banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jul 2014, 19:07 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
KaoKakao je napisao:
spavac je napisao:
sto se pravis priglup....vjerovatno nisu na toj strani bosne jer su srbi preuzeli kontrolu..tamo gdje su muslimani preuzeli kontrolu srbi su vodjeni u logore koje nema potrebe da ih nabrajam jer su ti poznati..

Koji logori? Mislis onih 267 ili koliko ih je bilo u Sarajevu? Uozbiljimo se.

ti se ne pravis, ti si glup...pricati samo o jednoj strani kako je imala logore a poricati logore na prostorima koji su drzali muslimani.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
davorr3 je napisao:
zlocini su se desili... na obe strane...

ali ovi idioti sa snimka nakon 20 godina od rata provociraju sprske policajce na 40 kilometara od banjaluke i jebu mu mater cetnicku... zasto???

ne bi me zacudila neka zapaljena muslimanska kuca u kozarcu kad odete nazad u skandinaviju, ili zapaljen neki auto sa skandinavskim tablicama...

Fin izbor auta S/DK/NO na parkingu kraj Kastela.. :oops: :P

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Sep 2010, 12:08
_зока je napisao:
Postoji...

Citiraj:
Nacionalna struktura partizana prema "Statisticki Bilten, Savezni zavod za statistiku,Beograd Br.1174(april), citirano u LO.Cohen and P.Warwick; "Political Cohesion in a Fragile Mosaic:The Yugoslav Experience", p.64

1941-45 ;
53% Srbi, 18,6% Hrvati, 9,2% Slovenci, 5,5% Crnogorci,3,5% Muslimani, 2,7% Makedonci, 1,7% Albanci, 1,1% Madjari, 2,5% su se sami definirali kao "jugosloveni" , i 2,2% "ostali"

Elem, ako je partizana po najoptimističnijim procjenama bilo 200k ispada da je muslimana u njima bilo manje od deset hiljada, znači duplo manje nego u handžar diviziji.

Te cifre uzmimo sa rezervom jer:

Citiraj:
Imena Hrvata i Muslimana zapovjednika partizanskih snaga morala su se kriti lozinkama od pripadnika pokreta, većinom Srba. Do početka 1942., po nacionalnosti gotovo isključivo Srbi, partizani u BiH su usko surađivali s četnicima, posebno u istočnoj Hercegovini i zapadnoj Bosni te su odbijali primiti Muslimane u svoje redove. Za mnoge Muslimane i Hrvate, ponašanje Srba u partizanima prema njima značilo je vrlo malo razlike između partizana i četnika. No, u nekim dijelovima BiH partizani su bili uspješni u privlačenju i Hrvata i Muslimana u svoje redove od samog početka, primjerice na području planine Kozare u sjeverozapadnoj Bosni i planine Romanije kraj Sarajeva. Na području Kozare, Hrvati i Muslimani činili su 25% sastava NOVJ-a krajem 1941.
Prema Hoareu, do kasne 1943., 70% partizana u BiH su bili Srbi, dok su Hrvati i Muslimani činili ostalih 30%. Ukupno gledano, tijekom rata partizani u BiH su bili 64,1% Srbi, 23% Muslimani i 8,8% Hrvati.

Treba imati na umu da se Muslimani, odnosno, Bosnjaci, nisu tretirali kao ravnopravan narod do 1971 godine, tako da se veliki broj upisivao kao Hrvati, Srbi, Jugosloveni, ostali.

spavac je napisao:
ti se ne pravis, ti si glup...pricati samo o jednoj strani kako je imala logore a poricati logore na prostorima koji su drzali muslimani.. :roll:

Ako neznas razglabati bez uvreda, odleprsaj leptiru.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:16 
staromodan
Korisnikov avatar

pise se "ne znas"...ne vrijedjam te vec ti kazem ko si i sta si..jer zanemarujes cinjenice o postojanju logora pod upravom muslimana..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 14 Feb 2012, 09:14
Odleprsaj ti "jarane" vidis da ti je uzalud, ovdje na forumu sve same zatucane srbende.. 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
KaoKakao je napisao:
_зока je napisao:
Postoji...

Citiraj:
Nacionalna struktura partizana prema "Statisticki Bilten, Savezni zavod za statistiku,Beograd Br.1174(april), citirano u LO.Cohen and P.Warwick; "Political Cohesion in a Fragile Mosaic:The Yugoslav Experience", p.64

1941-45 ;
53% Srbi, 18,6% Hrvati, 9,2% Slovenci, 5,5% Crnogorci,3,5% Muslimani, 2,7% Makedonci, 1,7% Albanci, 1,1% Madjari, 2,5% su se sami definirali kao "jugosloveni" , i 2,2% "ostali"

Elem, ako je partizana po najoptimističnijim procjenama bilo 200k ispada da je muslimana u njima bilo manje od deset hiljada, znači duplo manje nego u handžar diviziji.

