The_new_Statesman je napisao:
A da malo napravite otklon od Srbije kao drzavno-politicke organizacije i da razmislite sta bi najvise odgovaralo Srbima?
Kasno je sad za bilo kakvo suvislo rješenje kojim bi se sačuvalo bar malo nacionalnog ponosa ili ekonomija.
Da smo umjesto onog mutavog Slobe,devedestih imali nekog pametnog koji ne bi čuvao komunizam,već prvi u YU išao da ga ruši,sad bismo bili jači nego Češka ili Slovačka,ne bi imali oreol zočinaca,neradnika,korumpiranih lopova,pa čak i najvećih kukavica,gdje su oficiri iz Krajine i sveštenici bježali prije naroda
Eh,da je tad umjesto "patriotskih" Mire i Slobe,bio nekakav "izdajnik",pa da sjedne sa predstavnicima jedine preostale supersile i kaže kratko "U svim dosadašnjim svjetskim previranjima smo bili na istoj strani,kroz čitavu istoriju!!!
Gospodo,samo recite šta je vaš interes ovdje (sve može,baza,ovo,ono) i pustite me da rješim srpsko pitanje na Balkanu jednom za sva vremena,protiv ovih sluga Hitlera i ubica stotina hiljada vaših Jevreja...Ne trebate pomagati,samo se sklonite i zažmirite na jedno oko..."
To je bilo to...
A ne kurčiti se ko majmun,i ne pokazivati ni mrvicu razumijevanja za interese te jedine supersile tada
Još je bolnije vratiti se u 1915,ali ni 1990 nije bilo kasno
Sad je lose-lose kombinacija...
Ne znam da li mi je mučnije čitati ove manituove projekcije,kao da sam na sajtu Fonda za humanitarno pravo,HOO,Oštre Nule,LDP,Žena u Crnom...
Ili ove što se lože na Šešelja,Miloševića,Rusiju...
Nemamo mi kao narod šta tražiti tamo,čak ni da graničimo sa njima....4 miliona Srba je u Zapadnoj Evropi,Australiji i USA,a ja bih nešto da se guzam sa Rusijom
Moj intelekt uopšte nije toliko jak da bih čak i nazreo ikakvo kvalitetno rješenje,kojom bi se sačuvala i nacionalna supstanca,i ponos i poboljšao standard života....Ne valja kako god okreneš...
Znam samo da nezavisnost Kosova i Metohije srpska ruka ne smije potpisati nikad!!!