољу руку преко пророка (Мухамеда), док у Хришћанству видимо да је Син Божији ради спасења људи сишао са небеса, пострадао за све нас грешне и својим Васкрсењем даровао нам живот вечни за сваког ко поверује и прихвати га. Према свему изложеном, при бистрој свести и здравом разуму, чврсто сам одлучио да се крстим и примим Хришћанску – Православну веру чим се вратим у Црну Гору, мислим, тамо на прољеће. Имам жељу да се крстим у манастиру ако је то могуће, ако не у Цркви, мада сам заинтересован да обавим крштење у манастиру Острог у Црној Гори, који је иначе познат по св.Василију и који сам ја, док сам боравио тамо, редовно посећивао.

Због тога бих вас питао, пошто сам друге вероисповести, да ли би могао на крштењу да ми буде кум православне вероисповести или не, поред тога хоћу да знам да ли ја лично имам право на Исповест и Причешће иако још нисам примио Православље, пошто овде у Немачкој има и Српска Православна Црква. Желио бих да ми обавезно одговорите на ово моје питање, пошто је питање приватно, нисам унио емаил адресу, пошто користим од пријатеља компјутор, а нисам хтео да пишем његову маил-адресу. Све најлепше од Христа Господа - Ахмед Фадиљ

Ахмед

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 22:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Marane,mogao si da das int.stranicu odakle si to kopirao.

Jer,kako vidim to je licno tvoje "tipicno" pisanje o Dzennetu jer nisi skontao sta je Allah dz.s htio da kaze u kontekstu hurija i muskaraca i dzennetu

e de mi samo ovo odgovori :D
Kako da nisi naisao,da cemo mi zene muslimanke biti ozivljene u nejljepsem dobu i dacemo "sve" biti device,a sta mislis ko ce biti te hurije?

e sad ovako....sex ili rijec u kontekstu sexa u Kur`anu ne postoiji.
Koliko god da pokusavas i na bilo koji nacin da ocrnis Islam slabo ti Marane pali.
A ako ovo nisi izmislio de nam adresu daj da se i mi prikljucimo u razgovor nasem "postenom" Ahmedu
pa da ga upitam koliko je puta proucio Kur`an jer kako vidim ni Kur`an nije umijo tacno da napise a kamoliti kakav ajet iz njega

lose marane lose

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2005, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bismillah!!

Bog je rekao Mojsiju u Pon.Zakon,18:18;

"Podignut cu im proroka izmedju njihove brace,kao sto si ti.Stavicu svoje rijeci u njihova usta,da im kaze sto im zapovijedim"

Pon.Zakon,18:19"A nebudeli ih ko poslusao mojih rijeci sto ih prorok bude govorio u moje ime taj ce odgovarati predamnom"

Svako poglavlje u Kur`anu pocinje"U ime Allaha,Milosnog,Samoilosnog"

Njegovo licno ime je Allah.Kako je to licno i svevisnje ime nemoze imati rod,bog,ili boginja ili cak mnozinu.Krscani pocinju sa

"U ime oca i sina i duha svetog"
Treba sad ovdje uociti da ce oni koji ga ne zele slusati ili ga preokrenu biti kaznjeni.Ovo se da zakljuciti iz sledecih Kur`anskih ajeta

"Allahu je prava vjera jedino Islam"

"A onaj ko zeli drugu vjeru nece mu biti primljena i on ce na onom svijetu nastradati"

Jasna najava poslanstva Muhammeda s.a.w.s se nalazi u Izaiji,42

"Evo sluge mojega koga podupirem,mog izabranika,miljenika duse moje.Na njega sam svog duha izlio,da donosi pravo narodima"....
takodje je nazvan "moj poslanik" u stihu 19 koliko sam mogla primjetitiOvo opisuje karakter Muhammeda s.a.w.s

"On ne vice,ne dize glasa niti se moze cuti po ulicama"

"Vjerno on donosi pravdu"

"Ne sustaje i ne malakse dok na Zemlji ne uspostavi pravo.Otoci zude za njegovom naukom"

A pazite sad ovo :)

