banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ne slazem sa Taskom jer ovo nije vjersko pitanje vec politicko. Znaci ne zanima me da li ce ovi sto su vikali tekbir i Allahu Ekber popodne ici na ladnu pivu da evociraju uspomene kako su cetnickom saobracajcu jebali nanu Dodikovu...

Bit je u tome sto se na ulici uopste zaculo to sto se zaculo. Meni je to pre deset godina bilo nezamislivo. To vise nije borba za multi kulti lonac.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ajkula je napisao:
Kamo srece da smo svi multi kulti pa bi ovih dana forumom dominirale teme gdje se bolje i ljepse ljetuje a ne iznova nanovo vec 20 god o klanju, ratovanju.. ko je koga, ko je vise kriv, ko je prvi poceo..

Upravo zato se trebamo mirno razici i Republika Srpska treba biti nezavisna drzava.Dok cijela Evropa juri na ljetovanja masa ljudi ovde nema ni za kifle.Politicka kriza i nestabilnost su glavni faktor zasto nam je ekonomija potonula.Niko nece da ulaze pare u bure baruta.I ono sto se ovde zaradi i to se iznosi van i ulaze se u Beograd,Novi sad itd danas imamo ono Republika Srpska radi a Beograd se gradi

Sto pre se razidjemo bice nam svima bolje.Pisao je Andric o BIH da je to zemlja mrznje sto pre tu nakazu treba izbrisati sa lice zemlje

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
A da ne pricamo da su muslimanske kuce po RS pune oruzja. Povratnici su naoruzani do zuba i o tome se cuti.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Kamo srece da smo svi multi kulti pa bi ovih dana forumom dominirale teme gdje se bolje i ljepse ljetuje a ne iznova nanovo vec 20 god o klanju, ratovanju.. ko je koga, ko je vise kriv, ko je prvi poceo..

Tekbir nije dio multikulti spike. Osporavanje srpske zastave i srpstva uopste isto nije odlika multikuli price.
U kombinaciji sa: Mi znamo istinu i mi smo jedini tumaci istine dobijemo fasizam.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Apr 2014, 11:12
svi pricaju o nekom odcjepljenu a svijet ide ka ujedinjenju,., samo bi se bosnjaci, srbi i hrvati medjusobno tamanili i ratovali dok drugi imaju mnogo pametnijeg posla od rata,.

ovaj bi da rs bude samostalna neko bi ko ja cjelovitu bih,. nekome smeta tekbir( meni smetaju sva vjerska obiljezja) nekome tri prsta,. nekome smeta ko koju pivu pije,.,

ali niko od vas i nas da pokusa nesto uradit da idemo naprijed nabolje,. ako se pokusa pozivate se na neke nacionalne interese neku ugrozenost sto nema tih nekih torova vjerskih,. a nepita se niko ko je sposoban da taj posao radi,.,

kada cete vise skontat da ta vjera i sakrivanje tih losih ljudova i prebacivanje krivice ne vodi nicemu dobrom

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja nisam prizivao otcijepljenje. Ne prozivam ni bratstvo i jedinstvo. A vjerska obiljezja mi ne smetaju, kao ni nacionalna. Ne znam zasto bi mi smetalo?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:29 
Majstor
Majstor

The_new_Statesman je napisao:
ajkula je napisao:

Tekbir nije dio multikulti spike. Osporavanje srpske zastave i srpstva uopste isto nije odlika multikuli price.
U kombinaciji sa: Mi znamo istinu i mi smo jedini tumaci istine dobijemo fasizam.

multikulti prica je iluzija,stvorena od islamskih fundamentalista koji su na taj nacin pokusali da uz demografski bum poklope citavu BIH,glavni idejni tvorac i inspirator multikulti price u bih je islamski fundamentalista Alija Izetbegovic

Kokako ocekivati da opstane jedna BIH koja je bila Jugoslavija u malom a Jugoslavija se raspala u krvavom ratu..gde je tu logika

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
ozna je napisao:
Dok cijela Evropa juri na ljetovanja masa ljudi ovde nema ni za kifle.

