Juče sve vrlo, vrlo tanko. Prije svega, nekoliko igrača djeluje da uopšte nije za ovaj rang takmičenja. Tu mislim na Pilipovića i Malbašića. Teško je suditi poslije jedne utakmice, ali ti nesretnici su juče bili ubjedljivo najgori. Pogotovo Malbašić, nije mi jasno šta taj čovjek ima od kvaliteta uopšte, pošto se samo valjao po terenu, vjerovatno nastojeći prikriti neznanje s loptom i pokušavajući izvući kakav faul. Od Pilipovića, koji je ipak igrao neko vrijeme u hrvatskoj prvoj ligi, koja je po kvalitetu svjetlosnu godinu od naše, sam očekivao mnogo više. Trom, sa kriminalnim centaršutem. U jednoj prilici Joco potpuno sam na drugoj stativi, ovaj nesretnik ubacuje sa strane, 15 - tak metara od Joce, čist gol, već je vidim unutra, lopta ide metar preko Jocine glave. Možda će nekima zasmetati što u isti koš stavljam i Ćinu, pošto je banjalučko dijete, ali taj momak već godinama igra u klubu i nije napredovao ni korak. Prolazili su ga kao kraj panja, kao što kažu. I u napadu loš, par prolaza, obično završavali lošim centaršutem. Opet ću ja oplesti po Predragoviću, pa to nek shvati kako ko hoće, ovo je dobronamjerna kritika i nadam se da ću nekad od njega vidjeti igrača, ali sumnjam. Juče se kao nešta i trudio, ali za mene desetka u ekipi mora biti čovjek koji je umjetnik, vuče, probija, ima vic u igri, a kod njega ne vidim ništa od toga. Samo se na momente pokaže da može proći dvojicu, prevariti, ali bez pravog rezultata, obično lopta završi kod protivnika. Radinović posebna priča. Jedini od novih koji se pokazao, trudio se, fino držao loptu, otvarao prema naprijed, ali čovjek koji je dobio žuti karton i oproštena mu još dva tokom jedne utakmice. Da li tako uvijek igra ili je ovo prva utakmica pa je grizao i radio to iz prevelike želje, vidjećemo. Ima kvalitet, vidi se, biće pravo pojačanje dok se smiri malo. Mladost je loša, ali i takva nije nam dala puno prostora za igru, što se ne smije dešavati. Žiža petljao s loptom, pokušavao, ali nije imao kome ni dodati loptu. Joco blago indisponiran, kad dobije loptu vidi se da zna, nije zaboravio, ali morao se više kretati i postavljati gdje treba. Marinović mi nije bio jasan. Loš rezultat, prije svega loša igra, a ti ne uvodiš nikog do 85. minute. Znam da mu je juče klupa bila tanka, ali morao je nešta probati, što bi rekli imati bilo kakav plan b. Jedino što je probao je malo rotacije u sredini, ali nije vrijedilo kad je u toj rotaciji Malbašić, kojeg na koju god stranu da ga staviš, te strane više nemaš. Ali nisam ni ja od onih koji bi skidali glavu treneru poslije jede utakmice, ima fore još par utakmica, nadam se ipak da će ovih par igrača koji nisu imali pravo nastupa juče napraviti tu razliku i iskorak, prije svih tu mislim na Žeravicu, Bečelića i Subića, pa vidjećemo.
|