"Nek digne glas pustinja i njeni gradovinek odjeknu naselja gdje zive Kedarci!Nek posvikuju stanovnici stijene,nek klicu u gorskih vrhova"

Sa brda Arefata,blizu mekke hodocasnici svake godine ponavljaju
"Odazivam Ti se ,o Gospodaru"!!Niko Ti ravan nije,Tebi pripadaju zahvalai moc.
Izaija 42 se nikako ne moze primjeniti na izraelskog poslanika ,kako je kader drugi Ismailov sin.
Postanak25:13

"Nek daju cast Jahvi i hvalu mu navijestaju po otocima"
I zaista se Islam prosirio na male otoke u Indoneziji i Karibskom moru.

"I nadvladace svoje neprijatelje"
U krakom vremenu Bozji zakon bio je uspostavljen na Zemlji dolaskom Muhammeda a.s

Psalmi:110:1

"Rece Gospod,Gospodu mojemu.Sjedni meni s desna dok ne polozim dusmane za podnozje tvojim nogama"
Ovdje su spomenuta dva Gospoda?ili se ja varam?
e sad,ako je jedan Gospod (koji govori) Bog,onda drugi (kome se govori)nemoze takodje biti bog,kako je David znao samo jednog Boga.Dakle,trebalo bi biti"Bog rece mom gospodu..."
Ko je onaj koga je David zvao "Moj Gospod" .....crkva ce zasigurno reci Isus,ali ovo je sam Isus porekao u Matej,22:45,koliko sam mogla primjetiti takodje Marko 12:37 i Luka 20:44.On je sam iskljucio mogucnost da je sin Davidov.

Isus je rekao u Luka 20:41-44

"Kako govore da je Krist sin Davidov?"

Isus je morao dati odgovor koji nije zabiljezen u cetiri kanonska evandjelja,ali je u evandjelju po Bernabi jasno spomenuto da je obecani sin Ismail ane Ishak.
Proizilazi dakle iz toga da je Davidov gospod bio Muhammed koga je on u nadahnucu vidio.
Ono sto su uradili svi poslanici zajedno malo je u usporedbi s onim sto je napravio Poslanik Muhammed a.s u kratkom periodu od 23 g.i sto je ostalo ne promjenjeno do dan danas.

Tako da necu dozvoliti da pljuvaci pljuju ono sto je sveto.

svako dobro

ellhamdullilah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2005, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Bog je rekao Mojsiju u Pon.Zakon,18:18;

"Podignut cu im proroka izmedju njihove brace,kao sto si ti.Stavicu svoje rijeci u njihova usta,da im kaze sto im zapovijedim"

Pon.Zakon,18:19"A nebudeli ih ko poslusao mojih rijeci sto ih prorok bude govorio u moje ime taj ce odgovarati predamnom"

Тачно. И подигао је пророка. У свако време по једног човека. Па тако дођоше Божји пророци: Исус Навин, Јездра, Осија, Малахија, Језекиљ, Јеремија, Данило, Јован, итд... А задљи пророк беше Јован, јер је речено: "Закон и пророци су до Јована..." (Лука 16, 16)

Citiraj:
Svako poglavlje u Kur`anu pocinje"U ime Allaha,Milosnog,Samoilosnog"

Njegovo licno ime je Allah.Kako je to licno i svevisnje ime nemoze imati rod,bog,ili boginja ili cak mnozinu.Krscani pocinju sa

"U ime oca i sina i duha svetog"

Бог нема личног имена. Реч "алах" заправо значи "бог". Арапи су и паганског бога месеца кабе исто звали Алах. Ако је то лично име, онда мухамеднаци и дан данас заправо призивају тог паганског бога месеца чији се тотем налазио у Каби. А ако знамо да им симбол мухамеданства и јесте месец, онда се зна и ко је мухамедански бог. Иначе, Бог са своја три лица је одувек био велика тајна за све пагане.

