banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 07:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10391 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2014, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Jbg ljudi stvarno, pa Putin je od početka govorio da mu je Krim sasvim dovoljan, da se neće uplitati u sukobe kontinentalne Ukrajine, a separatisti pomislili da će Putina ponijeti emocije. Pa nije lud početi Treći Svjetski.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Za ukrajinsku vojsku može se svašta pisati, ali da je loše opremljena... I koji put su ih u zadnjih par mjeseci pustili niz vodu? I Gadafi je bio pred trijumfom kada je došao na ulaz Bengazija i onda je neko reko dosta... Ovdje isto mogu da urade i Rusi.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Gadafija je Putin dao Sarkoziju na tacni. I to je valjda to.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
A Gadafi nije bio jedna od većih političkih qrvi? Od pomaganja mudžahedina u Avganistanu, preko otkrivanja mreže Pakistan-Iran-SK oko transfera nuklearne tehnologije do...

Možda je Putinu više odgovaralo da se pokaže koliko su iskreni prijetelji na Zapadu. I onda pokaže na primjeru Sirije šta on može da uradi... I eto odlične poruke Bliskom Istoku. Egipat je prvi "shvatio" poruku. Porazom u Ukrajini Rusija bi dosta toga postignutog na globalnom planu pustila niz vodu, ne samo pobunjenike u Ukrajini. Zato ja mislim da neće doći do njihovog poraza...
Ukrajina ako pokuša nešto kao Hrvatska sa RSK prije će izazvati Rusiju da spriječi humanitarnu katastrofu, Već se vidjelo da koriste ono što je Zapad radio... Mogu i to. Druge opcija bi Ukrajini možda više odgovarala, da malo po malo smanjuju pobunjenu teritoriju, ali vrijeme nije na njihovoj strani. Rusi ubrzano zatvaraju svoje tržište za ukrajinsu robu, dok je tržište na drugoj strani prilično zasićeno i konkurentnije. Cijena energenata sve veća i zma dolazi. Ono što je Zapad radio S(F)RJ godinama, možfa Rusi urade Ukrajini mnogo brže. Njima je trebalo deset godina da otmu Kosmet, Rusija to za par mjeseci odradila.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
NenadV je napisao:
Malo pomalo ali se teritorija pod kontrolom prorusa smanjuje. Iako ratuju protiv loše opremljene ukrajinske vojske i dalje gube grad po grad. Putin i dalje šuti! Garant ih je pustio niz vodu! Uzeo Krim a ove jadnike naložio kao onomad Sloba Srbe iz Krajine.

Kakogod da je opremljena, mora biti daleko jača od njih. Imaju oklope, avione, artiljeriju. Da ne bude zabune, ne navijam ni za koga, za mene je poželjno da se ovaj bratoubilački rat smiri koliko juče i da se nađe održivo rješenje. Porazom bilo koje strane, ona druga će da pati, bilo da izgube proruski orijentisani, bilo Ukrajinci, kojih bi veliki broj ostao pod kontrolom proruskih snaga. Opet, moralnije mi je da želim da se prorusi održe i ne dožive poraz, jer ovi što ih napadaju koliko vidim pristalice su nacističkog modela ponašanja i ne stide ga se, a pojedini ga čak i radosno ističu. Uz to, podržavaju ih (blag izraz, ja prije mislim da oni to sve i kuvaju) ovi što gdje god da pobijede, na tom prostoru ostave trajne nemire, prethodno isisavši sve što mogu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 12:47 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
PKT je napisao:
Jbg ljudi stvarno, pa Putin je od početka govorio da mu je Krim sasvim dovoljan, da se neće uplitati u sukobe kontinentalne Ukrajine, a separatisti pomislili da će Putina ponijeti emocije. Pa nije lud početi Treći Svjetski.

Ma kakav treći svjetski. Da dođu do Kijeva Amerika ne bi reagovala. 100%.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
:D
Zasto se trazi po svaku cijenu da Holandski i Australijski nenaoruzani policajci dodju na mjesto pada Aviona :wink: :wink:

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Pade i Saur Mogil po Dnevniku HRT-a...

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aleksandar MK je napisao:
PKT je napisao:

Ma kakav treći svjetski. Da dođu do Kijeva Amerika ne bi reagovala. 100%.

