banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Sep 2014, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Probaj bukkake salijevanje strave, pomaze... :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
U vrijeme sveopste krize svih mogucih (i prije svih moralnih) vrijednosti, depresije, besparice, bankrota i svega drugog danas, prosto cvjeta biznis svim tim egzorcistima, gatarama i vaskolikim prevarantskim 'karakondzulama'.. koji hvataju sujevjerne i lakovjerne na taj placebo-efekat. Evo vijesti od prije par dana:

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=08&dd=29&nav_id=893626

Upravo kako su mnogi vec naveli, svi problemi u sustini dolaze iznutra, a u velikoj mjeri je i do nasljedne genetike..

Npr. radio sam sa covjekom iz Hrvatske ciji je najveci broj predaka poklan od strane ustasa u WW2, roditelji mu prezivili-ali opet mladi umrli, i covjek je kroz odrastanje takoreci sam sebe zigosao i navukao fetish da redovno posjecuje sva ona stratista i mjesta strave i uzasa-cak i sirom Evrope: Ausvic, Jasenovac i dr.. Na jednoj od tih ekskurzija je upoznao i buducu suprugu, siroce poput njega i nakon dugo vremena dobiju bebu.. I ta beba nikako nije pokazivala znake normalnog djeteta, vjecito plakala, cudne gestikulacije i pokreti.. Poslije sam mu rekao da je problem najvjerovatnije u njima samima-roditeljima koji su se podsvjesno nakupili tih scena uzasa i iracionalnih strahova, i tako prenijeli na dijete.. U pocetnom momentu se bio i naljutio, poslije mi rekao da sam vrlo moguce u pravu. A ne znam sta je bilo poslije sa tim djetetom i porodicom, izgubio sam kontakt sa njim.

Direktno sto se tice pitanja ove teme: duhovnici nisu isto sto i (vecina lopinski) popovi. Ima tu iskrenih, casnih ljudi spremnih da pomognu kroz blagotvornu pricu-sugestivnu propovijed, ne samo kroz puke molitve i brojalice (hodzine zapise :D).. onima koji iole pokazu volju da vjeruju u nesto, (ne i bukvalisticki)..

Evo, npr. o ovome jos niko nije rekao losu rijec i ima veliki broj pratioca-'fanova': :P

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sajyd8SBSF8[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
danijell je napisao:
Ne bi ni ja da diskreditujem to, ali placebo i autosugestija kod bebe? :lol:

pa sad, nekad treba i Vatikan zvati, čudo da kanonizuje...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Michigenac je napisao:
U vrijeme sveopste krize svih mogucih (i prije svih moralnih) vrijednosti, depresije, besparice, bankrota i svega drugog danas, prosto cvjeta biznis svim tim egzorcistima, gatarama i vaskolikim prevarantskim 'karakondzulama'.. koji hvataju sujevjerne i lakovjerne na taj placebo-efekat.

Kakve veze imaju bake koje salijevaju strave sa ovim?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti vjerujes bakama koje salijevaju stravu (i bez izuzetaka)?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Ako sam dobro cuo otac Savo je bolestan.

bingolina je napisao:
I otac Ilija iz Krupe je ugodan sagovornik, ako ovakav vid pomoci dolazi u obzir...

Da, to je to, preporucicu, hvala.
A doticna persona je vec bila kod fra Ive Pavica, ako nekad nekom zatreba...

A sto se tice vracara i slicnih stvari, to nije bio predmet ove teme ali ajde, samo vi... :-)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kao i u svakoj prici dotaknu se stvari koje i imaju i nemaju veze.
Sto se tice razgovora ne mora to nuzno biti svestenik, moze bilo koja osoba kojoj vjeruje, koja ima bogato iskustvo, empatiju prema drugima, koja umije da slusa.
Opet ponavljam sve je do osobe i vjere da moze sam sebi najbolje pomoci, drugi mogu biti podsticaj ali sve dolazi (i dobro i lose) iznutra.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
siki2086 je napisao:

To je baš anti-reklama za healer-a...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
:lol:

Ja u te stvari ne vjerujem, ali vjerujem da ima ljudi kojima pomažu. Zato, što da ne.

Postoji druga stvar, ima ljudi koji su pravi prisihički bolesnici, ponekad i sa organskim uzrokom
i kojima priča i sugestije ne mogu pomoći.
Tuga je kad porodica takve ljude vuca po kojekakvim čarobnjacima, umjesto da odu na pravu adresu.
Ni slijepo crijevo se ne liječe maženjem po stomaku.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Naravno, ljudi sa utvrdjenom dijagnozom nemaju sta traziti kod baba niti imaju koristi od laickih razgovora.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Michigenac je napisao:

Vjerujem da djeluje, bar ove bake na mom podrucju. Sta im rade ne znam, kakvu energiju za smirivanje covjeka imaju u sebi isto ne znam, znam da ne gataju, prave zapise, madjijaju ili sta vec. Ja se sjecam da sam se kod jende takve bake najeo eurokrema da mi je dosla muka, pojeo pola kantice, baka salila strave na vosku i ja spavao kasnije kao car :D . E sad, licno vjerujem da je to sminka sa tim voskom i olovom ali da te bake imaju kakvu energiju kojom uticu na druge ljude isto vjerujem. Sto se tice "placebo" efekta to okacite macku o rep, ok da su stariji ljudi, ne mozes djetetu utuviti u glavu da mu je neko pomogao ako dijete nije svjesno ni gdje je bilo ni sta je radilo.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
skeva je napisao:
Michigenac je napisao:
U vrijeme sveopste krize svih mogucih (i prije svih moralnih) vrijednosti, depresije, besparice, bankrota i svega drugog danas, prosto cvjeta biznis svim tim egzorcistima, gatarama i vaskolikim prevarantskim 'karakondzulama'.. koji hvataju sujevjerne i lakovjerne na taj placebo-efekat.