Citiraj:
Treba sad ovdje uociti da ce oni koji ga ne zele slusati ili ga preokrenu biti kaznjeni.Ovo se da zakljuciti iz sledecih Kur`anskih ajeta

"Allahu je prava vjera jedino Islam"

"A onaj ko zeli drugu vjeru nece mu biti primljena i on ce na onom svijetu nastradati"

Већ смо закључили да мухамедански бог није Бог који се открио људима кроз пророке Библије. Дакле, и горњи наводи су чиста лаж.

Citiraj:
Jasna najava poslanstva Muhammeda s.a.w.s se nalazi u Izaiji,42

"Evo sluge mojega koga podupirem,mog izabranika,miljenika duse moje.Na njega sam svog duha izlio,da donosi pravo narodima"....
takodje je nazvan "moj poslanik" u stihu 19 koliko sam mogla primjetiti
Ovo opisuje karakter Muhammeda s.a.w.s

"On ne vice,ne dize glasa niti se moze cuti po ulicama"

"Vjerno on donosi pravdu"

"Ne sustaje i ne malakse dok na Zemlji ne uspostavi pravo.Otoci zude za njegovom naukom"
A pazite sad ovo

"Nek digne glas pustinja i njeni gradovinek odjeknu naselja gdje zive Kedarci!Nek posvikuju stanovnici stijene,nek klicu u gorskih vrhova"

Да ли је реч о Мухамеду за кога знамо да је био силеџија који је силовао 9-годишњу Ајшу, убијао и пљачкао... ако у 3. стиху пише: " Trske stučene neće prelomiti ..." Или је реч о Исусу Христу, Сину Божјем који заиста никакво зло није нанео?

Citiraj:
Sa brda Arefata,blizu mekke hodocasnici svake godine ponavljaju
"Odazivam Ti se ,o Gospodaru"!!Niko Ti ravan nije,Tebi pripadaju zahvalai moc.
Izaija 42 se nikako ne moze primjeniti na izraelskog poslanika ,kako je kader drugi Ismailov sin.
Postanak25:13

Кидарци су свакако Арапи. А они у оно, као и у ово време живеше на Блиском Истоку где живеше и живе и Јевреји. Па село ово, па село ових, па село оних, све измешано као што је то и данас. А имамо и Арапа Хришћана ако ниси знала. :lol:

Citiraj:
"Nek daju cast Jahvi i hvalu mu navijestaju po otocima"
I zaista se Islam prosirio na male otoke u Indoneziji i Karibskom moru.

Коров се увек брзо ширио. Само ми није јасно ко је сад па тај Јахве... реко би се да ти то читаш из преправљене библије коју користе они из секте јеховиних сведока. :roll:

Citiraj:
"I nadvladace svoje neprijatelje"
U krakom vremenu Bozji zakon bio je uspostavljen na Zemlji dolaskom Muhammeda a.s

Тако се мухмаеданска секта и ширила - уз помоћ мача и крви. Агресивност те секте само показује да нема ништа Божјег у њој.

Citiraj:
Psalmi:110:1

"Rece Gospod,Gospodu mojemu.Sjedni meni s desna dok ne polozim dusmane za podnozje tvojim nogama"
Ovdje su spomenuta dva Gospoda?ili se ja varam?

Тачно. Господ Бог Отац, и Господ Бог Син. Има и трећи, Господ Бог Свети Дух, "Jer je troje što svjedoči na nebu: Otac, Riječ, i sveti Duh; i ovo je troje jedno " (1.Jov. 5,7)

Citiraj:
e sad,ako je jedan Gospod (koji govori) Bog,onda drugi (kome se govori)nemoze takodje biti bog,

Троједни Бог је одувек био велика тајна за пагане.

Citiraj:
kako je David znao samo jednog Boga.

И ми знамо само за једног Бога, који има три лица. :D

Citiraj:
Dakle,trebalo bi biti"Bog rece mom gospodu..."

Не, јер је и Син Бог, исто као што је и Отац. :wink:

Citiraj:
Ko je onaj koga je David zvao "Moj Gospod" .....crkva ce zasigurno reci Isus,ali ovo je sam Isus porekao u Matej,22:45,koliko sam mogla primjetiti takodje Marko 12:37 i Luka 20:44.On je sam iskljucio mogucnost da je sin Davidov.

