banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 18:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jul 2014, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Ne znam jeste li stavljali ovo, ja sad slučajno naletio:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KXQ_8_KUT3w[/youtube]

Ako je bilo, brišite post slobodno.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
http://mondo.rs/a711898/Info/Svet/Sramo ... inara.html

Dabogda mu dusmani po grobu prevrtali svaki dan

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da vidimo gdje smo sad I dokle su Ameri dogurali.

Na zapadu se nastoji ovi dana , Ameri pre svega guraju tu opciju da se akt proglasi teroristickim aktom.

Posledica toga, direktno se ide u UN sa novom rezolucijom o istocnoj Ukrajini tj. drugacijim tumacenjima dogadaja tamo.

Uvodi se nova faza, slijedi iz toga da se gradjanski rat koji traje u Ukrajini i legalne pobunjene snage i oblasti u Istocnoj Ukrajini koje ne priznaju pucisticku vladu u Kijevu time stave i medjunarodno van zakona. Te oblasti se znaci sad tretiraju se kao teroristicke tvorevine.
Bilo ko podrzava i pomaze njima, podrzava teroristicju organizaciju bla bla ... da ne elaboriram ovo....
NATO to pacifira...sa rezolucijom ili bez rezolucije kao Srbiju.

Da li je to teroristicki akt.??

Na pitanje o tome u jednoj emisiji americki komentator pita jedno ucesnika pa zar normalan covjek moze da tvrdi da to nije teroristicki akt.

A ovaj mu odgovara moze i daje primjer.
Stari George Bus 1988 tad americki podpresjednik u to vrijeme (vrijeme rata izmedju Iraka i Irana kad je americka krstarica Vincens oborila Iranski putnicki Air Flight 655 avion sa 300 putnika rekao je doslovce "To je strasna ljudska tragedija".
Dalje stari Dz. Bus je rekao: "Osnovna krivica lezi na Iranu koji je dozvolio da putnicki avion leti preko ratne zone".

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zaboravih gore dodat i ovo.
Zasto kazem da NATO - Ameri to "Pacifiraju" bez rezolucije.

Zato sto ako imas snage koje nazivas: pobunjenici, zaracena strana, anti vladine snage ili kako god ih hoces etiketirat i nazvat NATO ne moze to tretirat sa kasetnim i krstarecim.

Ali, kad prikacis naziv "teroristicka" organizaija ili tvorevina koja podrzava teroriste ili terorista onda to sasvim drugacije zvuci. Onda se moze i bez rezolucije UN tj manje ce osude biti sto si reagovao.
Znaci treba taj prozor taj "Window of opportunity " napravit malo odskrinut da mozes uci.

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 15:48 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Fino si to objasnio. :wink:

Ma sve je to politika. Ljudi na terenu se tu slabo šta pitaju, a prvi ginu. Što je Zoka rekao za nas, ko nas je vodio dobro smo i gaće sačuvali. :-?

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Брифинг Министарства одбране РФ о паду малезијског авиона
http://stat.multimedia.mil.ru/multimedia/video/clips/more.htm?id=5088%40morfVideoAudioFile

http://vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=7&idnovost=62978&Ministarstvo-odbrane-Rusije-objavilo-materijale-o-Boingu#.U81Zbfl_tUV

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2014, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Premijer Narodne Republike Donjeck, Aleksandar Borodaj, intervju za CNN:
http://www.advance.hr/vijesti/premijer- ... zrakoplov/

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 10:24 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Velika grupa srpskih dobrovoljaca došla u pomoć Donjeckoj Narodnoj Republici

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 54686.html

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 11:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.infowars.com/whistleblower-u-s-satellite-images-show-ukrainian-troops-shooting-down-mh17/

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 17:58 
Veteran
Veteran

"SAD ima snimak pada aviona, oborili ga Ukrajinci"
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... -Ukrajinci

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Joj, znam da sam zlurad, ali bilo bi divno kada bi pravi krivci bili iz institucija Ukrajine, srušilo bi im se sve kao kula od karata, a i odnos Amerika EU više ne bio tako fin.

Već 100 godina se slični recepti koriste kako bi se izazvao neki sukob i naravno to uvijek pođe za rukom, hajde da konačno uz pomoć savrmene tehnologije razotkriju ovakve stvari.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Joj, znam da sam zlurad, ali bilo bi divno kada bi pravi krivci bili iz institucija Ukrajine, srušilo bi im se sve kao kula od karata, a i odnos Amerika EU više ne bio tako fin.

