banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 13:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2014, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Rocker je napisao:
Drzava koja je imala 2500 tenkova 2011 godine kupuje od madjarske 78 tenkova . . .
Nista tu nije razumljivo.

Uvijek je u povoljnijoj poziciji onaj koji se brani, a u slucaju ukrajinskih stepa uopste ne cude tako veliki gubici. Nema dominantnih kota za osmatranje, izvidjacki avioni oboreni, helikopteri oboreni i neispravni, veoma nizak nivo obucenosti.
Ako je doslo do toga da vracaju stotinjak vojnika sa Kosova, da bi ih poslali u rat, onda stvarno nesto nije u redu sa drzavom.

Država koja je imala(ima) 2500 neispravnih tenkova,većina tog oklopa stoji i propada po raznoraznim livadama otpisano kao neupotrebljivo od T55 pa do T72 i mislim T80,sem njih imaju upotrebljive T64 i to oko hiljadu komada od kojih je opet pred početak sukoba bilo operativno par stotina komada.Za T72 sam čuo da je skoro sve rasprodano u neke pete zemlje i da ih nije puno ostalo.Sa ostalim oklopom je isto uglavnom ili pretopljeno u gvožđe ili stoji i propada ili je opet kao u slučaju T72 preprodano.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Hertzog je napisao:
A kako se ovi junaci nadjose u okruzenju... Jesu li ovi ukrajinci tupavi ili nesto drugo... Vecito probijaju i zauzimaju teritoriju u uskoj liniji, pa ih ovi rusi odseku od drugih... Pa ne mozes uci tako duboko u neku teritoriju bez dobre podrske

ovo se toliko cesto dogadja da postaje vec sa pozicija vojne strategije tragikomicno, ali je zanimljivo kako proukrajinski mediji i pronatovski lizaci dupeta u Hrvatskoj, Srbiji i BiH odmah to tumace kako su ukrajinske snage presjekle, zauzele, neka mjesta, iako su ih ovi samo pustili u makaze i razjebali. i tako svaki put.ili su ukrainerosi totalni amateri koje americki instruktori tjeraju preko svojih trabanata u Kijevu na ovaj cirkus ili Rusi imaju u tzv. Ukro armiji gomilu svojih ljudi koji ih namjerno ovako usmjeravaju.

Mene zanimaju karte. Od pre tri mjeseca, od pre dva mjeseca, od pre mjesec dana i danasnja.

Da vidimo kretanja.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
I mene, a cimi mi se da je ova zadnja sto je postavljena nekako vise zumirana nego prethodne, sto znaci da napreduju ukrajinci

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Stanje na ratistu.
Slika

GP Uspenka pod kontrolom snaga DNR, Jasinavatja ponovo pod kontrolom DNR, zestoke borbe se vode u reonu grada Scastje u LNR te Saur Mogile i juzno od Ilovajska prema Mospinu.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 19 Avg 2014, 17:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bogam veca teritorija na ovoj novoj karti je na strani rusa

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
I mene, a cimi mi se da je ova zadnja sto je postavljena nekako vise zumirana nego prethodne, sto znaci da napreduju ukrajinci

To znaci da ima sjeku putne komunikacije.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma veca je teritorija na ovoj zadnjoj mapi, samo sto imas ove ukrajince u okruzenju, ali ti se moraju moliti Bogu, da im pristigne adekvatna pomoc ili da se predaju i nadaju razumnoj kazni

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni ne izgleda tako. Pogotovo ako ovu teritoriju zalijepimo na kartu Ukrajine. Svasta ce ti se reci.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Donjec i Lugansk su imali direktnu putnu komunikaciju. Sad je nemaju, plus neke gradove.

Gorlovka u okruzenju... Itd. itd.

Nista, pogledaj Ukrajinsku kartu.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ocigledno je da je Lugansk u okruzenju i pitanje je sta ce sa njim biti, ako se budu dovoljno dugo branili ovi u ukrajinci u okruzenju bi mogli ostati bez municije.... A s obzirom da su ulicne borbe, tesko da ce Ukrajinci tako lako uzeti taj grad

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Zima stize - ili mirovni sporazum ili ulazak Rusa na proljece, govno su pojeli sa Krimom, sad nema nazad, ostaje samo katolickoprotestantska taktika

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Evo najnovije.

Slika

Panteleimonovka je od danas pod kontrolom snaga DNR. Velike borbe se vode na potezu upada snaga Ukrajinske vojske prema Zdanovki, ulicne borbe se vode u Stanici Luganskoj i u gradu Scastje, dok se artiljerijski obracuni nastavljaju u reonu Saur Mogile. Jasinavatja je bila puna 24 casa pod kontrolom Ukrajinske vojske, sada je ponovo pod kontrolom snaga DNR.

https://www.youtube.com/watch?v=V4Ha74Z7nvU

Upravo pogledah pres Zaharcenka na Lifenews-u. Kako je covjek "objasnio". Nikad od njega politicara. Kaze covjek jasno - imamo oko 23 hiljade boraca, oko 130 oklopnih vozila, uglavnom smo lako naoruzani, izbjegavamo frontalnu borbu i hvatamo se strateskih pozicija. Morali smo ostaviti neke gradove kako bismo povezali pravce, a do tehnike dolazimo po principu - kotla. S druge strane, Ukrajinci nadiru sa oko 52 000 boraca, 550-600 oklopnih vozila, 270 artiljerijskih sistema 15 aviona i desetak helikoptera.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cini mi se da su Ukrajinci kod Luganska najebali, bar ovi u okruzenju, jer rusi tuku sa svih strana na ove u okruzenju i Donjeck je u boljem polozaju. Jedino gorlovka kriticna...

