banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
The_new_Statesman je napisao:
Upravo se o tom i radi. U Svici niko nikom ne osporava da bude Italijan. U Bosni... Vidis i sama.

Naravno, zato im brane da grade dzamijepo Svici :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
vidis cicak da nije ni do para, to se konstatovalo na drugoj temi, da li u svedskoj mimo dzamije urlicu i halacu?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:34 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
The_new_Statesman je napisao:
Albanija je muslumanska i nacinalno jedinstvena drzava kojoj ne cvijetaju ruzeglede standarda. Nekadasnja Jugoslavija je bila bolja od danasnje Albanije.

Kao eto vidimo, ekonomija nije presudna zastita od rata.

Ali je jednonacionalna, tako da mogućnost građanskog rata skoro da i ne postoji, jedino mogu da se pojave sporadični nemiri u pogledu standarda, ali ne i ratovi kakve mi poznajemo...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Apr 2014, 11:12
danijeli sfrj se raspla zbog neceg drugog .,mrznja je bila druga na listi,., ali zasto se nebismo prestali mrzit zasto je problem tebi rec semir je ok(i ako je los vjernik) jebes vjeru gledacu ga ko covjeka a ne preko nisana, bolje je kada smo zajedno, mozemo na fazon tih vjera privuci razne investitore a da zajedno pijemo pivu,.,
zasto da se ne potrudimo svi pa izbrisali te torove, te politicare(navedi jednog politicara koji je tebi valjao),.evo blize se izbori koliko je vlast rs ispunila obecanja onih projekata koji ce donost pare ni 1%,. al zato ti i slicni tebi(pripadnici bilo kojeg tora) volite slusat to o podjeli i kako vam ovi drugi nesto lose spremaju, jer ces ti i ovi drugi glasat za svoje a ne za oni koji ce se pobrinut za sve nas,.,

pogledaj zbrku oko kartica sta mozes za 5000km,., da obnovis kupatilo treba ti mnogo vise, a sta ces sa stalo, sa njivom, sa mehanizacijom, dnevnim boravkom, spavacom, gdje su ti kola, sta sa usjevom,., ali taj koji zalaze se za podjelu kaze ti dosta ti 5000 suti i glasaj za mene cuo si neki turcin porucio da ima 100miliona turaka na granici sa rs,., gdje je ta granica i gdje su ti turci

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:45 
Bič božji
Bič božji

Vidi, super je ta tvoja priča, ali kako ti onda nećeš ili ne želiš da shvatiš da mi nećemo sa vama, takvo je raspoloženja kod 90% Srba u BiH, hoćemo da živimo sami u svom toru pa kako nam bude i šta nam bog da, zašto ne želite to da shvatite...
Zar ti zaista misliš da je eto nakon Srebrenice i Tomašice, moguć zajednički život i povjerenje, namjerno neću spominjati, Kupres, Sijekovac, Kravice, Sarajevo, to ću da prećutim...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
сви који вјерују да је могућ неки суживот овдје живе у заблуди. и досадни сте са тим како је народ горе више мулти култи.
зајеби ту причу, муслимани праве проблем гдје год да су. муслимани се не асимилирају по европи, они тјерају своје.
европљани су фини људи и до сад су навикли на друге типове емиграната па су контали да ће моћи тако и са муслиманима. шипак.
ево вам скорија дешавања у француској као најбољи примјер а тога ће с годинама бити више и више.

и на овај коментар гдје се србин са српском заставом успоређује се муслиманом са саудијском или којом већ је на нивоу хоџе из високог.

што се тиче конкретног наслова теме, синоћ сам разговарао баш с једним другаром из тузле управо о томе.
причао ми је како код су код њих вехабије окупирале двије највеће џамије у граду и како их је сваким даном све више и више.
питам како је могуће да неко окупира џамију, зар не постоји нека хијерархија, полиција.. каже како су они свуда и како им не може нико ништа.
један примјер:
https://www.youtube.com/watch?v=XaRhA4iIxxE

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
@911
Sada je gora ekeonomska situacija, gori međunacionalni odnosi, političari ništa menje ili više odgovroni/neodgovorni... nego pred smiraj SFRJ. Jedino što nam ide u prilog je vanjski uticaj. I sada da radimo ono što nije uspjelo. Ja mislim da je neko ovdje u zabludi, da ne kažem nešto drugo. U ovom dijelu Balkana treba povući granice po nacionalnim linijama, a dobrim dijelom je to i urađeno. Pa da se svako sebi posveti i onda glumiti Skandinaviju.

Ali po ovim snimcima džaba su vas slali gore, kada se vraćate gori nego što ste otišli :lol: Izgleda da će morati nas slati naredni put. Ili je trebao to Staljin odraditi ko gdje da ide krčiti Sibir. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
RBA:
Albanija, muslimanska drzava u Evropi.
Los standard pored nacionalnog jedinstva.
Jugoslavija, multietnicka drzava bez rijesenih etnickih problema. Rast standarda i cvrsta ruka drze stvar pod kontrolom. Nestalo oboga i ajkula sa 18 godina dosla do vojne knjizice.

