banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 11:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
manitu uci da svira je napisao:
I da je 90% izaslo rezultat bi bio isti. Tehnicki, u metodologiji drustvenih istrazivanja, ako je uzorak reprezentativan, samo 300 ljudi moze biti dovoljno za potvrdu istr.hipoteze, ali da bi se otklonio bias to je obicno 800-1000. Svako istrazivanje koje ima veci broj od ovoga moze uticati na rezultat u milipromilima, vise kosta ali zauzvrat daje veci kredibilitet postavljenoj hipotezi.

Toliko o sranje prici kako bi bilo drugacije da su svi izasli i o tome kako u ostatku apaticnog drustva boravi neki drugaciji narod. Lemi je na 200.000 prebrojanih glasova imao 10.000 vise a na 600.000 p. 12.000 vise - znate matematiku i na 400 milja je 2000 dvijestoti dio, tj 0,5. Ta bi tendencija bila i da su svi izasli +/- 0,1%,
Manite se MITOVA da su oni sto nisu izasli uslov promjene.

Komplikujes previse. Moze to i jednostavnije:

Na reprezentativnom uzorku od jednog neizaslog, tj. mene, oni koji nisu izasli, da su izasli, nacrtali bi polni organ na listicu ili napisali neku vulgarnost, tako da bi krajnji rezultat bio isti.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:31 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa nažalost narodu je ostavljen izbor da li da izađe ili ne

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Talija je napisao:
Naravoučenije: srpski narod treba yebati.

Ako cemo da se izrazavamo:

Do prije par dana smo mozda i imali neki izbor - da l' da nas jebe muzevna seljacka sirovina il' prefinjena njezna dusa i izbor je zavisio od preferenci jebanog, al' posle "duela" postalo je jasno da izmedju jebaca i nema neke razlike, te da ce ovaj donji u oba slucaja biti zestoko izjeban.

Sto se mene tice, ako vec moram da primim kurac, neka to bude bez mog izbora, tj. jebi me, ali ne ocekuj moj pristanak, nego to nazovi pravim imenom - silovanjem.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Pricate o odnosima na dan izbora. Znaci brojke valja posloziti nesto ranije :P

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Prema podacima CIK-a Ognjen Tadić je smanjio razliku u odnosu na Milorada Dodika u izbornoj trci za predsjednika RS

Nakon 88,7 odsto prebrojanih glasova, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik ima 273.118 osvojenih glasova ili 46.79 odosto, a Ognjen Tadić kandidat Saveza za promjene 263.855 ili 45.21 odsto.

U odnosu na juče broj obarađenih biračkih mjesta je povećan za 4%.

Do kraja prebrojavanja ostalo je još 11% biračkih mjesta.

Od ukupno obrađenih 617.288 glasova nevažećih je 33.603.

Dodik sada ima 9.263 glasa prednosti.
Ivanic povecao prednost.
Citiraj:
IVANIĆ MLADEN - SAVEZ ZA PROMJENE
283249 48.36

CVIJANOVIĆ ŽELJKA - SNSD-DNS-SP
281643 48.09

Poslednji put menjao Raskoljnikov dana 14 Okt 2014, 14:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ma ovo sto je SDS provalio, tj. Tadic "Da je izaslo jos 2%, mi bi sad lagano pobjedili" je tehnika Dveri.
50% nije izaslo jer je nezadovoljno, od ovih 50% sto je izaslo, 1% glasalo za njih, znaci za Dveri su 51%. Vecina.
Bravo.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja kontam da su ovi sto nisu izasli svi ko "privatnik rahman". :D
Takodje, ispade ona Tadiceva o "milion ljudi koji tele promjene" potpuna budalastina.
Ako je od 1.200.000 izaslo samo pola, i od tih pola za vlast glasalo 300K, onda je jasno da je cijelih 900K protiv promjena. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Математика је јасна, црвић није ни постојао. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKyIrtiJEbo[/youtube]

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Citiraj:
Prema svemu sudeći odlučiće glasovi iz inostranstva.
Trka za predsjednika Republike i dalje traje. Tako tvrdi SDS. Razlika imeđu Milorada Dodika i Ognjena Tadića mala je i rapidno se smanjuje pokazuju posljednji podaci, uvjeravaju u ovoj stranci.
Zabrinjava velik broj nevažećih listića što daje notu neregularnosti održanih izbora analiziraju u SDS-u. SDS upozorava da i dalje čeka zapisnike koje odbijaju da im dostave iz banjalučke gradske izborne komisije. Tražiće i ponavljanje izbora u nekoliko mjesta zbog neregularnosti.

Srbi iz Slovenije su organizovano glasali i podrzali Tadica. To je neki dan rekao neki Srbin iz Slovenije, predsjednik nekog udruzenja Srba u Sloveniji, sta vec. Sad, koliko njih ima i da li su ostali dijasporasi glasali je veliko pitanje, ali na kraju bi zaista oni mogli odluciti.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Ташко je napisao:
Ma ovo sto je SDS provalio, tj. Tadic "Da je izaslo jos 2%, mi bi sad lagano pobjedili" je tehnika Dveri.
50% nije izaslo jer je nezadovoljno, od ovih 50% sto je izaslo, 1% glasalo za njih, znaci za Dveri su 51%. Vecina.
Bravo.