Грешка. У том примеру Исус Христос само потврђује да Месија није син Давидов, него само долази по лози Давидовој. Јер, Месија не може бити син неког човека, него само Бога. :)

Citiraj:
Isus je rekao u Luka 20:41-44

"Kako govore da je Krist sin Davidov?"

Isus je morao dati odgovor koji nije zabiljezen u cetiri kanonska evandjelja,ali je u evandjelju po Bernabi jasno spomenuto da je obecani sin Ismail ane Ishak.

Мухамеданци написаше некакав спис који назваше "јеванђеље по Варнави"... и позивају се на њега како би "легитимизовали" свог преваранта Мухамеда. Та прича би можда прошла у обданишту, али код озбиљних људи свакако да ће изазвати осећај сажаљења на тако јадан и провидан покушај преваре.

Citiraj:
Proizilazi dakle iz toga da je Davidov gospod bio Muhammed koga je on u nadahnucu vidio.

Ја јога другог да види? :lol: :lol: :lol: Али само у болесној машти мухамеданаца. 8)

Citiraj:
Ono sto su uradili svi poslanici zajedno malo je u usporedbi s onim sto je napravio Poslanik Muhammed a.s u kratkom periodu od 23 g.i sto je ostalo ne promjenjeno do dan danas.

Сви Божји посланици су били узор морала, поштења, и доличног понашања. Мухамед је био педофил, убица, пљачкаш каравана, блудник, развратник, итд... И помоћу обичне здраве логике се види да је реч о најобичнијем преваранту. :roll:

Citiraj:
Tako da necu dozvoliti da pljuvaci pljuju ono sto je sveto.

(Prič. 14,15) Lud vjeruje svašta, a pametan pazi na svoje korake.

Веровати да је свето оно што је дотични преварант у својим епилептичним нападима измислио, и још наговорен од воје жене да је то "од Бога", је... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2005, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Bismillah....

Allahu,Tebi hvala,
jer ti nikog ne pripisah i nikog Tebi ravnim ne ucinih.Ti si Bog drugog Boga nema!
Velicinu Tvoju sve govori,pa i kamen nepomicni.

Hvala ti Veliki sto si jedan jer Bogova osim tebe nema,niti onog drugog niti onog treceg.Hvala ti sto nisi 3 boga u jednom,...kako bi to u ostalom moglo i biti?Hvala ti sto si mi dao razum da to shvatim.

Hvala ti Gospodaru sto dusu moju ocisti od mrznje i zlobe,jer pogana je to i opaka bolest.

Hvala Ti o Svevisnji na svemu pa i na dusmanima kojima cu biti dobrocinitelj uz Tvoju volju.

Uputi me i nas sviju na pravi put a ne na put onih koji su zalutali!
O Allahu ne izlij srdzbu na robove Tvoje

Amin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2005, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Velicinu Tvoju sve govori,pa i kamen nepomicni.

Јел то онај црни камен који сваки мухамеданац треба да дотакне јер је ретард у томе видео некакво чудо? :D Чудо је једино да неко у то може да верује. Кад гледам филм Рејнмен, онај ретардирани ког игра Ентони Хопкинс ме тако подсећа на вашег ретарда. :wink:

Dzenita je napisao:
Amin

Добро си почела... само још настави: "Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова..." :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Zaista nisam vjerovao Micelijusu kada i je rekao da je ova tema u vecini presipanje iz supljeg u prazno... Ali...
Jedna stvar me interesuju - da li oni, koji Kurna poznaju, znaju da li se u njemu apsloutni Bog naziva Bog ili Gospod ili se naziva Allahom??? Da li, ako ga nazivaju Bogom, onda muslimani Allaha "vade" iz neke druge sfere bogova, kojoj je nekada pripadao i Elohim??? Da li u Kuranu, dakle, pise da je Bog Bog ili da je Bog Allah???
:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 10:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
S obzirom da je sredina u kojoj se Muhamed pojavio bila drastično mnogobožačka, i da je u hrišćanstvo u to vrijeme već bio očit upliv prikrivenog mnogoboštva i idolopoklonstva, Muhammedu je data objava po kojoj je izričito samo jedan bog Allah (tj. baš Bog, naime istu riječ koriste npr. sirijski i palestinski hrišćani za "svog hrišćanskog" Boga).

