banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
spijo je napisao:
Radnici su za državu svi isti,bili oni u proizvodnji uslugama ili trgovini.

Dobro de, covjece, kako mjesas i babe i zabe i kruske..Mozda su isti sa stanovista nakaradnog fomalizma i "makroekonomskih" pokazatelja smjesne "drzave/entiteta" u kojem zivimo, elem - elementarno: onaj radnik u proizvodnji proizvede dodatnu vrijednost koja moze otvoriti novo radno mjesto a ovaj iz usluge preprodaje stranog proizvoda stvara radno mjesto u drzavi koja je proizvela proizvod.
Ti ko Dodik i Zeljkica, njima je deset hiljada novih radnih mjesta u administraciji uspjeh RS, kojekakve drzavne agencije i savjetodavna tijela i fondovi za presipanje iz supljeg u prazno..to je bre sve teret i teg oko vrata ovoj sirotinji

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
A gdje sam ja to mješao radnike iz realnog sektora sa budžetlijama?Spinuješ malo sa Željkom i mojim stavom. :wink:
Veliko je pitanje da li se za mnoge polj. proizvode može reći da su novostvorena dodatna vrijednost ako su proizvedeni sa minusom i mogu konkurisati stranim proizvodima samo uz pomoć finansijskog upliva države kroz subvencije.
Što je opet teret i teg oko vrata sirotinji.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 30 Okt 2014, 20:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
A gdje sam ja to mješao radnike iz realnog sektora sa budžetlijama?Spinuješ malo sa Željkom i mojim stavom. :wink:
Veliko je pitanje da li se za mnoge polj. proizvode moše reći da su novostvorena dodatna vrijednost ako su proizvedeni sa minusom i mogu konkurisati stranim proizvodima samo uz pomoć finansijskog upliva države kroz subvencije.

Sve si rekao i opet se ponavljas u lupanju: subvencije u zemljama EU se krecu od 5 do 50% plus je svaka realna steta isplacena. U RS su ispod 5% a naknada stete je mizerna

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zaviri malo kolike su subvencije u proizvodnji mlijeka kod nas i ko ispunjava uslove za to.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Što se tiče parole "kupujmo domaće", ne treba patiti od toga. Ako je recimo neki makedonski ajvar duplo jeftiniji a nimalo lošiji od Vitaminkinog, najbolje da ga neću kupiti.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Zaviri malo kolike su subvencije u proizvodnji mlijeka kod nas i ko ispunjava uslove za to.

Zavirio, zaviri ti. Sta je sa vocarstvom, proizvodnjom povrca, zitarica?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

GialloRosso je napisao:
Što se tiče parole "kupujmo domaće", ne treba patiti od toga. Ako je recimo neki makedonski ajvar duplo jeftiniji a nimalo lošiji od Vitaminkinog, najbolje da ga neću kupiti.

Ma to je ok, otislo se od temelja teme - politika marzi i zahtjeva prema domacem dobavljacu sto ga stavlja u neravnopravan polozaj na Konzumovim policama.

Ma missim, sve su svemu - boli me qurac za Konzumom, proizvodjacima u RS i ko ce gdje kupovati.
Inace, ta kupujmo domace je poznatije kao "ekonomski nacionalizam"- on je odrzao i razvio mnoge evropske privrede/industrije. Samo je kod nas cir nacionalizma pukao na totalno pogresnom mjestu. Samo Srbi nisu naucili da sloboda mora da se plati i da kosta i da zato moraju postojati sasvim drugi temelji. Naime, nezavisnost se ne gradi na kreditu MMFa

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E odlično.Ako si zavirio onda ti je jasno ko može ispuniti uslove extra klase mlijeka (najveći poticaji).Gotovo niko od privatnih gazdinstava.
A za voćarstvo ne može se doći na red od ovih http://www.fruiteco.org/index.php?optio ... 53&lang=sr :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
E odlično.Ako si zavirio onda ti je jasno ko može ispuniti uslove extra klase mlijeka (najveći poticaji).Gotovo niko od privatnih gazdinstava.
A za voćarstvo ne može se doći na red od ovih http://www.fruiteco.org/index.php?optio ... 53&lang=sr :wink:

Je l razumijes ti sebe kada pises? Covjece boziji, poljoprivreda u EU je zavrsila navodnjavanje sedamdesetih, protivgradne mreze osamdesetih, remehanizaciju devedestih i dvehiljaditih, nove tehnologije svake godine, sem Bugarske i Rumunije svi daju seljaku od 200 do 800 eura po hektaru itd itd
Jebo ga ti, krenuo si pricu kako mi imamo cijenu proizvoda zbog poticaja ja ti kazem da to nije tako i ende, nemam vise zivaca za ubudale pricati. Bolje po pivu mlatnuti :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