Zar upravo to nije srz problema i poenta svega? Iz godine u godinu BiH sve vise tone u bijedu i narod je sve nezadovoljniji dok politicari propagiraju da je ona druga strana krivac za to. Nije li Hitler istu propagandu furao krajem 30ih? :) I onda taj isti koji nema za postenog kruha a kamo li za kakav luksuz slusa par debelih mrmaka ( koji su i svoje cukun unucice obezbjedili ) i upeca se na pricu kako ce poteci med i mlijeko kada ne bude "onih" drugih.. Najlakse je zavaditi dvoje gladnih dok im bacas mrvice obecavajuci da ce biti mesa ako eliminises protivnika. Narod u BiH je glup i tu nema sta da se raspravlja!!

A ovi junaci koji su izvikivali tekbir ( sta znaci to uopste) su dosli punih dzepova pa su automatski "jaki" i "silni" i onda se oni vrate u svoju uredjenu drzavu, zivi, zaradjuje i boli ga tuki i za Bosnom i tobom i bilo kim drugim.. a ovi sto su ostali neto se upale pa masu svojim mrsavim gladnim rukama.. i tako u krug iz godine u godinu, iz gladi u jos vecu glad..

Zalosno je vidjeti mlade koji umjesto da putuju i prozivljavaju mladost na najljesi nacin palamude dan i noc o politici i o ratnim "cinjenicama" a vecina je kenjala u pelene dok se taj isti rat odvijao. Umjesto da se borite jedni protiv drugih bolje bi bilo da se zajednickim snaga obrusite na one koji su vas doveli u tu poziciju..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Poslednji put menjao ajkula dana 23 Jul 2014, 10:44, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Politicke elite su nesposobne da stvore ovakvu situaciju. One samo koriste postojanje iste. Zmuriti nad cinjenicom da postoje medjunacionalni problemi vodi u rat. A kako se sjecam to je tek bijeda.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:42 
Majstor
Majstor

Politicke elite su oportunisti ,njima sve ovo odgovara ,oni bi mogli ovako hiljadu godina.Njima odgovara da RS dovijka bude dio nakzne BIH.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Apr 2014, 11:12
ozna evo kako ja vidim to da se rs odcijepi,., par ljudova koji to zagovaraju i pune glave ostalom narodu ce da dobije apsolutnu vlast i zakon, sve da dovedu da oni mogu radit sta hoce, a tebi i ostatku napunjenih glava ce da daju nesto malo i tu veliku srbiju svi srbi u jednoj drzavi,. imaces preko puta mrkog neprijatelja gdje ce ti ti politcari reci hadj da se ukopamo okrenemo cijevi na njih jer njiohova zemlja nam je privlacna pa ce te nasuskat u rat i stradanja jel ti poznatoo

isto taj 3 entitet za to se zalaze vlasnik lijanovica,vlasnik kontuma,cavic(kako vec onaj sijedi) koji zatupa par hercegovackih firmica i ko jos,., par ludjaka iz zagreba jel takk

neznam koji klinac nemozemo bit svi bosanci bez obzira na ime, vjeru, klub i sl,.,

vidi sta se desi i kako se utisa prica oko raspada spanije,. moze katalonija se odvojit ali cete tada najebat od svih(barcelona nece moc igrat ligu prvaka, primeru, nema potpore eu turista, :),., usuti se i podjela belgije, ko se ono htjeo jos odcijepit,.,

sta ces ti ko dobri bosnjanin dobit ako rs postane drzava

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:52 
Majstor
Majstor

ajkula je napisao:
ozna je napisao:
Dok cijela Evropa juri na ljetovanja masa ljudi ovde nema ni za kifle.

Zar upravo to nije srz problema i poenta svega? Iz godine u godinu BiH sve vise tone u bijedu i narod je sve nezadovoljniji dok politicari propagiraju da je ona druga strana krivac za to. Nije li Hitler istu propagandu furao krajem 30ih? :) I onda taj isti koji nema za postenog kruha a kamo li za kakav luksuz slusa par debelih mrmaka ( koji su i svoje cukun unucice obezbjedili ) i upeca se na pricu kako ce poteci med i mlijeko kada ne bude "onih" drugih.. Najlakse je zavaditi dvoje gladnih dok im bacas mrvice obecavajuci da ce biti mesa ako eliminises protivnika. Narod u BiH je glup i tu nema sta da se raspravlja!!