A 50 % je glasalno za Dodika, malo sutra. Da je tako ne bi bila tako tijesna trka. Nikako ne možeš izjednačiti SDS sa Dverima. Dveri su sekta a ovo drugo je legitimna politička partija.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ниси схватио поенту. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Nije on ni rekao "Da je izišlo 2%" nego "Da je izlaznost bila malo veća" to podrazumjeva da bi od veće izlaznosti određeni postotak išao i njemu a njegova slobodna procjena je da bi većina išla njemu. Ja sam slušao sva obraćanja u izbornoj noći i jasno je na šta se mislilo. Po meni je to relevantnije nego onaj trio trubadura što su oko 3 sata izašli na 5 minuta i rekli "Mi smo pobjednici apsolutni" i pobjegli od novinara i čak tada nisu spomenuli ni od kojeg postotka temelje te indicije.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Raskoljnikov je napisao:
Citiraj:
Prema svemu sudeći odlučiće glasovi iz inostranstva.
Trka za predsjednika Republike i dalje traje. Tako tvrdi SDS. Razlika imeđu Milorada Dodika i Ognjena Tadića mala je i rapidno se smanjuje pokazuju posljednji podaci, uvjeravaju u ovoj stranci.
Zabrinjava velik broj nevažećih listića što daje notu neregularnosti održanih izbora analiziraju u SDS-u. SDS upozorava da i dalje čeka zapisnike koje odbijaju da im dostave iz banjalučke gradske izborne komisije. Tražiće i ponavljanje izbora u nekoliko mjesta zbog neregularnosti.

Srbi iz Slovenije su organizovano glasali i podrzali Tadica. To je neki dan rekao neki Srbin iz Slovenije, predsjednik nekog udruzenja Srba u Sloveniji, sta vec. Sad, koliko njih ima i da li su ostali dijasporasi glasali je veliko pitanje, ali na kraju bi zaista oni mogli odluciti.

Da se ne lažemo, situaciju ne mogu promjeniti srpski glasovi niti vi na njih računate :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Zar je bitno čiji su glasovi? :)
Uostalom da nije bilo SDS pola njih nebi prešlo sjevernije od Save, red bi bio da se oduže. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Je l' nije? Tebi bi bilo drago da ti predsjednika RS biraju muslimani i imao bi povjerenja u njegovo odluke?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
manitu uci da svira je napisao:
I da je 90% izaslo rezultat bi bio isti. Tehnicki, u metodologiji drustvenih istrazivanja, ako je uzorak reprezentativan, samo 300 ljudi moze biti dovoljno za potvrdu istr.hipoteze, ali da bi se otklonio bias to je obicno 800-1000. Svako istrazivanje koje ima veci broj od ovoga moze uticati na rezultat u milipromilima, vise kosta ali zauzvrat daje veci kredibilitet postavljenoj hipotezi.

Toliko o sranje prici kako bi bilo drugacije da su svi izasli i o tome kako u ostatku apaticnog drustva boravi neki drugaciji narod. Lemi je na 200.000 prebrojanih glasova imao 10.000 vise a na 600.000 p. 12.000 vise - znate matematiku i na 400 milja je 2000 dvijestoti dio, tj 0,5. Ta bi tendencija bila i da su svi izasli +/- 0,1%,
Manite se MITOVA da su oni sto nisu izasli uslov promjene.

U cijelom postu ima zackoljica koju si previdio...."ako je uzorak reprezentativan"....uzorak nije reprezentativan ako nije biran na nacin da odredjeni postotak ljudi cini i odredjeni postotak onih koji nisu izasli....sto oce rec da da je izlaznost bila veca ne mora znacit da bi rezultat bio isti jer ako uzmes da su ovi sto su izasli uzorak na osnovu kojeg ces radit istrazivanje i pomocu njega odredit rezultat da je izlaznost bila 100% dobices pogresan rezultat jer uzorak na kojem radis istrazivanje nije reprezentativan....samim tim ostatak tvog posta nema smisla....

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol:

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Freak, to o cemu je manitu pisao je bitno na dan izbora kada se zna za koga ce glasati i hoce li se izaci na glasanje.
U prevodu, SDS nije uradio domacu zadacu, nije animirao dovoljan broj ljudi koji ce im donijeti pobjedu na izborima.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 19:41 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
SDS da je uz ovu ekonomsku pricu,zaposljavanje,borbu protiv kriminala ponudio ono sto Baja nudi borbu za nezavisnost i drzavu RS Baja bi bio pometen kao Lagundzija i SDP u federaciji,ali sdsovci su sada pudilice angloamerickih ambasada i normalno da nece radit u korist ovog naroda...

Umjesto da se vrate izvornom putu oni su izabrali da budu kvislinzi i marionete.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
Evo jedna zanimljiva emisija RTV na ovu temu.

http://media.rtv.rs/sr_ci/jedan-na-jedan/8191

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]