Drugi krug počinje prekosutra. Imamo dobre šanse da uhvatimo neko od prva tri mjesta koje vodi dalje. Što se tiče naših protivnika u drugoj fazi, neće biti lako, ali realno su to ekipe koje možemo da dobijemo. Dakle:
- srijeda, 16:40 Italija: za divno čudo , Azuri su se na jedvite jade provukli u drugu fazu i da je Belgija kojim slučajem uzela peti set francuzima, Italija bi ostala bez drugog kruga. No, kao i obično, azuri su se progurali kroz mala vrata. Italija je ove sezone forsirala relativno mlad tim, a od onih iskusnijih tu su Birareli, Zajcev, Parodi i Travica. Zajcev sila i najbolji poenter tima, dosta se oslanjaju na Kovara, koji po meni nije kalibar koji može da riješi meč pogotovo kad je frka. Ne znam šta treba da se desi, pa da oni naprave neki značajan iskorak u igri. Jednostavno imaju svoje limite. Imamo prednost na srednjacima, i ako još krenemo da ih napadamo servisom, ne vidim kako bi oni mogli do pobjede, mada se poznajemo odlično i taktičkih iznenađenje neće biti
-četvrtak, 16:40, SAD: ako odbojku pratite rekreativno, onda će vam jedina poznata faca biti Dejvid Li koji igra na poziciji srednjeg blokera i daleko je najiskusniji američki igrač. Njihov prvi tehničar Majka Kristenson nije svjetski kalibar, no realno to nisu ni naši tehničari. Najveća snaga američkog tima leži u osovini Anderson (2.02) - Sander, i ako zaustavimo jednog od njih, put do pobjede će biti lakši. Nama su amerikanci vrlo nezgodan protivnik jer napadaju servisom i igraju odbranu kao azijske ekipe , dakle do zadnje kapi krvi. Naš prijem drži ključeve pobjede...
- subota, 16:40, Francuska: jedno od prijatnijih iznenađenja na ovom šampionatu, u nekim utakmicama i nadmašili sebe, ipak za nas ne bi trebalo biti problema. Francuzi imaju tipičan evropski stil igre, koji savršeno odgovara našem timu, a i sami francuzi nemaju baš pozitivan skor protiv evropskih timova. Tanka klupa je njihov najveći problem i kad kola krenu nizbrdo, ne očekujte da će neki heroj sa klupe da spasi stvar. Udarna igla su Ruzije i Ngapet koji igra za Modenu i meni se jako sviđa kao igrač. Tu je i seljačina La Ru, bloker sa topom u ruci i treba se čuvati njegovih serija na servisu. Ako odigramo korektno, pobjeda neće izostati, možda će nam ovaj La Ru na kraju biti i najveći problem.
- nedjelja, 16:40, Iran: šta reći o azijskom odbojkaškom čudu koje je eksplodiralo dolaskom Bobana Kovača na mjesto selektora. Svi igrači nastupaju u iranskom prvenstvu, a pasioniranim ljubiteljima odbojke sigurno neće biti strana imena Mir Maruflakrani i Mehdi Mahdavi. Ne znam šta da očekujem od njih, ali se nadam da će do ovog meča sve biti riješeno i da neće imati takmičarski značaj. Kovač nas poznaje odlično, igrali smo protiv njih prošle sezone u Svjetskoj ligi, trebali bi ih dobiti. I da, mali problem kad igraš protiv Irana je što napadi dolaze sa svih strana, distribucija lopte je gotovo podjednaka na sve napadačke opcija i zato nema nekog koga bi trebalo izdvojiti već treba da se čuvamo od svih.
Da skratim, očekujem prolaz u treću rundu, utakmica protiv amerikanaca je , po meni, od suštinskog značaja za to i moramo je dobiti kako god znamo...
|