banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 04:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 13 Dec 2014, 03:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Sehxor je napisao:
I sta sad? Covjek vozio i udario zenu mimo pjesackog, nije on kriv.
Kako nije kriv? Jesi li ti razmislio o drugim faktorima?
Nije uopšte reagovao i nije nimalo kočio, samo je nastavio dalje!
Znači ili je bio pijan, ili nije pazio, ili je vozio brzo (čak i da je vozio 70 km/h, po mraku i susnježici je i to previše) - ili je sve zajedno!
Da je vozio odgovorno i pažljivo, možda je ne bi ni udario ili bi završila sa povredama.
Ako je pješak kriv za nesreću, vozač je kriv za ishod nesreće - razmisli malo o ovome.
I da, kriv je i zato što je pobjegao i nije se poslije prijavio.
Napisao sam na drugoj temi da pouzdano znam da je lik volio popiti i da je vjerovatno i onu noć bio pod gasom.
Ovo što si napisao za pješake apsolutno stoji, ali i vozači i pješaci trebaju biti pažljiviji.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ne ulazim u detalje ove nesrece...niti znam sta o vozacu...

Po meni..vozac je kriv ako je bio pijan,ako je vozio brze od dozvoljene brzine +10kmh tolerancije

Ali...ako je vozio dozvoljenom brzinom i nije imao alkohola u krvi...oslobodio bih ga momentalno.

Jednostavno,nemas sta tu paziti dok vozis tranzitom po mraku...samo su ti bitna svjetla ispred i iza tebe...PJESAK NEMA STA TU TRAZITI...zao mi je svacije povrede,pogotovo zivota...ali jednostavno,TU NE MOZES PRELAZITI ULICI . U SVAKOM SLUCAJU VOZACA SE MOZE KRIVITI STO JE OTISAO SA MJESTA NESREE (ali i yo se moze prepisati nekom sok reakcijom ili sts vec znam)

Ja sam vozac,ali isto toliko i pjesak...kako meni nikad ne padne na pamet da prelazim tranzit van pjesackog(i kad sam na pjesackom,dobro pazi.)...a zivim pored tranzita? Zato sto razmisljam i dok hodam,da sam ucesnik u saobracaju...a ne da sam pao sa marsa...pa se svi meni moraju prilagodjavati.

Ukratko..tuzna i zalosna prica..ljudski zivot je izgubljen...prica ce biti jos tuznija ako se dokaze da je vozac trijezan i da je isao dozvoljenom brzinom...tada ce i on biti zrtva lose sudbine

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 09:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Jedino rijesenje je kao sto napisa covjek gore jake kazne.nas narod je najvise osjetljiv na pare.kad vec nemaju nikakvu svijest ni vozaci ni pjesaci.
A tako funkcionise i ovde,i nece niko da se zajebava da cetvrtinu plate daje za kaznu.
Ja kad dole vozim i krenem da stanem pjesaku ovaj iza mene svira i grana rukama.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sehxor je napisao:
Mozda se prepao, ko zna sta se covjeku motalo u glavi u tom trenutku, nije on toliko kriv, kriv je pjesak sto prelazi tamo gdje ne treba. Svaki dan sam u autu i nagledam se svakakvih pjesaka, pretrcavaju, bacaju se bukvalno pod auta, ne gledaju nista, a kad prelaze pjesacki umisle kao da je to neki tunel samo za njih, pa prelaze sa kapuljacama na glavi bez gledanja, sa slusalicama u usima i sta sve vec ne. Jednom neko mora podleci. Ako ti je bitnije stici na bus nego ostati ziv ili se nadati sreci pa ne gledati i zasluzujes da pogines, toliko od mene :D

Evo, sve mi suze niz ledja teku jer se siroti ubogi covjek prepao!! :roll:

I kod mog udesa se 'jadnicak' uplasio i da mu nije motor bio ostecen pitanje je da li bi ga ikada pronasli, kad ono gle cuda - em mu je bila oduzeta vozacka zbog voznje u alkoholisanom stanju em je u momentu udesa imao 1,7 promila i vozio je iako mu je oduzeta vozacka. Sta's, prep'o se jadnicak, ko zna sta mu se motalo u glavi :roll: E sad, razlika izmedju mog slucaja i ovog je ta, sto ovaj moj 'jadnicak' nikad vise nece dobiti vozacku ( da ne spominjem da ce do kraja zivota raditi za otplatu stete koju je nanio) a gore navedeni Banj0lucki bizMismen ce podmazati sudiju, i pojeo vuk magarca.

Nije vala ni tebi sa tom glavom lako :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
@Rider on the storm

Mislim da je na tom dijelu ceste ogranicenje 70khm, znaci mogao je voziti bar 77 i nije prebrzo vozio.

@ajkula

Ja samo govorim da pjesaci ne bi trebali prelaziti tu gdje oni hoce, a i ne moze se kompletna odgovornost svaljivati na vozaca u svakom slucaju, a to za glavu, kad bi uveli zakon kad udaris mimo pjesackog da nisi kriv, ja bi samo isao gradom i nabijao "Killstreak".