Bi reagovala bi oštrim sankcijama i embargom koji bi poslije nekog vremena splasno u zavisnosti od reakcije Rusa na embargo, a sudeći po viđenom Putin je neviđena ladovina. U pravu si, krivo sam se izrazio, fazon je da Putinu više odgovara čitava Ukrajina kao njegova marioneta nego da odvoji dio Ukrajine i pripoji Rusiji a resto da bude zapadnjačka marionetska Ukrajina. Kasnije može i Poljake guziti preko Ukrajine, u suprotnom bi zacementirao granicu vrlo blizo Ruske granice.
Ali Krim je druga stvar, Krim je zaista htio.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Slika

Ako je tacna mapa. jako teska situacija za Donbasovce... :cry:

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
PKT je napisao:
A ja nikako ne razumijem zašto postavljaš ovakve citate, kao da mi ne znamo ono što tamo piše. Znamo, ali šta možemo da uradimo. Možemo ono što radimo, pravimo se slijepi, čitamo žutu štampu, pratimo sport, gledamo TV, igramo igre, fejsbučimo, zalijevamo cvijeće... uglavnom, ne mislimo na ono na šta ne možeo uticati ili se trudimo da ne mislimo.
Šta bi sad trebali? Da otjeramo 2mil šiptara sa Kosova i vratimo svih 180k protjeranih Srba? Dokazati agresoru da mi nismo agresor nego oni?
Šta radiš kada te neko prebije i ukrade nočanik? Kažeš mu da nije u redu to što je uradio i inzistiraš da ti ga vrati, lol. Nema toga, sila vlada, bori se za sebe ako možeš, ako ne možeš šuti i trpi.
Rat u Ukrajini je etapa u komadanju Ukrajine, ako dođe do direktnog sukoba USA protiv Rusije možemo se samo nadati da će se završiti mirovnim sporazumom bez upotrebe nuklearnog oružja i da se mi nećemo petljati u taj sukob.

A što ne,treba reći istinu sa vremena na vrijeme da se ne zaboravi.Agresoru pogotovo nećemo dokazati ništa,ali treba dokazivati onim srbima koji misle tako.A nije da ih nema,zapadna propaganda je učinila svoje i vrijeme da se to polako popravlja.Do direktnog skoba neće doći....barem ne još,a kako će završiti ne znam,ali ne vjerujem da bi završilo mirovnim sporazumom prevelik je tu ulog i za jednu i za drugu stranu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2014, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Fudbaleri Novog Sada krajem avgusta ugostiće na "Detelinari" reprezentaciju samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja se otcepila od Ukrajine.

Predsednik kluba iz Novog Sada Tomislav Lovreković rekao je za portal "021.rs" da mu je drago što će do susreta sa tom selekcijom doći, jer je tamošnjem narodu potrebna podrška.

Citiraj:
Reprezentacija samoproklamovane Narodne Republike Lugansk odigraće utakmicu sa Novim Sadom krajem avgusta na ’Detelinari’.

Tomislav Lovreković, predsednik fudbalskog kluba Novi Sad, rekao je za portal „021.rs“ da je ideja potekla od toga što je tamošnjem narodu potrebna podrška i da će na ovaj način biti poslata poruka mira.

"Saosećamo sa svima gde se danas gine i gde se gube glave, zbog raznih ideala, bez namere da ulazimo u ideološke podele i stajemo na nečiju stranu. Smatramo da je narodu tamo preko potrebna bilo koja vrsta podrške, a poznato je da sport kroz vekove miri ljude. Otuda ideja da naši prijatelji iz Novorusije budu gosti u našem gradu, da pokažemo da umemo da budemo uz druge kao što su oni bili uz nas", navodi on.

Lovreković je dodao da utakmica neće imati političku konotaciju.

"Meč će biti humanitarnog karaktera, a na koji način će se prikupljati donacije biće poznato narednih dana", dodao je Lovreković.

Predstavnici tog otcepljenog dela Ukrajine najavili su da će rado prihvatiti poziv. Samoproglašena Narodna Republika Lugansk planira i da usvoji niz zakona i propisa kojima bi se omogućilo formiranje Fudbalskog saveza regiona Lugansk, koji bi stupio u kontakt sa FIFA i UEFA.