Kakve veze imaju bake koje salijevaju strave sa ovim?

A te bake su "dar" od Boga dobile? Sta je salijevanje strave nego cista magija i vracanje pa cak i uz prizivanje svetaca?!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Nije, babu je to naučila njena baba :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
kad već pominjete "dar"
i inaravno...recimo da su ga dobile od đavola..ili mračne strane, nemam pojma
a eto..one taj "dar" usmjere da čine dobro a ne loše..šta onda reći?

kao što reče Tale, ne vjerujem u bajalice jer mi se kosi sa vjerom
a opet, nisam ni vjernik kako crkva propovijeda
ali,davljenik se za slamku hvata.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
A te bake su "dar" od Boga dobile? Sta je salijevanje strave nego cista magija i vracanje pa cak i uz prizivanje svetaca?!

Veze sa vezom nema, magija se uci, te babe ne znaju ni citati u glavnom, to sto ona moli Bogorodicu da se dijete oslobodi straha ne znaci da vraca nego da ju je tako njena baba naucila od koje je i dobila u nasledstvo tu neku energiju ili sta vec. Da je magija u pitanju svako bi mogao salijevati strave.
Meni je jasno da je popularno drzati stavove crkve, pa ce ti pop reci da je bolje da prilozis na ikonu da on sebi kupi merca novog od toga nego da odes baki koja odbija da primi kg kafe na poklon a kamo li pare, i da je sve drugo odmah negativna stvar, vradzbina, opstcenje sa djavolom i tako. Ali prava istina je da je upravo njoj Bog podario nesto sto ni ona ne zna kako da nazove a doticnom popu nije. Do duse popu je podario mudrost da zna para zaraditi, to je isto solidan dar.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
već sam ranije rekao da je to zanat a ne božiji dar sudbinom određenih baba

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro, ja cu to sutra nauciti pa cu vam reci djeluje li :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Michigenac je napisao:

Vjerujem da djeluje, bar ove bake na mom podrucju. Sta im rade ne znam, kakvu energiju za smirivanje covjeka imaju u sebi isto ne znam, znam da ne gataju, prave zapise, madjijaju ili sta vec. Ja se sjecam da sam se kod jende takve bake najeo eurokrema da mi je dosla muka, pojeo pola kantice, baka salila strave na vosku i ja spavao kasnije kao car :D . E sad, licno vjerujem da je to sminka sa tim voskom i olovom ali da te bake imaju kakvu energiju kojom uticu na druge ljude isto vjerujem. Sto se tice "placebo" efekta to okacite macku o rep, ok da su stariji ljudi, ne mozes djetetu utuviti u glavu da mu je neko pomogao ako dijete nije svjesno ni gdje je bilo ni sta je radilo.

Ne znam sta bih ti rekao. Takav sminkeraj kako kazes, tj. "performansi" sa olovom su upravo ostaci one nase srednjevjekovne paganstine, alhemizma i sl. rekao bih nebuloza prenosenih s koljeno na koljeno.. U svom zivotu nisam imao apsolutno nikakvih susreta sa takvim bakicama, i to da ti one "odnesu stravu" jednim mahom mi vise lici npr. na sve one prevare sa instant-preparatima i rjesenjima za mrsavljenje, nabijanje misica, mase i sl. A poslije ti se dogodi recimo onaj Jo-Jo efekat.
Nasuprot tome, vjerujem skoro iskljucivo u promjenu sopstvene svijesti samo kroz dugorocan, i stalan sugestivan rad covjeka na sebi samom (a uz pomoc drugih-bliske familije, iskrenih prijatelja ili pak tih duhovnih "otaca").. -da bi bilo sta imalo efekta, jer ne mogu da pojmim da se nesto rjesava preko noci i kao rukom odneseno.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Džontra je napisao:
siki2086 je napisao:

To je baš anti-reklama za healer-a...

:lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2014, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Michigenac je napisao:
Ne znam sta bih ti rekao. Takav sminkeraj kako kazes, tj. "performansi" sa olovom su upravo ostaci one nase srednjevjekovne paganstine, alhemizma i sl. rekao bih nebuloza prenosenih s koljeno na koljeno.. U svom zivotu nisam imao apsolutno nikakvih susreta sa takvim bakicama, i to da ti one "odnesu stravu" jednim mahom mi vise lici npr. na sve one prevare sa instant-preparatima i rjesenjima za mrsavljenje, nabijanje misica, mase i sl. A poslije ti se dogodi recimo onaj Jo-Jo efekat.
Nasuprot tome, vjerujem skoro iskljucivo u promjenu sopstvene svijesti samo kroz dugorocan, i stalan sugestivan rad covjeka na sebi samom (a uz pomoc drugih-bliske familije, iskrenih prijatelja ili pak tih duhovnih "otaca").. -da bi bilo sta imalo efekta, jer ne mogu da pojmim da se nesto rjesava preko noci i kao rukom odneseno.

Super, jos kad bi djeca imala takve stavove bilo bi veoma dobro :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]