Te cifre uzmimo sa rezervom jer:

Citiraj:
Imena Hrvata i Muslimana zapovjednika partizanskih snaga morala su se kriti lozinkama od pripadnika pokreta, većinom Srba. Do početka 1942., po nacionalnosti gotovo isključivo Srbi, partizani u BiH su usko surađivali s četnicima, posebno u istočnoj Hercegovini i zapadnoj Bosni te su odbijali primiti Muslimane u svoje redove. Za mnoge Muslimane i Hrvate, ponašanje Srba u partizanima prema njima značilo je vrlo malo razlike između partizana i četnika. No, u nekim dijelovima BiH partizani su bili uspješni u privlačenju i Hrvata i Muslimana u svoje redove od samog početka, primjerice na području planine Kozare u sjeverozapadnoj Bosni i planine Romanije kraj Sarajeva. Na području Kozare, Hrvati i Muslimani činili su 25% sastava NOVJ-a krajem 1941.
Prema Hoareu, do kasne 1943., 70% partizana u BiH su bili Srbi, dok su Hrvati i Muslimani činili ostalih 30%. Ukupno gledano, tijekom rata partizani u BiH su bili 64,1% Srbi, 23% Muslimani i 8,8% Hrvati.

Treba imati na umu da se Muslimani, odnosno, Bosnjaci, nisu tretirali kao ravnopravan narod do 1971 godine, tako da se veliki broj upisivao kao Hrvati, Srbi, Jugosloveni, ostali.

Te cifre nisu napisane tokom rata da su se muslimani morali kriti nego debelo nakon. Procenat muslimana među partizanima u BiH je oko 23% ali bosanski partizani čine manje od 50% partizana u Jugoslaviji. Najveći broj partizana je dolazio, iako to sada zvuči nevjerovatno, iz Hrvatske.
O partizanima na Kozari dovoljno kazuje par hiljada imena na spomeniku. Otiđi pokloni se ljudima koji su izvojevali tvoju slobodu i pokušaj da nađeš koje muslimansko.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ta sloboda je prokockana. Nema vise Zorane.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znam. Džaba izginuše ljudi u oba sv. rata kad je opet sve njemačko i austrijsko, a mi radimo za nadnicu...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E da je samo okov te vrste... Kamo puste srece...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:35 
staromodan
Korisnikov avatar

sad sam pogledao video...policija RS glupa sto je ove nacionalne provokacije slusala..na zapadu za ovo pendreci rade bolan..otidji ti na zapad u svedsku pa opsuj organu reda mater na njegovom jeziku pa ces vidjeti oces li nastaviti da se setkas ulicom il ces prespavati u zatvoru + kazna..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
taman bi bilo fino
znaš kakve bi sutra naslovnice bile?!
već vidim
srpski policajci vrše teror nad miroljubivom povorkom bošnjaka

Poslednji put menjao Blackrose dana 24 Jul 2014, 21:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I tu je bilo dva tri zandara. Mozda su i kornjace bile u blizini, ali... Na sta bi to licilo? Ovako su sami sebi udarili teski minus.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:46 
pa i na videu od yt pisalo "neduzni bosnjak", a mogu k odsjeci da jr nesto rekao drotu na racun genocida i trazio guzici cepa...

sto neko rece nahebace domaci ljudi koji tu zive zbog par budala iz svedske...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 21:56 
staromodan
Korisnikov avatar

nema tu strane stampe kad imas fino video..i te strance treba diplomatski u glavu..to je najveci problem Dodika sto on i krug ljudi oko njega se ponasaju bahato sa strancima..ovaj video se i te kako diplomatski moze prezentovati kao dokaz u odbrani reda, mira i nepostovanja drzavnih organa..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mogli su se dernjati na debeljka u plavoj uniformi, a da su na poziv debeljka došle mrcine u teget uniformi baš me interesuje na kom jeziku bi vrištali.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro jutro Talija. To su Kornjace.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 22:12 
staromodan
Korisnikov avatar

ovako to rade ti stranci..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EC0GqNL40h4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ti nisi upucen..To su protesti zbog genocida Australaca nad muslimanima

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ferdinand je napisao:
A ova sahranjivanja po 100 ljudi godisnje i u PD i u Srebrenici su pbicna farsa. Davno se moglo zavrsiti sa time ali treba materijala za propagandu svake godine.

Ni meni to stvarno nije jasno ... Bože me oprosti, ako ovi kao što su Suljagić i Bakir nebi bili ustanju iskopavat ove nesrećne ljude samo da prave cirkus i skupljaju političke poene.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2014, 23:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
Pitanje je dokle.. Jednom ce se morati zatvoriti ratne stranice i jednom ce to morati postati proslost, pa makar privremeno proslost samo do buduceg sukoba, jer kao sto ce Srbija gurati prema EU, tako ce i BIH. Ali narod je pod tolikom psihozom, ponijelo ga ono never forget tako da se bez problema mogu ove never forget manifestacije odrzavati jos 55 godina, niko nece razmisliti cemu to vodi. Jer je nametnut takav stav da je svako preispitivanje toga ludost.

Ali opet misljenja sam, da ko ima zeludac za ove ratne stvari, treba pogledati i drugi pogled na desavanja, dolazili su ovi trolovi nepar puta ovdje da zajebavaju, a i @Schlager je preporucio da se pogleda, uvijek valja cuti i drugu stranu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=99Tvz4FomWA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9HI5FIGeoZk[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 430 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]