FK Novi Sad ispao je prošle godine u četvrtu ligu, a ukupni dugovi premašuju 50 miliona dinara.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 07:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apokalipto je napisao:
A što ne,treba reći istinu sa vremena na vrijeme da se ne zaboravi.Agresoru pogotovo nećemo dokazati ništa,ali treba dokazivati onim srbima koji misle tako.A nije da ih nema,zapadna propaganda je učinila svoje i vrijeme da se to polako popravlja.Do direktnog skoba neće doći....barem ne još,a kako će završiti ne znam,ali ne vjerujem da bi završilo mirovnim sporazumom prevelik je tu ulog i za jednu i za drugu stranu.

Daj molim te šta ti pišeš? Pa Srbi su nas i doveli u ovakvu situaciju. Zašto Slobo nije naselio 2mil Srba na Kosovo i sa njima ugušio šipke. Nije zato što je prodao Kosovo prije 30 godina, a da se to pokrije malo naroda izgine, malo se protjera i to je to.
Običnom Srbinu ti nemaš šta da pišeš. Srbi su razdijeljeni po strankama kao i uvijek u poznatoj istoriji, podržavaju stavove stranke i svako ko drugačije misli je glupa seljačina i nema pojma ni o čemu. Za Srbe je realno bolje da žive pod tuđom čizmom, mi smo glup narod i vlast nije za nas. Mi smo rođeni da budemo kmetovi. Mi smo glupi i što je još gore ponosimo se s tim.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Besparica je napisao:
Slika

Ako je tacna mapa. jako teska situacija za Donbasovce... :cry:

karta je fejk, babi milo sto se babi snilo.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
PKT je napisao:
apokalipto je napisao:

Daj molim te šta ti pišeš? Pa Srbi su nas i doveli u ovakvu situaciju. Zašto Slobo nije naselio 2mil Srba na Kosovo i sa njima ugušio šipke. Nije zato što je prodao Kosovo prije 30 godina, a da se to pokrije malo naroda izgine, malo se protjera i to je to.
Običnom Srbinu ti nemaš šta da pišeš. Srbi su razdijeljeni po strankama kao i uvijek u poznatoj istoriji, podržavaju stavove stranke i svako ko drugačije misli je glupa seljačina i nema pojma ni o čemu. Za Srbe je realno bolje da žive pod tuđom čizmom, mi smo glup narod i vlast nije za nas. Mi smo rođeni da budemo kmetovi. Mi smo glupi i što je još gore ponosimo se s tim.

Прво сам мислио да ти одговорим ал` онда сам схватио да је ово толико глуп пост да не заслужује одговор.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 10:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mali ubi sakama :-)

viewtopic.php?f=25&t=64530

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
PKT je napisao:
Za Srbe je realno bolje da žive pod tuđom čizmom, mi smo glup narod i vlast nije za nas. Mi smo rođeni da budemo kmetovi. Mi smo glupi i što je još gore ponosimo se s tim.

:D

Na ovo lijepo sjeda ovo:

"We aspire not to equality but to domination. The country of a foreign race must become once again a country of serfs, of agricultural laborers, or industrial workers. It is not a question of eliminating the inequalities among men but of widening them and making them into a law."
Hitler.

Slobodan prevod:
Mi tezimo ne ka jednakosti vec ka dominaciji.
Zemlje sa drugim rasama (ili narodima) moraju postati zemlje sluga, sluga za poljoprivredne radove, sluga idustriskih radnika.
Ne radi se o pitanju eleminisanja nejednakosti izmedju ljudi vec o prosirenju istih i stvaranju zakona bazirani na tome.

Valjda su i Srbi jedan od ovih naroda koje on spomenu i koje je obozavo...
Ima jos ovakvih koji misle... ima ima.

Brale, I ti si spavo vecinu proslog vremena sto proleti ....u cosak na kukruze.... :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 16:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PKT je napisao:
apokalipto je napisao:

:lol:

A sunce ti...lupio si baš momački,ajde reci da nas zajebavaš.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 17:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
PKT je napisao:
apokalipto je napisao:

Šta da ti kažem..mijenjaj dilera :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2014, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y9-8KvtfjZA[/youtube]

Ови нису нормални!!!!!!!!!!!
Јебо их онај ко их финансира. Ако негдје треба бацити те ракете онда је то на њих!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10391 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]