Je li ono na pocetku ovog rata Slavenjsk bio u rukama proruskih snaga???

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Ima li ikakvih izvještaja o gubicima sa obe strane?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 19:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da. Slavjansk i Kramatorsk su bili pod kontrolom snaga Samoodbrane, kao i Mariupolj. Ali to je bila rana faza sukoba, kada gradovi i naselja koja su bila pod kontrolom pobunjenickih jedinica nisu medjusobno bili ni povezani. Ni teritorijalno, ni organizaciono.

Linija fronta je relativno skoro uspostavljena. Od tada, Ukrajinske snage su dva puta upadale u "kotao", i predavale se - ne snagama Samoodbrane nego - u Rusiju. Pretpostavljam da je to sudbina snaga na potezu Dajakaovo - Dimitrovka. Jedino se cvrsto drze Ukrajinske jedinice na aerodromu Lugansk i predstavljaju veliki problem snagama LNR. Najkriticnije i jeste na tom ratistu, gdje ni jedna strana ne raspolaze pretjeranim kolicinama artiljerijskih aparata. Opet s druge strane, Ukrajinska vojska to naodmjesti balistickim raketama i avio udarima, snagama LNR ostaje samo da se sakriju dublje u rovove i gledaju ka Rusiji.

Vec snage DNR su mnogo bolje naoruzane, zahvaljujuci prvenstveno zauzecu garnizona Donbas na pocetku rata.

Jos kad bi im neko i znao voziti tenkove...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 19:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma pitanje je koliko ce se taj aerodrom jos drzati ukoliko im ne probiju koridor

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 19:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Koliko mi se cini pobunjenici gube teritorije, ukrajinci uz velike gubitke nadiru. Cudi me da samo da je tako malo vojske na obije strane, ipak je to drzava od 50ak miliona ljudi. Vojske iz Jugoratova su za ove bili ultraarmije, ipak smo sampioni u razbijanju, ned Bog da imamo tehnologiju satrali bi sve :D

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 19:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nismo se razumjeli. Pokusao sam reci da je na pocetku sukoba sve to funkcionisalo po sljedecem principu: "Mi zivimo u gradu xy, protiv smo Porosenkove hunte, formirali smo malu jedinicu od 50 ljudi proruski i ekstremno nastrojenih, nabavili smo puske na crnom trzistu i eto drzimo zgradu opstine, policiju, bolnicu i lokalnu RTV stanicu, a barikade su odmah na ulasku u selo."

Tako su funkcionisali Mariupolj, Slavjansk, Kramatorsk, Sjeverodonjeck...

Taj fazon mogao je proci dok Porosenko nije krenuo u ofanzivu ciscenja gradova po jugoistoku Ukrajine od proruskih dobrovoljaca. Tada se cijela prica morala uozbiljiti i sa proruske strane ili bi vec krajem juna - bio kraj.

Sada, ili ce Porosenko sprovesti opstu mobilizaciju i krenuti u sveopsti rat protiv Donjecka koji bi mogao za konacni ishod imati i rusku intervenciju ili ce se sjesti za pregovaracki sto.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2014, 20:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
LemiGO je napisao:
Koliko mi se cini pobunjenici gube teritorije, ukrajinci uz velike gubitke nadiru. Cudi me da samo da je tako malo vojske na obije strane, ipak je to drzava od 50ak miliona ljudi. Vojske iz Jugoratova su za ove bili ultraarmije, ipak smo sampioni u razbijanju, ned Bog da imamo tehnologiju satrali bi sve :D

:D
Imas point.

To i ja kazem LemiGo,veliki amaterizam sa obe strane pogotovo Kijevska hunta te marionete.
Brale, ko da nas(bivse Juge) nije bilo i nasih ratova.Hajd ove Novoruse i da razumijem, sta ce jadan narod, pokusava da se samoorganizuje.
Al ova stoka Kijevska ko da nista nismo odradili za svijet taj nepismeni.

A sve smo im pokazali, jos vodecim putem ne moze biti prostije: I pljackanje imucni pojedinaca i srednje imucni i neimucni i buduci imucni. I bombardovanje gradova, civila. I silovanja zena, muskaraca i logore ovakve onakve i streljanja pojedinacna, grupna i masovne grobnice. Ehh pa sta jos covjek da im napravi koji duduci.....
Kazem ja i ponavljam se al neka volim to cut opet.
Nebi im Hitler dao ni kazane da ribaju.Covjece drustvo sintera je boje organizovano i efikasnije kad love dzukele, jbt.
Jednom rijecu Bagra. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]