A ovi junaci koji su izvikivali tekbir ( sta znaci to uopste) su dosli punih dzepova pa su automatski "jaki" i "silni" i onda se oni vrate u svoju uredjenu drzavu, zivi, zaradjuje i boli ga tuki i za Bosnom i tobom i bilo kim drugim.. a ovi sto su ostali neto se upale pa masu svojim mrsavim gladnim rukama.. i tako u krug iz godine u godinu, iz gladi u jos vecu glad..

Zalosno je vidjeti mlade koji umjesto da putuju i prozivljavaju mladost na najljesi nacin palamude dan i noc o politici i o ratnim "cinjenicama" a vecina je kenjala u pelene dok se taj isti rat odvijao. Umjesto da se borite jedni protiv drugih bolje bi bilo da se zajednickim snaga obrusite na one koji su vas doveli u tu poziciju..

ajkula to ti je ko u braku...kad bi pocela da se mlatis sa muzem ili on tebe da malti ,da se svadjate itd dali bi se pravila da se nista ne desava i krivca trazila u svekrvi ili bi trazila razvod braka pa da svako ide svojim putem

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta ces ti dobiti ako ozna postane Bosnjanin? ili izgubiti ako ostane Srbin?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
@sema911

Sve je to super priča, samo šta bi sa SFRJ. Šta je njoj falilo? Zašto njoj okrenuše leđa. Kao Jugoslavija se trebala raspasti, al ajmo mi sada praviti novu hibrid naciju ali da mi budemo glavni...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:08 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
ratovi se vode u svim siromašnim državama svijeta, tako je bilo i tako će biti. Siromaštvo u BiH kao višenacionalnoj državi samo je olakšavajuća okolnost za ratove...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
ozna je napisao:

ajkula to ti je ko u braku...kad bi pocela da se mlatis sa muzem ili on tebe da malti ,da se svadjate itd dali bi se pravila da se nista ne desava i krivca trazila u svekrvi ili bi trazila razvod braka pa da svako ide svojim putem

Ako bi svekrva bila izvor nase netrpeljivosti onda bih trazila mogucnost da nju eliminisem. Nisu li politicari upravo svekrve u nasem drustvu? Da se u Bosni zivi nekim pristojnim zivotom gdje bi svako zaradjivao dovoljno za sebe da li mislis da bi se i dalje gledalo ko je ko? Kako u Svici mogu zivjeti 3 naroda koji pricaju tri razlicita jezika bez problema i svadja? Svako zaradjuje za sebe i gleda svoja posla. Boli Italijana djon za Svicarcem ili Francuzom. U se i u svoje kljuse pa i ako te ne volim opet mi svejedno sve dok je trbuh pun a djeca sretna.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo se o tom i radi. U Svici niko nikom ne osporava da bude Italijan. U Bosni... Vidis i sama.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
bolje da je naslov da li od rs prave talibaniju, ako se ovo bude tolerisalo hoce, sklanjaj se vamo, sklanjaj se tamo,

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ajkulo, svaka cast... U popunosti se slazem. I ja bih da moje dijete zajedno s tvojim ide na utakmicu u Madrid. medju 70.000 ljudi, svega i svacega. a ne da ovdje gleda kako ce prekrojiti dan sa 2 KM u dzepu.
Opet, ti si gore, tebi je dobro.
A to o talibaniji, mozete da zaboravite tu pricu i vi i oni. Nema velike muslimanije u srcu Europe.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2014, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Albanija je muslimanska i nacinalno jedinstvena drzava kojoj ne cvijetaju ruzeglede standarda. Nekadasnja Jugoslavija je bila bolja od danasnje Albanije.

Kao sto vidimo, ekonomija nije presudna zastita od rata. Jer cim kriza, eto belaja...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 23 Jul 2014, 11:36, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]