Kakva je to bespotrebna rasprava oko toga da li treba Arene izbaciti, a vratiti SK. Ja sam od onih starijih Banjalučana koji su se verali po krovovima kuća i zgrada da podese antenu za prijem RTZ 2, pa znam kakav je užitak imati 3, a ne 1 ili 2 programa. Dakle, borba za svaki mogući interesantan program! No, to znači da ne treba da se, u ovom komunikacijskom vremenu, zadovoljim s onim što mi Elta ili bilo ko ponudi, ako znam da postoje i drugi programi koje bih ja, i svi drugi, rado gledali. Naravno da postoje sadržaji na Areni koji su zanimljivi i, dokle god je tako, treba podržati opstanak Arena. A od Elte s pravom očekivati da nam ponudi i sve kanale SK, pa makar, kao što neki kažu, podigli cijenu za 5 KM (uz dodatak nekih Fox-ova). Molim Eltu, u ime svih nas, da nas usreći sa SK! Nije to vjerovanje u Deda Mraza, kako je neko rekao. Sve je to čista računica! I sa konstatacijom da nije važan kvantitet, već kvalitet, apsolutno sam saglasan. Toliko ima kanala koji nisu nikome zanimljivi. Treba sprovesti anketu među korisnicima, da se izjasne o npr. njima 20 najzanimljivijih i 20 koje (skoro) nikad ne gledaju, pa ako neke kanale, bar ponekad gleda 5 % gledalaca, neka ih, ionako su, vjerovatno, besplatni. Ali, ako je ispod toga, ili, ne daj bože, da se plaćaju, ukinuti ih. A posebno bi korisno bilo znati koliko je naroda voljno dodatno platiti za SK i sl. Tako se neće Elta dičiti sa više od 140 kanala. Neka ih bude duplo manje, ali onih koji su najkvalitetniji, najzanimljiviji i, eventualno, u HD rezoluciji. Mislim da bi svi podržali Eltu u ovome.
|