Već 100 godina se slični recepti koriste kako bi se izazvao neki sukob i naravno to uvijek pođe za rukom, hajde da konačno uz pomoć savrmene tehnologije razotkriju ovakve stvari.

:lol:
Fiki zvani naivko. Ne desava se to tako bar dosad nije.

Pucisti iz Kijeva ne mogu nista sami.
Niti imaju mogucnosti niti novaca niti iskustva u ovakvom nacinu specijalnog ratovanja.
Obaranje aviona je jedna u nizu akcija koje ce se nastavit da se uvuce Rusija po svaku cijenu u Rat i da se sto vise izoluje Putin.

Vrlo je vjerovatno da cemo u skoro vrijeme cut za manje akcije specijalnih snaga Ukrajinaca(obuceni i pripremljeni vodjeni od Amera do granice I preko) na Ruskom zagranicnom prostoru. Ili akcije protiv Ruski interesa: Ambasada, Brodova, Aviona , Autobusa, ekskurzija slicno.
Koje ce oblike zapad(Ukrajina) izabrat vidjet cemo. Mogu da budu razliciti od vojnih ciljeva pa preko civilnih.

Pucistickoj vladi u Kijevu na zapadu preko medija se pokusava objezbjedit alibi za manju vojnu akciju preko granice u Rusiji. Sa opravdanjem: "Da vrse odmazdju protiv ili napad na kampove u Rusiji gdje se obucavaju teroristi koji dolaze da se bore u Ukrajini".

Ameri takve akcije smatraju potpuno legtimnim tako ih i izvode sirom svijeta. Da li mogu izvesti takvu ackiju i na Ruskoj teritoriji vidjet ce se. Za eskalaciju je vazna akcija. A kako ce zavrsit i sta ce se desit sa onima koji budu ucestvovali nije bitno...

Isto tako napad na civilni cilj u Rusiji kao naprimjer most ili prugu kojom se "dotura pomoc teroristima" sve su to opcije...da se Rusi uvuku.

Bit ce tu jos.... samo treba biti strpljiv sve cemo to gledat...
:roll: :roll:

Poslednji put menjao Brale001 dana 22 Jul 2014, 20:07, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 20:01 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Nešto mi pada na pamet kada si ovo spomenuo JNA u Tuzli i odbrana od vojske koja je pokušala sa par kamiona zauzeti grad. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Амерички експерт: Украјинска војска оборила малезијски авион код Доњецка; Украјинска авијација отворила ватру на малезијске експерте; Црне кутије "боинга 777" предате малезијским стручњацима

http://www.nspm.rs/hronika/crne-kutije- ... acima.html

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ovi bogovi iz Malasya airlines-a svoje letove umjesto preko Ukrajine usmjerili preko Sirije :lol: :lol: A jebo vas caca ludi. Da mi je da stisnem ruku idolu koji je donio tu odluku :lol:

Poslednji put menjao shakal dana 22 Jul 2014, 22:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 22:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Treći put Bog pomaže. :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Tuča u ukrajinskom parlamentu tokom rasprave o oborenom avionu Video
Srna | 22. 07. 2014. - 19:49h | Foto: You Tube | Komentara: 5

U ukrajinskom parlamentu danas je tokom rasprave o nesreći malezijskog aviona i novoj mobilizaciji došlo do fizičkog obračuna među parlamentarcima, nakon čega je poslanik Partije regiona Mikola Levčenko izbačen iz Rade.

Levčenko je izbačen sa sednice pošto je kritikovao mere koje su vlasti u Kijevu spremile u pokušaju da zauzdaju krizu.

- Ukrajinci će ubijati Ukrajince - rekao je Levčenko, nakon čega mu je prišao Ihor Mirošičenko iz partije Svoboda i počeo da ga gura.

"Guranje" je ubrzo preraslo u opšti haos, a predsednik parlamenta Oleksander Turčinov je Levčenka izbacio sa sednice.

