banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 17:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Josip Broz Tito
PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Jasno je meni da ti uopste ne prihvatas da je komunizam propala ideologija, i tu ti nece pomoci napabirceni kvaziargumenti.

Kud god je ta posast prosla, ostavila je teske posljedice, a nebuloze o nekakvim besplatnim uslugama su smjehotresne.
Pa u mom kraju je Republika Srpska napravila vise asfaltnih puteva za 10 nego komunisticka banda za 50 godina. Vise je omladine zavrsilo fakultete od rata naovamo, nego kroz cijelu istoriju do sada.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2013, 08:42
Hahahahahahah Rocker, moram se nasmijati. Ljudozderski sistem? Jedino sto je istina da u tadasnjem sistemu nisi mogao pjevati sovinisticke pjesme i nisi mogao govoriti protiv Partije i drzave. Iskreno, nije mi to tesko padalo. S druge strane, imao si neogranicenu slobodu i bezbjednost. Covjece, od Triglava do Djevdjelije sam bio bezbjedan a danas ne smijem izaci pred svoju zgradu. Pa, nikad veceg ropstva i straha nije bilo kao sto ga danas ima. Svaki dan odleti neko auto u vazduh. Koliko je nerijesenih ubistava koja ne prestaju? Pa, prdnuti danas ne smijes iz straha za egzistenciju porodice ili da ti neko ne zakuca na vrata u gluvo doba noci. O nevidjenoj korupciji i drzavnom kriminalu da i ne pricamo. Hocemno li o procentu stanovnistva koje zivi na ivici ropstva i bijede? Ili o manjini kojoj ne nedostaje ni pticjeg mlijeka i rade sto im se prohtije? I ti mi pricas o manama onog sistema? Ti kao da ne pricas sopstvena iskustva nego prepricavas memoare nekih jebivjetara.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Rocker je napisao:
J
Pa u mom kraju je Republika Srpska napravila vise asfaltnih puteva za 10 nego komunisticka banda za 50 godina. Vise je omladine zavrsilo fakultete od rata naovamo, nego kroz cijelu istoriju do sada.

Druže, vjerovao ili ne, svijet se ne završava sa tvojim selom, a ti ga konstanto koristiš kao parametar svega.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Fischer

Sta pricas bre, kakav strah? Pa ja svake godine prijedjem uzduz i poprijeko bivsu jugoslaviju, nikad i nigdje nisam imao ni najmanju neprijatnost.
Nisam isao na kosovo, doduse.

Nisam nikad pjevao sovinisticke pjesme, niti ih pjevam sada - ali sam dozivljavao probleme zbog banalnih stvari u vrijeme tih ljudozdera.
Recimo, odbijem da trcim noseci stafetu pa dodje DB i maltretira mi roditelje.
Odbijem da se uclanim u SKJ u JNA, pa mi banda oduzme 15 dana nagradnog.
A kad sam im projektovao i uradio poligon bio sam dobar.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Citiraj:
"STRATOKASTEL"]@Pollarisu.
Ne znam jesi li svjestan koliko grešaka i neistina ima u ovom tvom postu.
1.Put Banjaluka-Prijedor ide rubom Potkozarja. Zar tamo nema srpskih sela?

Наведи кроз која србска села пролази пут БЛ-ПД

Citiraj:
2.Predsjednik SO Banjaluka je rotirao po nacionalnom ključu, kao i sve značajnije funkcije u ovom gradu, takva je bila ustavna definicija Bosne i Hercegovine kao republike ni Srba, ni Hrvata, ni Muslimana, već i Srba i Hrvata i Muslimana. Možeš o tome imati mišljenje kakvo hoćeš, ali je tako postavljeno da ni jedan narod ne bi imao dominaciju.
Ime iz tog perioda kojeg se sjećam kao predsjednika SO je Živko Radišić. Taman da je jedini (a nije), pada argument.

Предсједник да али подпредсједник никад, читај мало шта пишем, а ово провјери у архиви града!

Citiraj:
3.O selima se svašta može reći, negdje je bilo i asfalta i telefon i vodovod, a negdje ništa od toga i jedino pješke se može doći, ako ne zavali snijeg.. Takvih sela imaš u planinskim zabitima bez obzira ko u njima živio. Na drugoj strani imaš predio oko Laktaša sa najvišim prosperitetom u BiH. Ne žive ni tamo Marsovci.

