banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 18 Okt 2014, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

To je taj adsl

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Evo kod mene na kablovskoj aneks-blic:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Em... ljudi, kad vama pukne net ovih dana, jel to traje po nekih po sata - sat? Ja sam više odustao od zvanja podrške, jer ne mogu ništa ni uraditi dok se ne promijeni mrežna infrastruktura. Već sam se navikao na svakodnevno pucanje, al zadnjih 3,4 dana par puta dnevno nestane na podug period. :-?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Каква ти је телефонска линија, тамо у статистици модема?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 20:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Meni na poslu ovih zadnjih par dana puca jedno cca 200 puta u trajanju od 30-ak sekundi do minut-dva.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2014, 23:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2004, 10:38
Meni je ADSL radio perfektno i to prvo sam koristio na jednoj lokaciji u selu gdje sam udaljen skoro pa 2km od centrale, a zatim u BL poslije elte koja je bila stvarno losa, ne totalno losa, ali njihova podrska me uzasno ljutila, njihovo ponasnje i mnogo toga drugog...ali, poslednjih mjesec dana mtel je brzo uspio da padne ispod nivoa elte i to puno ispod i to u svakom segmentu!!!
Skuplji su puno, sporiji puno (brzina interneta), stabilnost konekcije losija, namjerno prekidaju svakih 24h (morao sam i ovo da navedem jer me ovo totalno nervira i to je totalna glupost koju su se sjetili samo njihovi strucnjaci) i na kraju podrska ne sluzi nicemu!

Ako je neko sa ovim nacinom poslovanja imao plan da popravi poslovanje drugih provajdera, a to su naravno samo druga dva elta i blic, vjerujem da je uspio, posebno sa ljudima koji nisu vezani ugovorom tj. kojima je ugovor istekao!

Nedopustivo je da jedan provajder ove velicine duze od mjesec dana nije u stanju da rijesi jedan ovakav problem!!!!
Da su po nivou razmisljanja i da drze do preciznosti i casti kao recimo mnogi Japanci, pola bi ih dalo otkaze!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 07:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Sehxor je napisao:
Evo kod mene na kablovskoj aneks-blic:

Slika

Slika

Ako popustis sigurnosne postavke na modemu, dobices ping manji od 10 ms prema blicnet speedtest serveru (i ako si na kablu).

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Nije mi jasno kako samo mogu ljudi toliko kukati,porediti se mi sa japancima.Pa mi nemamo ama baš nikakve veze sa japancima sem što smo ljudske vrste.
Ako nešto toliko ne valja kao što pišete fino se odjavite sa ADSL i uzmete neki drugi i gotovo.
Razumijem da je ok polemisati na temi, ali porediti nas i japance...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 11:26 
Pripravnik
Pripravnik

A pitas li se ti sta je to nesto drugo sto ljudi mogu da kupe kod nas? Da si malo citao znao bi da su ti 'ljudi' koji kukaju vec koristili to nesto drugo!!! Covjece ovdje je upravo problem to sto i ako je dostupna ta alternativa tj. elta ili blic, ni oni nisu bolji od ovih!
Takodje, to sa Japancima je znacilo da su ti ljudi koji rade kod njih totalno nesposobni i da ne zasluzuju to radno mjesto!
I zasto je to toliko lose porediti se sa boljima od sebe i teziti ka boljem? Da mozda ne treba da nas poredim sa pijancima po kafanama ili mozda drogerasima? Tu bi mozda i ovi iz mtela imali sanse!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 11:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Mtel koja je najveca kompanija u RS a odnosi se ovako prema svojim korisnicima je sramota.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
[/quote]
Ako popustis sigurnosne postavke na modemu, dobices ping manji od 10 ms prema blicnet speedtest serveru (i ako si na kablu).[/quote]

Na koje postavke konkretno mislis i da li ovo može da se uradi na mtel adsl-u i da li ću dobiti ubrzanje pinga i prema ostalim serverima?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Problem je ugovor koji potpises na godinu/dvije.

Internet im je prije bio fenomenalan, do ovog ljeta. I famoznog 512k problema. Mozda je to 512 dana koliko ce ga mtel rjesavati.
Sad je internet za kurac, veza, brzina, konstantnost iste... Stoko!

Vrh

Tema posta: Re: Odg: ADSL
PostPoslato: 19 Okt 2014, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Brzina skidanja je generalno dobra.
Ali je problem u tome sto mi oteze sa otvaranjem youtube i fejsbuka.

Jel se nekome desava isto? Brzina skidanja 750 kbps, ugasim skidanje, upalim yt, a jedan najobicniji video se oteze sa ucitavanjem.

Internet nikad ranije nije pucao, sada da. A povremeno radim nesto gdje mi je veoma bitno da internet ne pukne ni jednu jedinu sekundu u npr pola sata sat dok to radim.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 13:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ko je iz BL, barem ima alternativa. Eltin optički i wireless net, Blicova kablovska, NSC wireless, Zona wireless itd...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 13:20 
Pripravnik
Pripravnik

Wireless ja ne bih uvrstio u stabilne i kvalitetne internet konekcije...kod blica preko motorola to i nije toliko lose, ali ipak nije to to, a uz to ja trebam i televiziju tako da to ipak nije alternativa open paketima...
Kao sto sam vec rekao koristio sam eltu i u sustini to je kompanija koja se ponasa u skladu sa cijenama paketa tj. koliko para toliko muzike...jedino sto nisam koristio to je Blic kablovska, ali u ovom dijelu grada njihova kablovska nije dostupna tako da nista od toga!
Takodje, ovdje ni elta nije dostupna (na staroj lokaciji u centru mogao sam da koristim njihovu mrezu)...

Toliko o alternativama, ja ovdje gdje zivim (500m od centra BL) mogu da koristim mtel adsl ili neku wireless mrezu i to je to!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Eltu su bili sredili dok se nije desio taj problem sa mtelom, te zbog toga su morali preci nazad na usranu liniju blica koja nista ne valja.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Na blic wadsl sam bio 4 godine, samo je par puta bilo prekida kad se negdje pokidaju kablovi prilikom prekopavanja puteva. Jeste bilo skupo za brzinu koju nude, ali da je radilo kako treba jeste.

Mtel koristim oko godinu dana i uglavnom je uredu. Taj 512k problem smo svi imali, ali sad kad su sve sredili i povećali brzinu ja više nemam zamjerki. :)

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Blic wadsl radi uredno, ipak su to ozbiljne sprave, da ne kažem military grade. Ono što ih zeza je licenciranje tih Motorola. Zato nemogu ponuditi veće pakete. Ostali mogu. Da će jitter malo veći, hoće. Da li je to katastrofalno, nije. Barem znam za NSC, da gubitak unutar mreže u BL nije veći od 4ms u najvećem opterećenju, a jitter nije veći od 2ms.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Tasko, to je oznaka 512K(uraca).

Od sledeceg mjeseca vjerovatno prelazim na ovo, pokazao se kao jako dobar kod nas.

http://www.dslon.ws/

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2014, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Taško, ako ćeš tom logikom onda će im trebati 512k (512000) dana da riješe probleme.

Elem, pošto sam u ulici gdje nije prošla ni kablovska ni ništa živo, zanima me da li je iko uspio navući ISP-a sa pisanjem peticije ili nečega da se proširi i na njegovu ulicu? Ja znam da bi u mojoj ulici skoro svi bili voljni preći na kablovski net (usput sjašiti sa ovog mrtvog mtela), pa sam i ja rad prethodno skupiti potpise po kućama, ko bi sve prešao kod tog "novog".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]