STRATOKASTEL je napisao:
Švedska vlada je danas donijela i formalno odluku da prizna Palestinu kao državu
Svaka cast Svedskoj, ali da li ce to promijeniti ista, cak i ako mnoge druge zemlje to urade, oko Izraela i Palestine je doneseno toliko rezolucija, toliko pregovora, dogovora, sta se od toga sprovodi. Situacija na terenu je jedino sto se pika.
Tako da ovo prepucavanje ko je poceo, ko je ucinio prvi masakr je presipanje iz supljeg u prazno Da ne citam, da li je iko napisao koje je moguce rjesenje konflikta, ko treba da ucini prvi korak? Sta je ustvari rjesenje konflikta? To je valjda formiranje 2 drzave, Izraela i Palestine. Oko toga valjda pregovaraju 50 godina. To svi deklarativno zele. Najvise SAD i Izrael. Istovremeno, pored toga sto to zele, meni se cini da sve cine kako se to ne bi desilo. Drze status quo. Prije koju godinu Palestina je poboljsala statrus u UN-u na "drzava posmatrac", prelazni status ka punom clanstvu, 40 zemalja je bilo protiv (vjerovatno rezultat lobiranja), SAD i Izrael se nisu puno izmotavali, bili su protiv. Dakle zemlje koje u svakoj konferenciji za stampu govore kako su za pregovore i rjesenje koje ukljucuje 2 drzave.
Sta je rjesenje, ko prvi treba da popusti, to je pitanje. Odnosno, sta konkretno sprijecava postizanje primirja. Vjerovatno je ranije receno, na strani Palestine Hamas, na strani IZraela su naselja koja preplavljuju Zapadnu obalu.
PKT je napisao:
Mi Srbi smo kao svoga vođu, maršala i trostrukog narodnog heroja izabrali Tita. Tito je dozvolio ogromnu emigraciju šipaka iz Albanije na Kosovo, mi Srbi nismo imali ništa protiv ne dovodeći pod sumnju odluke našeg vođe, maršala, i trostrukog narodnog heroja
Kontam ja da je Tito danas za sve kriv, ali isto tako kontam da su Albanci bili vecina na Kosovu 1912. kada je Kosovo postalo (ponovo) dio Srbije, a i na svakom sledecem popisu u Kraljevini, a kasnije i u Jugi. Toliko.