Нису села само у Лијече пољу, а они су имали срећу јер су на потезу према Градишци и аутопуту и били су слика онога што муслимани и хрвати нису хтјели да се дешава са срБским селима.. Упореди мало предратно стање Драгочај вс Голеши, Дебељаци вс Јагаре, Куљани вс Љубачево,...

Citiraj:
4. Osma ofanziva je zamišljena da se (srpsko) stanovništvo koje je najviše propatilo u ratu, iz Like, Korduna, Banije, Krajine i Hercegovine preseli u bogatije krajeve Srema, Bačke a posebno Banata, da bi se naselila imanja protjeranih Nijemaca i Mađara koji su sarađivali sa okupatorom. Ne možeš tu govoriti o nekom slabljenju seobom srpstva iz jednog kraja u drugi (srpski) kraj. Ko od njih je ikad poželio da se vrati?

8. офанзива је била етничко чишћење хрватских крајева од срБског живља. већи дио су поклали и покрстили, а онда велики број преселили како они воле рећи само са земљом на опанцима! Што се тиче враћања они то нису смјели.

Citiraj:
5. Ni jednu banjalučku džamiju, niti crkvu, bilo pravoslavnu ili katoličku, nije izgradila "komunistička" vlast, već je činila sve da im oduzme imovinu. Vjerovatno ti nije poznato da je zemljište na kome se nalazi hotel Palas vakufska zemlja (zbog toga Palas nikad nije renoviran, niti dovršen, neriješeni imovinski odnosi). Naravno, oduzete imovine SPC i KC takođe ima.
Jesi li gledao film Kozara. Ako nisi, pogledaj, vidjećeš u jednoj sceni kolonu njemačkih trupa u pokretu prema Kozari kako prelazi preko starog drvenog mosta i crkvu pored njega. Taj most odavno je srušen i izgrađen novi, betonski. A i crkva i dalje stoji gdje je i prije bila. Dio grada se zove Rebrovac.

Мало је невјероватно да:

- 80 000 православаца има до 80. година има 1 цркву, а од 80. 2 цркве
- 23 000 муслимана има 17 џамија
- 30 000 хрвата 4 цркве

Нешто ми ту не штима.

Citiraj:
6. Spomenik palim borcima je ipak izmješten na današnju lokaciju (i malo "skresan" na žalost).

То ругло од споменика склоњено је тек након овог рата и то нису урадили комунисти о којима је овде ријеч.

Citiraj:
7.Ako se pravi pruga Šamac-Sarajevo, onda ne postoji ni najmanji razlog da prolazi kraz Banjaluku, poenta je da spoji industriju istočne i centralne Bosne i da im izlaz na more (luka Ploče) i izlaz na rijeku Savu (luka Šamac), a time dalje Dunavom ka istočnoj i centralnoj Evropi.
Ako ti je nepoznato, ili si zaboravio, kroz Banjaluku prolazi pruga, na istok prema Doboju koji je najvažniji čvor u BiH, na zapad, prema Zagrebu i Evropi.

Па о томе ти и говорим. Зашто рецимо рута Градишка - Бања Лука - Јајце - Ливно - Сплит није била боља, јер је јефтинија, а увезује много више урбаних насеља, а постиже се исти ефекат. А путем Јајце - Сарајево повезујеш индустрију централне Босне са Дунавом (колико је ово уопште интересантно). Док пут Сарајево - Мостар - Читлук - Море већ постоји. И тако увезујеш комплетну БиХ. И наравно да Бања Лука буде чвориште жељезнице.

Citiraj:
8. U Banjaluci je uvijek bilo k..., ima ih i sada.

Ово не разумијем!

Citiraj:
Jedna opaska koju si uputio Zoki, a nisam mogao da odolim i napišem repliku, tiče se religije:
onaj ko je praktikovao, radio je to privatno, u prkos onima koji su govorili da je to nazadnjaštvo. Taj to praktikuje i sad, privatno, u inat svima koji se sada time busaju u prsa.
Religija je bila zabranjena u školama, sad je obavezna. Kakva je razlika? Koju mogućnost izbora ima čovjek (dijete)?

