banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 12 Okt 2014, 12:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
Kod mene u naselju maloprije sin udari majku. Pošli na glasovanje i ona izašla. Gužva bila, on pošao u rikverc, nije ju vidio i udario ju. Bilo krvi, zamotana glava, hitna. Ali dobro je.
Nesretan slučaj, događa se.
Ali meni je zanimljivo kako često ljudi koji izađu, pa i iz moga auta, uvijek obilaze auto od pozadi. I to tik uz auto. Onda samo mala neopreznost i eto nesreće.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 01:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Evo jedan heads-up od mene. Na semaforu u centru se zna desiti da je u isto vrijeme zeleno i pješacima i autima. I to debelo zeleno sa obe strane. Danas je lik u novom bijelom a6 (msm) karavanu prošao jedno 100kmph milimetar od neke cure, ona nije ni skontala tuka...
Vidio sam to neka 2-3 puta, uvijek oko 16h... Nije dobro..

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 07:15 
ZAsto to ne prijavis?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 07:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ne znam gdje bi to moglo biti, svaki dan cirkulišm po centru i ne primejtih
prije da je krenula na crvenom očekujući da je zeleno kako i većina pješaka ardi kad vozila sa jedne strane stanu

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
nisam to primjetio. koji u centru? ako mislis na onaj pred boskom tu zbog zelenog vala pusta jednu stranu duze zeleno za auta, tako da pjesaci redovno krenu na crveno prelaziti

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 12:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/502063 ... -u-nesreci

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
U centru kod boske, da. Nije prešla na crveno zato što je bila 2 metra iza mene, a ja znam da je bilo zeleno za pješake (imam jednu kaznu zbog toga pa sad gledam...).
Vidio sam da je zeleno za aute tek kad sam bio negdje na pola ceste i skontao da bijeli audi ne koči. A na pješačkom je bilo cirka 20 ljudi (računam i onaj drugi, tamo tačno kod krivog). Tako da se i meni desilo iako znam za tu pojavu. Mislim, ko uopšte gleda semafor za aute kad je tvoje zeleno - ideš. Ja prelazim na ovom semaforu najmanje 2 puta dnevno, prije sam zbog posla i po 10 (stvarno, 10 puta).
Nisam imao vremena, a nešto mi se nije ni dalo da zivkam i da tražim ko je zadužen za to jer kontam da bi me ovi naši iz cjb samo izvređali što ih smaram zbog gluposti. Uslikaću vam idući put, uglavnom bude kad idem na posao pa mi se ne da

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2014, 21:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Нисам знала да се такве ствари могу пријавити. Коме?
Имам проблем око Леснине, ту сам имала и саобраћајку. Пошто је гужва, одем до Нестра и окренем се на том семафору па опет према Бањалучком пољу, али кад се укљујучем скоро увијек нешто...ако је ауто испред мене, скреће према Мљекари без жмигавца, значи милиметри. Или се укључим а лик из лијеве траке таман убрзао послије семафора па се престројава - директно на мене :confused2:

Поготово ми смета ово сунце ниско на хоризонту. Некад зна бити баш гадно, поготово кад неко претрчава гдје не треба или возе без свјетала.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 05:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovde:
http://banjaluka.rs.ba/asbl/department/5/?left_mi=231

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 07:05 
Citiraj:
Пошто је гужва, одем до Нестра и окренем се на том семафору па опет према Бањалучком пољу, али кад се укљујучем скоро увијек нешто...ако је ауто испред мене, скреће према Мљекари без жмигавца, значи милиметри.

Kad kazes auto ispred tebe mislis na ove sto idu iz grada prema mljekari ili? Ako je tako imaju dve trake, a ti trebas prvo od nestra u svoju traku pa se onda opet prestrojavati za banjalucko...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Не. Идем према граду поред Леснине, па ако је колона продужим десно до Нестро пумпе па на семафору идем лијево. Значи само се окренем, избјегнем колону и тај семафор код Метала, укључујем се опет на брзу цесту, на Бањалучко поље. Е ту на укључењу је проблем. Ако имам услов пустим ауто испред, али кад он без жмигавца скреће у Мљекару...а све на пар метара...
(то је онај други улаз, не у ул.Младена С.)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 09:04 
Svejedno, ne moze ti tu drzava nista uraditi, jedino da ga bubnes pa da on bude kriv...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sta dobijes tom operacijom? Minut? Dva?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ма више, колона је од бус станице испред Леснине. Још ако се наћу камион и аутобус у колони, треба и 10 минута да се пређе семафор. Ма некад се ја убацим, али то ми је баш ризично, најбоље ми се тако окретати. Тако нпр. и код Видовића, код Ауди сервиса, али је семафор коригован па се сад може лијево без пуно чекања.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ne znam kad prolaziš tu, ja prođem skoro svaki dan oko pola 5, nikad se ne čeka duže od jednog intervala crvenog, nema šanse da je 5, kamoli 10 minuta.

Na ovo sam naišla kad je planulo, prestrašno: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 67834.html

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 12:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ујутру, негдје од 7-7:35
Najgora je napisao:
Na ovo sam naišla kad je planulo, prestrašno: http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 67834.html

Чудно. Добро је да нема страдалих...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Najgora je napisao:

Nije ovo vidilo pozara. Ili su Vatrogasci bili azurni.
Auto kad plane (govorim o motornom prostoru) plamen siklja po nekoliko metara u vis, i ne mozes mu prici na blize od 5-10m. Bukvalno przi oko sebe. Najcesce izgori prije nego sto Vatrogasci stignu do njega.

Poslednji put menjao mirdza dana 14 Okt 2014, 13:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Najgora je napisao:
Ne znam kad prolaziš tu, ja prođem skoro svaki dan oko pola 5, nikad se ne čeka duže od jednog intervala crvenog, nema šanse da je 5, kamoli 10 minuta.

Za prvi dio se slazem.

Za drugi, i ja sam tuda prosla juce. Auto je iznutra sav izgorio bukvalno. Na slici se to ne vidi uopste.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Plamen je ispod spuštene haube šikljao jedno 2m u vis, toliko sam samo vidjela, jer je bus prolazio trakom pored njega i policija taman stigla.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2014, 13:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ili je znao sta radi ili je imao srece. Kad se zapali motorni prostor, ni u kojem slucaju se ne smije podizati hauba! Plamen dobije kiseonik i samo se razbukta. Ako bi ko (ne daj Boze) dosao u slicnu situaciju, a ima pri sebi aparat za gasenje, neka ga "saspe" kroz resetku na hladnjaku ili neka samo odskrine masku bez podizanja. Postoji velika sansa da se spasi auto pri odgovarajucoj reakciji.
Kad se razbukta, mozes samo da gledas kako nestaje, a aparat za gasenje mozes da zakacis kao privjesak na kljuceve...

Aha, jos nesto, prije gasenja pozara, aparat treba tresnuti od zemlju i dobro protresti nekoliko puta da bi se prasak podigao i pomijesao sa gasom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]