banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:08 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Moraš usavršiti tehniku brisanja. 8) Vidiš kako domaći proizvodi djeluju i edukativno.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Samo se ti edukuj, meni je dobra i Zewa.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:12 
Ni moje dupe ne trpi svasta...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
_зока je napisao:
Aleksandar MK je napisao:
Što mora slovenački tariguz kad može Violeta,.

Najbolje da kupim Celex ili Violeta toalet papir i onda nagađam da li ću dupe obrisati prstom ili papirom...

Baš. A razlika u cijeni marka-dvije....
Aha, nema para, a broj pušača nikad veći a cigarete isprazniše džepove instant kako su skupe. Cijena goriva nikad veća, a nikad više auta na ulicama. Izvini molim te, niti bi se toliko novca bacalo na duvan, niti bi auta bila na ulicama već u garažama da je baš tolika besparica.

Ne lupetaj. Već sam ti pisao na temi o duelu, vrati se pa pročitaj....nemoj se brukati.

Pa kupujem i ja jebemu miša i razlika u cijeni između stranih i domaćih proizvoda je čsto minimalna ili su cijene identične. Što mora slovenački tariguz kad može Violeta, ili neko stranjsko mlijeko kad može Pađen, ili neka salama i viršle od stranog proizvođača kad može naše. A cijene su tu negdje. Pravi patriotizam se tako pokazuje, pa ako treba i odreći se kojeg feninga u korist domaćeg proizvođača. Nažalost kod nas je patriotizam iči u crkvu i slaviti slavu.

E vidiš to moraš reći ovima iz edenesdea, da lupe akcizu i carinu na uvozno smeće pa će se više kupovati domaće. Mađarsko mlijeko na akciji jeftinije od domaćeg. Misliš da bi raja kupovala Janu i Jamnicu kad bi bile po 5 KM litar? Išla bi Kruna i Vitinka na kartone samo tako....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:47 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

@Nepokoreni

To što smo daleko od dobrog ne znači da smo dodirnuli propast. Nije sve crno-bijelo. To što je država nepostojeća je druga stvar, ja sam samo govorio o životima običnih građana. A sad da većina loše živi je netačno. Skroman život ne znači nužno loš život. A većinu je to zapalo.

Za carine i akcize se slažem, ali koga briga za to od naših guzonja. :(

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jah...ona sirotinja što rovi po kontejneru svako jutro su neki freelancer skupljači sekundarnih sirovina, a ovi što nemaju za računa i imaju dugove za režije ne stignu ih platiti pošto su sve pare sprcali na bunde i nakit....Aco ne budali, deportovaće te Zoka u Banoviće.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 20:57 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Ja sam svoje iznio, kad izađem na ulicu krizu ne vidim, naprotiv. A i većina ljudi koje poznajem živi solidno. Naravno ko zna sa parama. Ne može meni neko ko na TV-u kaže: "Što zaradim dosta mi je za cigare" pričati o krizi, a danas je masa takvih. Neki ljudi koji zarađuju 400km moraće da shvate da su alkohol, cigarete i ostalo luksuz nedostižan za njih. Drugačije neće ići.

Poslednji put menjao Aleksandar MK dana 27 Nov 2014, 21:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 21:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne gledaj režimsku TV pa nećeš imati te probleme :wink: A znam i ja dosta ljudi koji žive solidno, pa čak i dobro, pa sam se iznenadio kad sam shvatio u kolikim su kreditima i dugovima zbog toga. I o tome sam pisao....Lako je znati sa parama kad ih imaš, problem je što para gotovo da i nema. Ili je tebi teško skontati šta je to lažni sjaj i privid?
A sa 400 KM luksuz je i normalna ishrana, ono da ne dobiješ skorbut i to....

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 21:14 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pa da bi se to popravilo trebamo pokazati malo više lokal-patriotizma o kojem sam govorio na početku večeras. Generalno svijest kod nas o nekim stvarima je na jako niskom nivou i to je daleko veći problem nego u samoj državi. Eno, pogledaj samo za poplave šta je bilo, tone, tone i tone smeća isplivale, kanali se bukvalno zagušili od smeća. Jel' ih samo Mile Dodik bacao ili i mi ostali malo ? Pravoslavna crkva, firma za bogaćenje pojedinih sveštenika. Pravljenje crkava koje zjape prazne, ona sramota od crkve u Novoj Varoši između dvije kuće i slično. Narod daje novac crkvi koja rijetko kad donira novac onom kome je zaista potreban. Kad su zadnji put pomogli i kupili djeci knjige iz višečlanih porodica ili skupili novac za nešto drugo ? U Federaciji islamska zajednica kupila sanitet za Hitnu pomoć u jednom mjestu. Kad bi naši tako nešto uradili ? Umjesto te lakrdije od crkve mogli su donirati novac pa da se dijelom od tih sredstava napravi nova stanica Hitne pomoći u Budžaku (koja je po meni prioritet iznad bilo kojeg mosta ili nekog drugog objekta), ili dijelom škola na Starčevici. Fuj, gade mi se. Toliko su se srozali da bi im naši političari mogli biti portparoli. I onda da meni tako neko drži predavanje o moralu i skromnosti i dobroti. A ljudi i dalje idu i popovima guraju u džepove.

E o tome ti pričam. A to niko drugi ne može zaustaviti osim nas samih. Nijedan političar.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2014, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Ja sam svoje iznio, kad izađem na ulicu krizu ne vidim, naprotiv.

:lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Sva vremena su u UTC [ DST ]