apokalipto je napisao:
Može biti jer nisam do sada viđao ovakvo razaranje vozila pa me iznenadilo.
МОЖЕ ЛИ КОНВОЈ РУСКЕ ПОМОЋИ ДА ДОВЕДЕ ДО ПРЕОКРЕТА?
http://www.standard.rs/svet/29780-%D0%B ... 1%82%D0%B0Humanitarna pomoc nikad nije dovela do preokreta nidje.
Pun stomak ne zaustavlja tenkovske gusjenice, na zalost.
Nisam komentarisao skoro ali evo kako ja to vidim sada. Situacija se primice finalu u istocnoj Ukrajini i utakmica nece ici u produzetke sto se Ukrajine tice. Nazalost volio bi da grijesim.
Kroz dosadasnje primjere i isustvo u svijetu kad vidim scenario: U pocetku odvajanje normalan zivot a onda pocnu sankcije,iseljavanje,onda krene blokada pa oskudica pa vojna akcija pa totalna blokada pa nema struje, nema vode,hrane. To vodi jednom zavrsetku. Poznatom.
Na drugoj strani kad vidis scenario: Odvajanje, ljudi nastavljaju da zive recimo normalan zivot, nema sankcija, nema iseljavanja, ako ima i neka blokada neznatno se osjeti ili nikako tj. nema nema oskudice, nema vojne akcije onda je to drugi zavrsetak.
Nazalost Novorusija koraca dobro ovim prvim scenariom. Putinu polako stavljaju omcu oko vrata.
Intervencija NATO na Kosovu, is "Humanitarni" razloga ima potpuno identican scenario gledajuci formalno kao sto bi bila intervencija Rusa protiv Kijevskog rezima stanje jos gore jer Milosevic nije blokirao i bombardovao gradove na Kosovu a Kijevski rezim to cini.
Svako bomardovanje gradova je po automatizmu pravnom i Zenevskoj i medjunarodnom i kako god hoces zlocin. Znaci onaj koji izda komandu da prvi top ispali prvu granatu na grad sam sebi u tom momentu potpisuje presudu. To i malo djeta sada zna.Da li ce ga presuda stici to je druga prica. Jedne je stizala druge nije ili da kazem vecinu nije.
Od Hirosime pa na ovamo da ne ulazimao u detalje.
NATO je izvrsio "Humanitaru" intervenciju na Kosovu tj napao je ilegalno SRJ, Rusi nisu u istocnoj Ukrajini kako izgleda i nece, NATO je u slucaju Kosova prekrsio medjunarodno pravo tj Americki presednik je aminovao i ilegalno napao jednu zemlju sa ciljem mjenjana stanja i rezima a ne vrsio "zastitu" Albanskog stanovnista.To sada i vrabci znaju.
Putin to nece zasto? Svi znamo da nekad legalitet ne slijedi u stopu legitimited ovdje je bi intervencija bila legitimna jer se stvarno desava katastrofa i zlocin nad narodom istocne Ukrajine razmjera kojeg na Kosovu nije bilo.