Tuča parlamentaraca izbila je tokom sednice na kojoj je odobrena dodatna mobilizacija ukrajinskih snaga, koje će na taj način dobiti još 15 borbenih i 44 borbeno-logističke jedinice.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Iz Nove Pazove u avion smrti: Prijatelj Srbije poginuo na kobnom letu MH17
Zorica Lazarević | 22. 07. 2014. - 21:35h | Komentara: 5

Molili smo boga da nije ušao u avion. Ubeđivao sam sebe da je možda zakasnio, ali sudbina je htela da iz Srbije ode pravo u smrt.
Slika
Robert Ilaj, Momir Popović i Bil Peterson

Tako počinje ispovest Momir Popović (28) iz Nove Pazove, čiji je prijatelj Robert Ilaj (29) sa Novog Zelanda poginuo u malezijskom putničkom avionu „boing 777” koga je proteklog četvrtka oborila raketa iznad Ukrajine.

Momir se sa Robertom upoznao prošle godine putem Fejsbuka, jer su obojica držali odgajivačnice rotvajlera. Tada je Robert izrazio želju da dođe u Srbiju i bio je ugošćen u porodici Popović u Novoj Pazovi.

- Prvi put sam ga uživo video prošle godine na aerodromu. Dočekali smo ga kako dolikuje i već tad je govorio da nikada nije naišao na takvo gostoprimstvo. Nije prestajao da priča o tome koliko je oduševljen Srbijom - priča Momir Popović, u čijem porodičnom domu u Novoj Pazovi i dalje vlada muk zbog izgubljenog prijatelja koga su svi prihvatili kao najrođenijeg.
Mesto pada aviona u Ukrajini

Robert je Srbiju smatrao drugom dimenzijom i zato je rešio da se u nju ponovo vrati. Sa sobom je poveo prijatelja Bila Petersona, kako bi zajedno obišli odgajivačnice.

- Bil nam je rekao da po povratku Robert nije prestajao da priča o našoj zemlji. Bilo mu je čudno to što se mi jedni drugima ne najavljujemo na kafu nedelju dana unapred, već smo spontani i neposredni. Jednom prilikom mu je rekao: „Bil ja volim taj narod. Oni nemaju mnogo, ali sve što imaju će podeliti sa tobom” - priča Momir, koji nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da je pao avion u kojem je bio Robert.

Ovog mladog čoveka prvi put je u Srbiju dovela ljubav prema psima, a drugi put ljubav prema narodu. Obožavao je da jede roštilj i kajmak, ali i da ujutru ode sam u lokalni kafić i popije domaću kafu. Tada bi upoznavao nove ljude. Ubrzo je postao omiljen među meštanima.

- Kao da je predosetio da će se nešto desiti. Svaki dan je pominjao tešku situaciju u Ukrajini, ali i svoju porodicu. Govorio je da mnogo voli ženu i dvoje dece. Planirao je da ih dovede u Srbiju da osete šta je bezuslovna ljubav. On je bio poseban čovek, pun ljubavi i bilo ga je tako lako voleti - priča Momir, koji je za vest o avionu čuo od Robertove supruge Šerlin.

Robert je sa prijateljem Bilom iz Srije krenuo u Amsterdam, odakle su imali let, ali različitim avionima. Kako nisu živeli na istim ostrvima, Robert je leteo preko Kuala Lumpura, a Bil preko Singapura.

- Kada mi je javljeno da je pao avion, verovao sam da Rob nije u njemu. Meni je poslao poruku da se čujemo kad sleti. Molili smo boga da to nije avion koji je pao, da iz Srbije nije otišao u smrt. Tuga prevelika, tolika da se od nje nećemo dugo oporaviti - priča Momir.

Imao rotvajlere iz Srbije

Robert se trudio da ima najbolje rotvajlere, jer je za cilj imao da unapredi ovu rasu na Novom Zelandu. Tako ga je put i doveo u našu zemlju, a u svojoj odgajivačnici je imao i dva psa iz Srbije. Robert je na putu kroz Holandiju, Nemačku, Austriju, Hrvatsku i Srbiju proveo 24 dana, razgledajući pse i ostvarujući nove kontakte. Ipak, najduže se zadržao ponovo u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 23:21 
Veteran
Veteran

SAD: Nema dokaza protiv Rusije :D
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=879840
Čini mi se da kauboji podvijaju rep pred dokazima koje je predočila RF.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2014, 23:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Wrangler je napisao:
Čini mi se da kauboji podvijaju rep pred dokazima koje je predočila RF.

Kojim dokazima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10392 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]