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ti koliko god da znas o hakovanju toliko nazalost pojma nemas o zakonu
kad si za volanom ti upravjas orudjem samim tim si automatski u drugacijem polozaju od pjesaka
i usput 60 ili 70 su ogranicenja u idealnim vremenskim uslovima ako ima magla poledica kisa snjeg niska temperatura to nisu isti uslovi i kao sto i sam znas primjenjuju se drugacija ogranicenja brzine
ja sam nazalost znao ljude koji su ginuli i u autu i na motoru pri 60 km/h tako da te kaubojske izjave ja vozim 70 i kontrolisem sve parametre ne piju vode

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 13:47 
Ima onaj sto je isao 40 h pa ubio covjeka, na lausu, saracici ili gdje ono bi...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@chils

Pa da, ali 70kmh nije neka brzina u skoro svim uslovima. Poenta moje price je, ako se ne pazis sam, zasto stavljati zivot u tudje ruke? Kad neko nekoga ubije auton, odlezi fino pola, godinu, dve, tri, a ti si pogino, nema te vise. Zato kazem da treba bolje regulisati ponasanje pjesaka po ulicama.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Izvini Sehxor, ali puno lupaš.
Slažem se sa tobom za ponašanje pješaka, ali ne možeš reći da vozač nije nimalo kriv.
Ajd da te pitam šta misliš zašto nije reagovao, zašto nije kočio? Jako bitno pitanje.
Možda je, kao što neko kaže, čačkao po radiu ili nije pazio? Onda je on kriv za ishod.
A evo chils je fino objasnio faktor brzine i uslova na putu, razmisli malo o tome.
Ako je mrak i susnježica, onda je i 60 km/h velika brzina na slabo osvijetljenom putu i sa neopreznim pješacima.
Ako ide brže, onda indirektno stvara opasnost jer pješaci imaju manje vremena za bježanje i mogu pogrešno procijeniti brzinu i daljinu.

Ali nećemo nagađati previše.
Ne može se znati sa sigurnošću koliko brzo je vozio, da li je bio pijan, da li je bio neoprezan, ali se ne može ni osporavati krivica vozača.
Ja bih rekao da je krivica obostrana, a od puno stvari zavisi čija krivica je veća.
Prenaglio si sa zaključkom da vozač nije nimalo kriv.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa eto, ti recimo vozis 70 po tranzitu i naglo ti izleti pjesak pred auto, to su sve stotinke i zgazis ga, ne mozes ni stici zakociti ni odreagovati. Svaki dan se nagledam dovoljno kako se pjesaci ponasaju, par puta se desilo da zamalo nekog udarim jer ne pazi i prelazi tamo gdje ne treba.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 16:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/519046 ... u-operisan

:(

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 23:52 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Kriv ili ne nema on šta bježati sa mjesta nesreće. Za takav postupak prijeki sud.

I nevezano za ovaj slučaj, ako u blizini nemaš pješački ili nešto slično normalno da ćeš preći van njega, ali mi nikako nije jasno kako ljudi tako nepažjivo prelaze da ih auto pokupi. Pogotovo na Tranzitu gdje je pravac. To mi je životna misterija.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2014, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ajd, sve kontam šta je napisao, ali ovo za bježanje sa mjesta nesreće ne mogu skontati.
Pitala bih te ja da je neko tvoj, da ga ostavi ko pregaženo pašče i ode.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
par puta se desilo da zamalo nekog udarim jer ne pazi i prelazi tamo gdje ne treba.
..i onda si pijan, lud, drogiran i sve po redu...
malo mi i ginemo kako se ponasamo u saobracaju... i pjesaci i vozaci.
juce zena zacepi parking ladno na 10min.kod trznice da bi joj na kraju drugi vozac isparkirao :roll: o jbm ti ni boga pa koj tebe pustio u saobracaj...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad ti se neko baci pod auto i pretrcava dok vozis, ne moras biti pijan, lud, drogiran i sve po redu, ali dobro, ti si zenski vozac u saobracaju, sve jasno :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sehxor, koliko km godisnje vozis i koliki ti je vozacki staz? Ja sam zensko al cu u tele da se kladim ako treba da vozim bolje od 50% muskaraca, tako da odvadi taj sovinizam :wink: I nisi shvatio Nikolijin post :) Niko ovdje ne brani pjesake koji su neoprezni, kao muve bez glave a cesto i bahati ali pobjeci sa lica nesrece NE MOZE nicim da se pravda!! A bas zato sto znas kakvi su biciklisti i pjesaci po BL onda se vozi oprezno i sa 4 ociju!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A ne znam, mozda svaki dan otprilike po 20ak kilometara, tako vec 7 godina, nekad malo duzi put i tako, onda cemo morati na crtu Ajkulo :D
Tamo u Saudijskoj Arabiji, zenama fino zabranili da voze, pametni ljudi :)

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne izlazim na crtu sa amaterima :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa da, jer se ne znas isparkirati :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2014, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]