Mogao bih i ja ovako u nedogled, ali mi se ne da.

Edit, vidim da ste vas dvojica u međuvremenu ispisali Rat i mir, ali neću ništa mijenjati.

Ни ово не разумијем

Твртко I Котроманић

Poslednji put menjao POLLARIS dana 04 Okt 2014, 19:32, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Druže, vjerovao ili ne, svijet se ne završava sa tvojim selom, a ti ga konstanto koristiš kao parametar svega.

Aha, svakako.
Recimo - tek je Republika Srpska izgradila pristojan put iz Hercegovine do Crne Gore, a komunisticka banda to nije mogla za cijelih 45 godina.
To sto su uradili je bilo tako napravljeno da ljudima koji jednom prodju tim putem, to vise nikad ne padne na pamet.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Jasno je meni da ti uopste ne prihvatas da je komunizam propala ideologija, i tu ti nece pomoci napabirceni kvaziargumenti.

Kud god je ta posast prosla, ostavila je teske posljedice, a nebuloze o nekakvim besplatnim uslugama su smjehotresne.

E, ovo ti je vec sjajan argument. Bogati, gdje zavrsise te eminentne skole? Na Univerzitetu u Travniku? Fakultetu na Sokocu? Trebinju? Donjim Bicakcicima? Zar ne vidis da i sam navodis argumente koji ti ne idu u prilog. Nasa prosvjeta je nekad bila na visokom glasu a sad ne valja ni za K...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Aj zanemarite Fišera, to je neki "multietnićar" koji se maskirao.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
_зока je napisao:

Aha, svakako.
Recimo - tek je Republika Srpska izgradila pristojan put iz Hercegovine do Crne Gore, a komunisticka banda to nije mogla za cijelih 45 godina.
To sto su uradili je bilo tako napravljeno da ljudima koji jednom prodju tim putem, to vise nikad ne padne na pamet.

Hahahahhahaha Pa, imaj milosti!

Taj put, manje vise, ne bi bio ni potreban da nije bilo suludog rata i nevidjeno sulude konfrontacije sa Dubrovnikom (oko, pazi nonsensa, Prevlake)... Ako si ikad prosao tim putem morao si platiti 3 evra putarine (u jednom pravcu) a ubira je tajkun Vuk Hamovic... Pa, msm stvarno...
:mad:

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Aj zanemarite Fišera, to je neki "multietnićar" koji se maskirao.

Dobro, jbg, ako vam ja smetam. Odoh ja, nije problem. Srbujte vi do mile volje ako imate od tog koristi. Ja nemam jer mi od srbovanja dijete nece biti sitije niti ce imati bolju perspektivu. Ma, sta bolju, nece imati nikakvu. I, najkasnije, morace bjezati odavde. Kad sam ja vec bio glup i nisam na vrijeme pobjegao.

Poslednji put menjao Fischer dana 04 Okt 2014, 19:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Fischer je napisao:
Hahahahhahaha Pa, imaj milosti!

Taj put, manje vise, ne bi bio ni potreban da nije bilo suludog rata i nevidjeno sulude konfrontacije sa Dubrovnikom (oko, pazi nonsensa, Prevlake)... Ako si ikad prosao tim putem morao si platiti 3 evra putarine (u jednom pravcu) a ubira je tajkun Vuk Hamovic... Pa, msm stvarno...
:mad:

Da, ali kad je do konfrontacije doslo, Srbi su bili prakticno izolovani.
Kad samo pogledas te kozje staze koje su komunisticki ljudozderi zvali putevima, a koje povezuju Srbe u Hercegovini i Crnoj Gori sve ti je jasno.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa i Hercegovina i Crna Gora su dali dosta partizana. Savu Kovačevića, gore već pomenutog, recimo.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Komunisti (oni pravi) su završili na Golom Otoku moj ti Rockeru.Jugom su vladale nacionalne socijalističke elite.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Fischer je napisao:
E, ovo ti je vec sjajan argument. Bogati, gdje zavrsise te eminentne skole? Na Univerzitetu u Travniku? Fakultetu na Sokocu? Trebinju? Donjim Bicakcicima? Zar ne vidis da i sam navodis argumente koji ti ne idu u prilog. Nasa prosvjeta je nekad bila na visokom glasu a sad ne valja ni za K...

