banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2014, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3iY4u0R6_ss[/youtube]

Да ли је Меркелова изјавила да се мора разсмилити о Јужном току због притисака грађана Њемачке? Статистике показују да је већина против било каквог сукоба са Русијом... а неки су како се види на претходном клипу изашли и на улице.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Пеле Мали je napisao:
Да ли је Меркелова изјавила да се мора разсмилити о Јужном току због притисака грађана Њемачке? Статистике показују да је већина против било каквог сукоба са Русијом... а неки су како се види на претходном клипу изашли и на улице.

Sacica stranih (ruskih) placenika i domacih izdajnika.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
manitu uci da svira je napisao:
Silvio, koji dio recenice "Boli me qurac i za Rusima i za Amerikacima" tebi nije tacno jasan? Mene interesuje samo progres Srba i to ako treba ove godine da "izdamo" Ruse a za vijek Amerikance. Mi smo mali narod i kada vec velike sile nemaju morala i principa u svojoj politici, tj razumiju politiku, zbog cega mi unosimo emocije, moral i principe u istu? Znaci, uvijek trebas biti sa jacim ili po strani, a ne vjeciti kontras ko srpska politika. Znate, sile nisu retardirane, biti kvazi po strani i po strani nije isto. To se zove kurvanje i to je konstanta koja prati Srbe.
Upravo zbog toga mi i jesmo gdje jesmo, a patetika u tvom postu odaje tipicno srpsko razumijevanje politike.

Твој приступ политици је донекле исправан, али проблем односно твоје непознавање политике је у следећем:" Mi smo mali narod... Znaci, uvijek trebas biti sa jacim ili po strani, a ne vjeciti kontras ko srpska politika."

Видиш ова два уписа искључују се међусобно. Ми јесмо мали народ и управо зато нема потребе да издајемо било кога. Запад од нас не тражи ту "издају" (увођење санкција Русији) да би нас добио за себе, не зато што од нас има неке користи, нити му можемо помоћи, нити нас жели, него из простог разлога да би од нас отерао Русе. Значи, имаш ситуацију да таквом одлуком не добијаш ништа, а губиш нешто. С друге стране, Русија од нас не тражи да откажемо процес европских интеграција (чак јој то и одговара), једино што тражи је неулазак у НАТО, што нама свакако одговара. Значи, идеш у ту ЕУ ако већ хоћеш (ја лично мислим да од тога нема ништа, али то је тренутна спољно-и унутрашњополитичка доктрина), не улазиш у НАТО и миран си. Кад смо већ код НАТОа, Србија и РС су јасно дефинисале да желе у ЕУ, а не у НАТО, међутим и поред тога константно се врши притисак да уђемо у НАТО. Зашто? Да није можда јер моћна српска војска може да подигне борбену готовост НАТО трупа? Не верујем да је то разлог. Шта је разлог знамо сви, па о томе нема потребе сада да пишемо. Не треба себи стварати непријатеље тамо где их нема. Са друге стране, од непријатеља никада нећете створити правог пријатеља, ма шта год радили.

Што се тиче мог уписа он би био патетичан да долази из мојих емоција. Али он ипак потиче из историјских чињеница. Ја их нисам измислио, то је де факто.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Timotic je napisao:
Пеле Мали je napisao:

Sacica stranih (ruskih) placenika i domacih izdajnika.

Мора да Руси баш добро плаћају. :)

http://rt.com/news/214679-dresden-anti- ... ion-march/

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Manitu ima dosta precizne stavove.

Ali mene zanima jedna stvar,i konkretan odgovor,pa da onda potpuno shvatim njegovu poziciju u diskusiji....Manitu,da li smatraš da bi Srbija trebala ući u EU,čak i ako uslov za to bude da i formalno prizna nezavisnost Kosova i Metohije?

A sve su prilike da će upravo to biti traženo,čak je i Tomislav Nikolić to izjavio prije pet dana.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А ево сад чујем на радију да ЕУ тражи од Србије "хармонизацију" вањске политике са оном коју води ЕУ. Значи - санкције Русији...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A da malo napravite otklon od Srbije kao drzavno-politicke organizacije i da razmislite sta bi najvise odgovaralo Srbima?

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Да се сви иселе у Кину?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
The_new_Statesman je napisao:
A da malo napravite otklon od Srbije kao drzavno-politicke organizacije i da razmislite sta bi najvise odgovaralo Srbima?

Највише би им одговарало да се води државотворна политика и да држава Србија коначно постане оно што треба да буде: држава тј. онај левиатан који штити своје грађане узвраћајући им тако за покорност. Држава Србија ту функцију не врши од 1918. делимично, а од 1945. и потпуно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Super. Drzava ispred naroda.
Sta ces ti licno preduzeti po tom pitanju? Iseliti se iz Austrije?

