Schlager je napisao:
Evile,tacno je ovo sto Behar rece za Maidu,i ja sam je poznavao odlicno i bas mi je bila draga..Kao slatki plavi djevojcurak iz Vrbanje,citavu srednju skolu je dolazila u caffe Ellite u Boriku gdje sam radio i satima pila sa drugaricama one cuvene produzene sa slagom...jadniče moje
Nije Behar cak ni potpuno docarao brutalnost njenog ubistva,i bolje da nije,necu ni ja....Jedino mislim da je bacena u Vrbanju a ne u Vrbas...Cudi me ako ti je stari bio u Vojnoj Policiji da nije cuo za to,jer nazalost,bas su vojni policajci to napravili...i procesuirani,mada ne znam detalje,koliko,sta...nisam ni pratio,mucno mi je to bilo zbog svega..najvise zbog Maide,a i sto su to uradili pripadnici mog roda vojske
Pokoj ti dusi,Maida.
Nisam najmerno htio da pišem u brutanosti mučenja, silovanja, i davljenja Majdinog... Tačno je da su je bacili u Vrbanju, a nađena je u Vrbasu nakon nekoliko dana

Noć prije ista trojka, je silovala majku u kčerku pred očima oca, a svi su bili komšije, i to prve bukvalno. Dvojica su nedavno osuđena, a jedan je u bjegstvu. I naravno da je rat zlo največe, ali se na nama uvjek odrazi na svoj način. Ovaj treči što je pobjegao, nalazi se u Švedskoj, postao je švdeski državljanin, i Švedska neče da ga isporuči, mada je osuđen na zatvorsku kaznu. U međuvremenu se Šiniša oženio u Švedskoj, stekao porodicu, dobio dvoje dijece. I da, žena mu je muslimanka iz Kozarca, pola joj familije pobijeno u Kozarcu. I cijelo vrijeme se družio sa muslimanima gore, niko nije moga da vjeruje da je on takav. Kada se saznalo za ovo, švedske novine su pisale o ovome danina, nestao je sa porodicom....Ali kada tada ubjeđen sam da če ga stiči Božija kazna, kao i sve one koji su činila zla bilo kome u prokletom ratu...