Sad to treba ponavljati?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Eto rješenja. BiH postane muslimanska jednonacionalna zemlja i nema više problema. Samo moramo da se dogovorimo oko veličine...

Inače, u Albaniji je 70% muslimana i od toga ne mali dio bliži šiitima nego sunitima. 20% pravoslavaca i 10% katolika. Sasvim dovoljno sastojaka za dobru čorbu... samo treba dobar i raspoložen kuhar. Ili je možda njih dijeli ili spaja nešto drugo mimo vjere.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:06 
Bič božji
Bič božji

Ma pazi, nije to samo u pitanju u Albaniji, imaš i drastičnijih primjera, poput Bugarske, Rumunije koje su članica E.U. pa se ne može reći da im cvjetaju ruže, ima tu naravno više faktora za ekonomski rast. Međutim kada je nacionalna netrpeljivost u pitanju, to kod nas nije problem od juče, on je prisutan već nekoliko vijekova, imali smo taj jedan mali period od 50 godina u kojem se to nije potenciralo, jer je bilo prigušeno, ali bilo je samo pitanje vremena kada će da eskalira, jer nažalost mi nismo bili dovoljno pametni da se raziđemo u miru i da nastavimo sa razvojem, jednostavno nije nam bilo suđeno, kada se već počelo sa razilaženjem to treba završiti do kraja, a onda se potpuno posvetiti ekonomiji, razvoju zaštiti životne sredine i slično...
Nažalost po nas, mi trenutno živimo u periodu stvaranja mogu slobodno reći novih paktova, treba sačekati povoljan trenutak i odabrati pravu stranu ili ostati negdje između kao Titi onomad, a iz tog položaja ubirati samo najbolje...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
Sve je dobro jos kad se spomenu "Svica", "kako oni mogu" :D ?!

Jednu Svajcarsku ni Hitler nije dirnuo, a nas je napadao i kurta i murta, pa ajkulo znas li ti ista od istorije sa ovih prostora.

Halo ljudi, probali smo dva puta, Jugoslavije - kraljevine ("Kraljevina SHS"), NE IDE, ocito nismo jedni za druge, ne bih da nam se ponovi Jasenovac hvala.

Svako na svoju stranu pa kako nam bog da.

Bolje biti dobar komsija nego los ukucan.
Ljubav (brak) na silu ne moze opstati.

Poslije svega sto su nam priredili, SVAKOG OKUPATORA OVIH PROSTORA SU RASIRENIH RUKU DOCEKALI.
Mi Srbi smo najvise ginuli za ovu zemlju od Turaka pa preko Austro-Ugara pa treceg Rajha i opet nam zabise noz u ledja i na mig Njemacke rasturise Jugoslaviju KOJE JESTE BILA MULTI.... i vi bi opet probali.... eee jadi moji.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:14 
Bič božji
Bič božji

Ne kažu džabe: "dobra ograda, još bolji komšija"

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:20 
Početnik
Početnik

mrznja mrznjaa i opet mrznja najbolji proizvod torovskih balkanacaa,.,

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
I čemu bi vodio ovaj rat? Muslimanskoj bih? Budimo realni, prije će hrvati dobiti treći entitet, nego što će biti pucanja.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:27 
Bič božji
Bič božji

Ma ja uopšte ne mrzim muslimane, ali uopšte, čak me uopšte ne zanimaju...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koja mrznja? Boli me dupe za pricom ekipe koja spominje torove. Nije to mrznja.

Mrznja je cinjenica da tim sto najvise spominju torove zubi ispadaju na pomen kako Drine ne mora biti granica.
Sad me lazi malo Semire moj ;-)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2010, 05:30
sema911 je napisao:
mrznja mrznjaa i opet mrznja najbolji proizvod torovskih balkanacaa,.,

Zovi kako hoces ali uzmi knjigu iz istorije pa malo prelistaj pa se vrati da diskutujemo.

The_new_Statesman - a ta zastava ti dole viori li viori, u cemu je fazon?!

Poslednji put menjao Sibir dana 23 Jul 2014, 12:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto u EU ne ukinu sve granice? Ti evropski torovi...

Evo jedna pjesma nada za sve neshvaćene romantičare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N9oq_IskRIg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:34 
Početnik
Početnik

mozda nemrzis ali ti smetaju, nebi da sa njima zivis u istoj drzavi(poznate misli)

to vjerska drzava nece nikad postojat u evropi moze po nekim pustinjama, prasumama, kamenjarima,. a taj entitet ce nastat ako se vozdovi rastale jer nas niko nece pitat,..,

a rat cemu je vodio rat pocetkom 90-tih

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni Semire ne smetaju. Vise mi smeta granica na Drini.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]