Moje skromno misljenje je da je bolje obratno. Jak narod cini jaku drzavu.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 16:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Kasno je sad za bilo kakvo suvislo rješenje kojim bi se sačuvalo bar malo nacionalnog ponosa ili ekonomija.
Da smo umjesto onog mutavog Slobe,devedestih imali nekog pametnog koji ne bi čuvao komunizam,već prvi u YU išao da ga ruši,sad bismo bili jači nego Češka ili Slovačka,ne bi imali oreol zočinaca,neradnika,korumpiranih lopova,pa čak i najvećih kukavica,gdje su oficiri iz Krajine i sveštenici bježali prije naroda :( :(
Eh,da je tad umjesto "patriotskih" Mire i Slobe,bio nekakav "izdajnik",pa da sjedne sa predstavnicima jedine preostale supersile i kaže kratko "U svim dosadašnjim svjetskim previranjima smo bili na istoj strani,kroz čitavu istoriju!!!

Gospodo,samo recite šta je vaš interes ovdje (sve može,baza,ovo,ono) i pustite me da rješim srpsko pitanje na Balkanu jednom za sva vremena,protiv ovih sluga Hitlera i ubica stotina hiljada vaših Jevreja...Ne trebate pomagati,samo se sklonite i zažmirite na jedno oko..."

To je bilo to...

A ne kurčiti se ko majmun,i ne pokazivati ni mrvicu razumijevanja za interese te jedine supersile tada :( :(

Još je bolnije vratiti se u 1915,ali ni 1990 nije bilo kasno :( :(

Sad je lose-lose kombinacija...

Ne znam da li mi je mučnije čitati ove manituove projekcije,kao da sam na sajtu Fonda za humanitarno pravo,HOO,Oštre Nule,LDP,Žena u Crnom...

Ili ove što se lože na Šešelja,Miloševića,Rusiju...

Nemamo mi kao narod šta tražiti tamo,čak ni da graničimo sa njima....4 miliona Srba je u Zapadnoj Evropi,Australiji i USA,a ja bih nešto da se guzam sa Rusijom :( :(

Moj intelekt uopšte nije toliko jak da bih čak i nazreo ikakvo kvalitetno rješenje,kojom bi se sačuvala i nacionalna supstanca,i ponos i poboljšao standard života....Ne valja kako god okreneš...

Znam samo da nezavisnost Kosova i Metohije srpska ruka ne smije potpisati nikad!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 16:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Zapad na nas gleda kao na male ruse i ne želi nas za saveznike,skoro svaki dan nam poručuju da mi na zapadu jednostavno nemamo šta tražiti.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 16:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne pričam ja o današnjoj perspektivi,nakon Milice Rakić ne želim ni ja njih :( :(

Pričam o 1990,a ako se sjećaš tog vremena,dobro znaš koliko je drugačija pozicija bila u odnosu na nas od strane USA,GB,FRA sa jedne strane,i ovih govana Njemačke,Austrije i Vatikana...

A USA je i tada i sada imala mogućnost da im kaže TIŠINA!!!

15 januara 1991,su ova đubrad priznala Hrvatsku,a amerikanci tek nakon par mjeseci kad su vidjeli i da smo nesposobni i da ih ne jebemo 2%!!

A nikad nismo bili kontra njih,do pojave Mire Marković i kompanije :( :(

Uglavnom,pošto nemam pametan prijedlog,i muka mi je i od jednih i od drugih,ne znam koji sam se q uključio u diskusiju uopšte...

Za prosutim mlijekom se ne isplati plakati,a mi smo ga prosuli 1991...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Schlager je napisao:
Ne pričam ja o današnjoj perspektivi,nakon Milice Rakić ne želim ni ja njih :( :(

Pričam o 1990,a ako se sjećaš tog vremena,dobro znaš koliko je drugačija pozicija bila u odnosu na nas od strane USA,GB,FRA sa jedne strane,i ovih govana Njemačke,Austrije i Vatikana...

A USA je i tada i sada imala mogućnost da im kaže TIŠINA!!!

15 januara 1991,su ova đubrad priznala Hrvatsku,a amerikanci tek nakon par mjeseci kad su vidjeli i da smo nesposobni i da ih ne jebemo 2%!!

A nikad nismo bili kontra njih,do pojave Mire Marković i kompanije :( :(

Uglavnom,pošto nemam pametan prijedlog,i muka mi je i od jednih i od drugih,ne znam koji sam se q uključio u diskusiju uopšte...

Za prosutim mlijekom se ne isplati plakati,a mi smo ga prosuli 1991...

Cijenim tvoje postove ali jedna opaska u politici rasturanja Ex Juge. Tu nisu bile dvije struje.

Geo politika rusenja sistema u istocnoj Evropi i Ex Jugi nije kreirana i pravljena 90-91. I nije ju kreiro Vatikan a jos manje Njemacka, Austrija. Ta doktrina i politika se kreirala na jednom drugom mjestu.

Kako tad, isto kao i sad sto je Obama reko Markelovoj:"Politika i strategija zapada prema Rusiji, Evroaziji je jedna i vodi se iz jednog centra. Tu jednu mi kreiramo Endzi a ne ti" .
A ovom bi se moglo dotat Vatikan, Francuska ili bilo ko drugi.