Naravno da nije u Travniku, nego vecina na univerzitetima u BL i BGD.
Besplatno. :lol:

Elem, ako zoka kaze da si "multietnicar" onda prestani da se foliras i pisi otvoreno.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Šta bude poslije, da li se vraćaju na Očauš ili ne?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Генерално СРФЈ није била људождерски систем (ФНРЈ једним делом већ јесте), али стиче се утисак да се и урађено у тој држави вишеструко преувећева.

Додуше, то можда има везе и са оном традиционалном људском особином да је "раније били боље" или "у моје време...".

Ја када погледам неке ствари данас, мислим да је и за време рата било боље. Тако да су ти закључци прилично субјективне природе.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Silvio Dante je napisao:
Генерално СРФЈ није била људождерски систем (ФНРЈ једним делом већ јесте), али стиче се утисак да се и урађено у тој држави вишеструко преувећева.

Додуше, то можда има везе и са оном традиционалном људском особином да је "раније били боље" или "у моје време...".

Ја када погледам неке ствари данас, мислим да је и за време рата било боље. Тако да су ти закључци прилично субјективне природе.

Ne samo da mislis, nego imas i pravo - vecina fabrika je unisteno i dokrajceno nakon rata, za vrijeme rata su nekako i radile.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 20:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Fischer je napisao:

Elem, ako zoka kaze da si "multietnicar" onda prestani da se foliras i pisi otvoreno.

Zasto pod navodnicima? Ja nisam "multietnicar" nego multietnicar. Bogatstvo je u sarolikosti a ne u monolitnosti. Kad pustis stoku iz tora tuku se sa komsijskim. Kad je zatvoris u tor, kad-tad tuci ce se izmedju sebe.

Koliko je ta vasa politika monolitnih torova dobra za Srbe jako dobro se vidi. Vecina vas je iz krajine, pa bacite pogled u komsiluk malo prema Kordunu, Baniji, Lici, sjevernij Dalmaciji. Tamo su vijekovima zivjeli Srbi, svoji na svome, sa komsijama Hrvatima i drugim. Odolijevali su vijekovima i prezivili svaki pogrom. Prosli i Austriju i Tursku i NDH. Ali opstajali. A sad? Sad ih nema? Nestali u danu? SRAMOTA! Vec drugi put se vrse aluzije na moju neku konfesionalnu pripadnost. Kakva je - takva je, ali je ona samo konfesionalna pripadnost, ne i zanimanje.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja bolan, multietnicar.
Sta je to uopste?

Apropo stoke i tora, kad god sam to radio, stoka je uvijek prvo probala da se pojebe, a vrlo rijetko da se tuce.
No, svako ima svoja iskustva.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2014, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Fischer je napisao:
Rocker je napisao:
Fischer je napisao:

Zasto pod navodnicima? Ja nisam "multietnicar" nego multietnicar. Bogatstvo je u sarolikosti a ne u monolitnosti. Kad pustis stoku iz tora tuku se sa komsijskim. Kad je zatvoris u tor, kad-tad tuci ce se izmedju sebe.

Koliko je ta vasa politika monolitnih torova dobra za Srbe jako dobro se vidi. Vecina vas je iz krajine, pa bacite pogled u komsiluk malo prema Kordunu, Baniji, Lici, sjevernij Dalmaciji. Tamo su vijekovima zivjeli Srbi, svoji na svome, sa komsijama Hrvatima i drugim. Odolijevali su vijekovima i prezivili svaki pogrom. Prosli i Austriju i Tursku i NDH. Ali opstajali. A sad? Sad ih nema? Nestali u danu? SRAMOTA! Vec drugi put se vrse aluzije na moju neku konfesionalnu pripadnost. Kakva je - takva je, ali je ona samo konfesionalna pripadnost, ne i zanimanje.

Лепо ти рече Зока. Мултиетнићар воздра!

Твртко I Котроманић

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1020 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 51  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]