krofnica84 je napisao:
Banjaluka je predivan grad,
daaa...po svojim carima, zelenilu,vrbasu,parkovima, alejama platana i svemu onom sto karakterise BL, definitivno se slazem.
Citiraj:
ljudi su vrlo opusteni i druzeljubivi
e ovo je sve manje istina, ljudi su sve vishe napeti jer je ekonomska situacija kod svakkog dosta losha, milion problema o kojima nisi ni sanjao desavaju se.
Zaista nije lako, ali ne vidim potrebu da se pretjerano kritikuje cinjenica sto narod sve vishe pocinje da gleda svoj interes i ovde, kad je tako na zapadu u svemu. I ovdje se ljudi okrecu tome, mada je ona kljucna razlika sto nas sve to usporava nesredjena politika i neimanje pravne drzave. Kad se to izghregulise e onda ce to gledanje licnog interesa imati svoju pravu dimenziju.
A to da li otici ili ostati..stalno se "zvace" to pitanje ovdje na forumu

pa koliko ljudi toliko cudi, toliko mogucnosti i nemiogucnosti.
U svakom slucaju onaj ko ima prosperitetno zanimanje moze da se nada ostanku i opstanku, pogotovo ako sto manje ovisi od drugih.

Ali smatram da nada treba zadnja da umire inace u svemu

tako i ovdje i mislim da omladina treba da se bori prvo za sebe i da se gura naprijed i kreira stvari po svojoj zelji. Necemo cijelog zivota imati "visokog" da nam soli pamet...ako iko moze da promijeni stvar to je omladina koja nije opterecena nacionalizmom i koja je spremna da gleda ga razvijenom svijetu.
A sve vise cujem komentare tipa "Ma sta me briga da li je jedna vojska ili policija, neka me i Njemacka uzme pod svoje, samo da imam OK zivot"... Meni i to malo zvuci grubo ali bolje i to nego da ocekujemo nesto od guslara i nadri-pjesnika iz krshnih "extra razvijenih" predjela ove zemlje da nam ponude bolju neku bolju buducnost...
A cime izgreaditi sve to -----> pa za pocetak ..sigurno ostankom na ovim prostorima i radom radom radom