To je učinjeno zato što su duhovne osobe koje se brinu o čovjeku na Zemlji procijenile da će takva objava u tom momentu dati najbolji rezltat.
Ali, u Kuranu postoje jasni tragovi o tome da je na Zemlji djelovalo više različitih nebeskih ličnosti.
Primjer 1:

Vrlo često obraćanje u množini "mi smo..." (koja se u islamskom svijetu, zbog dogme o Božijem jedinstvu tumači isključivo kao upotreba tzv. "kraljevske množine").

Primjer 2:

Sura An-Nisa(Žene) 1. ajet (preevod B.Korkut):
O ljudi, bojte se Gospodar svoga, koji vas od jednog čovjeka stvara, a o njega je i drugu njegovu stvorio, i od njih dvoje mnoge muškarce i žene rasijao. I Allah se bojte – s imenom čijim jedni druge molite – i rodbinske veze ne kidajte, jer Allah, zaista, stalno nad vam bdi.

(Ovo nije jedini primjer, ali ga se najbolje ovako iz glave sjećam i mislim da je najočigledniji).

Primjer 3:

U Kuranu se pominje Ruh-Ul-Kudus (Sveti Duh) i govori da je Marija (Merjema) njegovom pomoću začela, ali se ne govori o Ruh-Ul-Kudusu kao o meleku, anđelu, dok se sve druge ličnosti u Kuranu stavljaju ili u red "meleka" ili u red "poslanika".

Međutim, ono gledište koje zastupaju vjernici islama a to je Jedini Bog i sve ostale ličnosti su samo njegove sluge, ma kako visokog ranga bile i ma kakav zadatak vršili (pa makar u jednom periodu bili postavljeni kao Božanska zastupajuća ličnost nad cijelom Zemaljskom kuglom ili jednim njenim dijelom) i jeste najbliže istini, iako nije bez osnova ni hrišćanska nauka o trojstvu i "svetiteljima".
Pa čak ni mnogobožačke religije nisu bez osnova, ali ono što je najbitnije je da su te religije postale degradirajuće i neizgrađujuće za čovjeka i zato je odlučeno da im se stane u kraj.

Mnogo je više tragova u Svetom Pismu o mnogim ličnostima koje su pod raznim imenima (i sa različitim mandatom ali i uspjehom) zastupale volju Jedinog na Zemlji, ali su i ti tragovi malo zabašureni kada su iz Starog Zavjeta izbačena imena kao što su J.H.V.H. , El Šadaj, Elohim i druga, a svugdje stavljeno Gospod (Adonaj). Ali to je očito bilo potrebno, jer su narodi i ovako suviše duhovno lutali i to bi im samo stvorilo još veću zbrku. Da se ta zbrka prekrati uvedeno je čvrsto učenje o Jednom Bogu koje je u krajnjem i najispravnije. Sve i svi smo od Jedinog.

U stvari istina objedinjava i jedno i drugo, i to uopšte nisu suprotstvaljene stvari, samo ako ih može sagleda kao cjelinu i ako postoji dovoljna duhovna zrelost i spoznaja da se to shvati.
Sada kada je većina ljudi pismena, i kada je opšta spoznaja svijeta oko sebe na višoj razini, dolazi vrijeme da se stare pojedinačne dogme nadrastu i počinje povezivati cjelina iz iscjepkanih djelića.
To je teško onima koji ne žele da shvate da su Božije objave davane ljudima takve kakve jesu ne zato što su to savršena i završena učenja nego zato što je to bilo najplodotvornije u određenom trenutku i određenom duhovnom stanju ljudi, i predstavljalo najbolji vodič čovječanstvu do vremena sazrijevanja.
Ali vrijeme je sada blizu i treba skupljati mudrost i znanje odakle god se može, jer samo tako se može sagledati cjelovitije ono što jest.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]