Hertzog je napisao:
Iz svega procitanog na temi, zakljucih sledece:
Necu glasati jer su svi papci, tako da me zabole ko ce ostati ili doci na vlast...
Ali ono sto mi je zapalo za oci je pisanje Raskoljnikova i dovoljno pokazuje da je SDS isti kao i ovi vladajuci... Covek lafo dosao pre par meseci u stranku i odjednom najvatreniji branilac sprstva i postulata SDS-a, zna na cemu zemlja stoji i kos ta i koliko krade u ovoj drzavi... Iz njegovog angazmana ( u sranci i u ovoj kampanji preko foruma ) mogu zakljuciti sledece: doticni ima nekog glavonju u SDS-u koji ga je nafurao da se angazuje u stranci i obecao mu posao i neke slicne benificije... Sto znaci, da ovo o stranackom zaposljavanju preko SNSD-a nece biti nista drugacije ako dodje SDS...
Hoce to kada zver namirise krv, pa oseti da bi moglo doci do promene vlasti, pa se nakon 15 godina opozicije on seti tri meseca pred izbore angazovati u SDS-u... Pisam vam se i na stranku i na ideale...
Cast izuzecima, jedini posten covek ovde je Schlager, covek je uz SDS od osnivanja, zivi i veruje u ideje stranke i tako i pise, jako, iz srca, ali i odmereno... A ove papanske fore "posten sam, ne zanima me posao na racun stranackog opredeljenja, ja samo zelim promene i oduvek sam verovao u SDS", nabijem na vrsnjaka...
Schlager zivio i srecno u nedelju
Ako je imam nekog glavonju u stranci i ako nakon izbora imam siguran posao, dabogda mi trebalo za lijekove. Meni je muka vladajuce garniture, ponizavanja, diktature i ostalih stvari koje rade. U SDS-u vidim jedinu opciju koja nudi bar nekakve promjene. Da l' cu se i u njih razocarati, to cemo vidjeti. Jesam bio naporan posljednjih dana, ali ne zato sto mislim da cu imati neke koristi, vec zato sto mi je muka od svega. Toliko o tome.