Ko ce i kako da ju implementira kako sad tako i onda devedeseti(uloga Njemacke,Austrije,Vatikana, domace ekipe i dr) o tome moze da se prica.
Tako i ta prica o losem i dobrom policajcu (Njemacak,Austrija ,Vatikan losi a Ameri dobri) iz 90-91 je pogresna.
Pozdrav!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 16:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ipak su po Zagrebu Trgovi Genšera,Alojza Moka...a Papa Jovan Pavle 2 im je ikona....

A nijedno obilježje Republikanaca iz USA,koji su 1990,1991 bili na vlasti, nema po lijepoj njihovoj...

Globalno si vjerovatno u pravu,u tim geopolitičkim igrama iza zavjese.....ali po onome što je do nas luzera stizalo na vijestima,nisi nimalo...Ja se baš dobro sjećam izjava iz tog vremena...

Mislim da bih jako brzo našao na netu čak i izjavu onog bezveznog italijanskog ministra inostranih poslova iz tog vremena,Đani de Mikelisa,koji hrvatima poručuje "niko vas neće priznati ni sad,ni za tri mjeseca,ni za 20 godina" :( :(...namjerno kažem italijanskog,a ne nekoga od naših istorijskih saveznika do tad...

Ali eto,nesposobnost u kombinaciji sa "nejebanjem žive sile" su nas skupo koštale...

Da i mene neki žgoljo ovdje svaki dan pred zgradom provocira i psuje mater u usta svaki dan,ko zna i kako bih ja reagovao,taman da sam sa njegovim ocem bio pobratim :(

Ali dobro...mali smo i ti i ja da bismo znali šta se dešavalo iza kulisa...možemo samo nagađati,a ja pišem po onome što sam gledao u vijestima i po tim tajminzima priznanja...

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jedno hipotetičko pitanje.
Da li je ondašnja Srbija ,odnosno zajednica sa CG, Miloševićeva,nakon raspada ex YU mogla nesmetano ekonomski da egzistira,da sa svojim prirodnim resursima ostvaruje ekonomiju identičnu Bjelorusiji i čak bolju?Naravno,pod "nesmetano" mislim bez sankcija i ratova nadovezujući se na Schlagerov post o opet hipotetičkom dogovoru ondašnjeg režima sa jedinom silom na svijetu u tom trenutku.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 17:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
40 godina se stvarao taj mit o posebnosti(nesvrstani), trecoj strani, kao nekoj kurcevoj trecoj sili i kad je doslo vrijeme da se izabere strana opet se glumilo nekog velikog igraca. Slazem se sa Slagerom, da se postupilo onako kako je rekao, druga bi se pjesma pjevala. Al jbg mi smo Srbi kurcenje nam je u krvi, a i dobijanje po picki nakon toga isto tako. Hrvati bi i tako dobili drzavu ne sumnjam, ali ne bi sigurno u danasnjim granicama.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Schlager je napisao:
Ipak su po Zagrebu Trgovi Genšera,Alojza Moka...a Papa Jovan Pavle 2 im je ikona....

A nijedno obilježje Republikanaca iz USA,koji su 1990,1991 bili na vlasti, nema po lijepoj njihovoj...

Globalno si vjerovatno u pravu,u tim geopolitičkim igrama iza zavjese.....ali po onome što je do nas luzera stizalo na vijestima,nisi nimalo...Ja se baš dobro sjećam izjava iz tog vremena...

Mislim da bih jako brzo našao na netu čak i izjavu onog bezveznog italijanskog ministra inostranih poslova iz tog vremena,Đani de Mikelisa,koji hrvatima poručuje "niko vas neće priznati ni sad,ni za tri mjeseca,ni za 20 godina" :( :(...namjerno kažem italijanskog,a ne nekoga od naših istorijskih saveznika do tad...

Ali eto,nesposobnost u kombinaciji sa "nejebanjem žive sile" su nas skupo koštale...

Da i mene neki žgoljo ovdje svaki dan pred zgradom provocira i psuje mater u usta svaki dan,ko zna i kako bih ja reagovao,taman da sam sa njegovim ocem bio pobratim :(

Ali dobro...mali smo i ti i ja da bismo znali šta se dešavalo iza kulisa...možemo samo nagađati,a ja pišem po onome što sam gledao u vijestima i po tim tajminzima priznanja...

To ne.ebanje zive sile nas prati kroz istoriju, skupo nas je kostalo ali nazalost nista nismo naucili.
Rusofil nikad i nisam bio, ni sad im nesto nevjerujem daj Boze da grijesim.
Tesko je reci sta je rjesenje, mozda priblizavanje nase crkve Vatikanu, neznam. Sami nemozemo bitisati na vjetrometini, balansirati izmedju velikih neznamo jos odkad nas je Joza napustio.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Schlager je napisao:

:D
Razumijem.
I mene kad je ugrizo pas sa ogrlicom u parku htio sam da ga stignem, uhvatim, oborim i odgrizem mu pola uha licno ja sa svojim sjekuticima, pa onda tek da ga rasturmi...pobjego je.

A tek poslije se sjetih: Ma gdje mu je gazda da mu je..m mater. :roll:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2014, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale001...možda je džukac bio lutalica :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]