Je l razumijes ti sebe kada pises? Covjece boziji, poljoprivreda u EU je zavrsila navodnjavanje sedamdesetih, protivgradne mreze osamdesetih, remehanizaciju devedestih i dvehiljaditih, nove tehnologije svake godine, sem Bugarske i Rumunije svi daju seljaku od 200 do 800 eura po hektaru itd itd
Jebo ga ti, krenuo si pricu kako mi imamo cijenu proizvoda zbog poticaja ja ti kazem da to nije tako i ende, nemam vise zivaca za ubudale pricati. Bolje po pivu mlatnuti :lol:

Neko nekoga ne razumije,jbg :D
I jedan i drugi pričamo o damping cijenama ...zar misliš da ja ne znam koliki su poticaji na zapadu :lol:
Bolje bi se razumjeli uz pivu,u pravu si. Ovako mi stalno stavljaš u usta ono što nisam rekao i sjebeš mi koncepciju:wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja cu pecenje. Fala!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Neko nekoga ne razumije,jbg :D
I jedan i drugi pričamo o damping cijenama ...zar misliš da ja ne znam koliki su poticaji na zapadu :lol:
Bolje bi se razumjeli uz pivu,u pravu si. Ovako mi stalno stavljaš u usta ono što nisam rekao i sjebeš mi koncepciju:wink:

Ne sjebavam ja koncepciju, to je posao za TNS a :lol:
Pazi, subvencije su samo jedan od instrumenata za zastitu domace proizvodnje, tu je x vrsta carina (prohibitivne, antidampinske, preferencijalne, kompenzativne itd itd) pa dozvole, kvote, kontigenti i prelevmani..sve to drzava moze da koristi kako bi zastitila domaceg proizvodjaca. Obzirom na nefunkcionalnost drzave, inertnost, javasluk, pripadnost raznim uvoznickim lobijima, mitu u korupciji, taj domaci proizvodjac je najcesce ne zrtva, nego masakriran. I taman, kada mu nakon niza godina tavorenja i protesta omoguce da samo u par jebenih segmenata ostvari predonost od desetak posto dodje multinacionalni trgovacki lanac i svojom politikom ti otme i tu najmizerniju konkuretnost. Je l razumijes?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jeb se... Danas citav dan razmisljam da li da nekolicini sjebem koncepciju.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jeb se... Danas citav dan razmisljam da li da nekolicini sjebem koncepciju.

Ahah ti razmisljas da li da..:lol: Jesi prehladjen? :D
Odoh gledati ovog mucenika Djokovica :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 21:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To su, bre, tvoja omiljena braca Kroasani. Hoces da ti sapnem kako da ih opeljesis :P

Ma idem spavat. Baj!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 22:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Naime, nezavisnost se ne gradi na kreditu MMFa

Nezavisnost se gradi i održava na dva načina jakom vojskom ili jakom ekonomijom. Mi nemamo ništa od toga a hoćemo da drmamo regionom :roll:
Eto, narod je glasao za vođu, eto mu ga sad na. Je8o ih Todorić u mlohave guzice....ima ustašu u vlasti i sad NDHaziju u ekonomiji :angry3:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 22:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jest lud ovaj Manitu :lol: ..objasni mi sve ono što sam ja njemu objašnjavao
nepokoreni je napisao:
Naime, nezavisnost se ne gradi na kreditu MMFa

Nezavisnost se gradi i održava na dva načina jakom vojskom ili jakom ekonomijom. Mi nemamo ništa od toga a hoćemo da drmamo regionom :roll:
Eto, narod je glasao za vođu, eto mu ga sad na. Je8o ih Todorić u mlohave guzice....ima ustašu u vlasti i sad NDHaziju u ekonomiji :angry3:

Todorić u HR ima ministra poljoprivrede na svom platnom spisku,kladim se da će tako i ovde biti bez obzira ko pobjedio na izborima i sastavio vladu.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 30 Okt 2014, 22:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Šta bi da ti je TNS objašnjavao :P taj je zaje8o i Kafku po konfuznosti pisanja :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
spijo je napisao:
Jest lud ovaj Manitu :lol: ..objasni mi sve ono što sam ja njemu objašnjavao.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 22:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nije za nas demokratija za nas je diktatura i čvrsta ruka....gdje si vidio demokratiju u zoo vrtu :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 190 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]