banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Sledeća

Za koga ćete glasati na izborima u oktobru 2014.?
SNSD 14%  14%  [ 11 ]
SDS 29%  29%  [ 22 ]
PDP 5%  5%  [ 4 ]
DNS 3%  3%  [ 2 ]
SRS RS 0%  0%  [ 0 ]
SNS RS (Vučićevi) 4%  4%  [ 3 ]
SP RS 3%  3%  [ 2 ]
NDP - Dragan Čavić 9%  9%  [ 7 ]
Bojkotovaću izbore 33%  33%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 76
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Jul 2014, 12:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
pošto mi se i tako ne da više o politici i idem na pauzu,ovakav jedan nerazumljiv post u tvom stilu,je najbolje što si mogao napraviti :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014, 12:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Uvijek mozes racunati na ovakvu pomoc :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ocekivano.

Srecno Ogi...od oktobra Predsjednice Republike Srpske!

I da nam i nakon pobjede ostanes ovako dobar i cestit.

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Al Bosic :lol:

Slager, jedno ozbiljno pitanje, da li vi ljubitelji SDS-a stvarno gotivite Bosica i smatrate ga za lidera stranke i nekoga ko bi trebao biti lider ove drzave?

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 23:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Hertzog je napisao:

al' Pero Djokic tebra sa druge strane :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dj ... 52256.html

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2014, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Opet mi je Bosic jadniji, a Djokic gadniji :)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 07:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj dobro :D

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 08:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Znači SDS je zijanio još jednu priliku da da predsjednika RS. Čuj Tadić :roll: Pa čova je od mini Šešelja prešao put do "uglađenog" parlamentarca. Da je ljud'na ostao bi u radikalima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Isto Vucic :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 08:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vučić je drugi kalibar. Ovaj će podbaciti pravo.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 08:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj bolje i on nego Govedarica 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Ako nista gledacemo zanimljiviju kampanju. Tadic ima znatno duzi jezik, manje je suzdrzan.. tako da. :D

Mada moram biti iskren, u konkurenciji sadasnji predsjednik i premijerka vs Ogi i Boske.. Ogi mi je najmanje antipatican, citaj jedino njega mogu slusati duze od 2 minuta.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ја и даље мислим да ће Дудек да искористи овог коња http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gr ... tujem-i-rs и да закопа СДС у кампањи.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 10:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
vlakanje je napisao:
Hertzog je napisao:

al' Pero Djokic tebra sa druge strane :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dj ... 52256.html

:lol: :lol:

djokic se bori da predje prag u skupstini...ovako glumi velicinu :lol: :lol: pa se nadaju da ce sa vise reklame dici ime socijalista i osvojiti bar jedan mandat...i sa jednim poslanikom mogu u koaliciju :wink: nev erujem da ce ga na kraju kandidovati,ovo je besplatna reklama...

djokica bi i nesposobni bosic mogao pobediti :lol: :lol: ali bosic sada hoce da bude premijer :confused2:
ako bosic i sds izgube na ovim izborima bosic se treba povuci iz politike...

bice lep duel tadica i dodika...dodiku palo poverenje,tadic ga i nema...

sinip je napisao:
Ја и даље мислим да ће Дудек да искористи овог коња http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gr ... tujem-i-rs и да закопа СДС у кампањи.

je li ti iko rekao da si smor covece ????
na svakoj jebenoj temi kacis obrena...
to vise nije mrznja,ti si za psihijatriju

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Немој да читаш...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2014, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Kako se bliže izbori, maske padaju. Javnost Republike Srpske ovih dana svjedoči demaskiranju pojedinih „nevladinih“ organizacija koje, kao što se odavno zna, zapravo služe zaštiti interesa vladajućih struktura.
Tako se nedavno saznalo da će se predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz naći na listi Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu RS.
Ruku na srce, ova vijest malo koga je iznenadila, jer je javnosti odavno poznato da je najuže rukovodstvo BORS-a pod kontrolom vladajuće stranke.
„Sad se vidi da je BORS direktno pod uticajem SNSD-a, a za to i pored Ćurguza postoji veliki broj dokaza“, kaže Željko Ducanović, demobilisani borac i jedan od vođa ovogodišnjih boračkih protesta.
I predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je Ćurguz „dobar saradnik“, otklonivši tako svaku sumnju o dosadašnjem zalaganju prvog čovjeka Boračke, kada je riječ o interesima partije na vlasti.

„Saradnja“
A da je bio „dobar saradnik“, malo ko u RS više sumnja. Ćurguz je tako, tokom protesta u Federaciji u februaru ove godine, podržao Dodikovu priču da se “ne smije dozvoliti pokušaj prenošenja nemira iz Federacije BiH u RS”, navodeći da su “bili spremni autobusi na određenim pravcima, da se djeluje prema RS-u”.

Istovremeno, dok su borci primali dodatak od oko 80 maraka, njihov prvi čovjek, Pantelija Ćurguz, kupovao je, narodnim parama, bijesni Audi A6. Istina, u službene svrhe.
Upravo su borački protesti, održavani u više navrata ove godine, skretali pažnju na činjenicu da aktuelni predsjednik BORS radi u ličnu i u korist vladajućih struktura, a ne populacije koju zastupa. To je ključni razlog što su stotine boraca tražile Ćurguzovu ostavku na mjesto predsjednika Boračke. Demobilisani borci su ga, između ostalog, optuživali za korupciju kada je riječ o izdavanju rješenja o invaliditetu i o učešću u ratu, tvrdeći da je Boračka u revizijama štitila upravo one sa krivotvorenim rješenjima.
Sarajevski mediji objavili su još prije nekoliko godina da je Pantelija Ćurguz, nekada visoki funkcioner SDS-a, naplatio svoju lojalnost Miloradu Dodiku. Predsjednik BORS-a, kako je ranije objavljeno, od Vlade je dobio koncesiju za vađenje pijeska i šljunka.

Politizovanje studenata i penzionera
Pantelija Ćurguz je najočigledniji ali ne i jedini slučaj u kojem se pokazuje uticaj vladajućih struktura na tzv. nevladine.
Euroblic je nedavno objavio da je nosilac liste Socijalističke partije RS za Predstavnički dom Parlamenta BiH niko drugi do prvi student Republike Srpske, Predrag Govedarica.

Da je Unija danas politizovana vjeruje i njen bivši predsjednik Nikola Dronjak koji kaže da bi eventualno kandidovanje Govedarice ispred SPRS upravo to potvrdilo. Dronjak, koji je vodio masovne studentske proteste u junu prošle godine, napominje da je tada često prozivan da je pod političkim uticajem i da proteste radi zbog izbora. „Još tada sam obećao da se neću kandidovati i, evo, nisam. Govedarici želim sreću na izborima, ali napominjem da je to mač sa dvije oštrice. Jer ako ne prođe na izborima, imaće ozbiljan politički teg kasnije“, kaže bivši predsjednik Unije.
Politički angažman nije stran ni predsjedniku Udruženja penzionera RS Radi Rakulju. Njegova podrška aktuelnim vlastima evidentna je tokom proteklih godina, jer je u više navrata govorio o „pozitivnim pomacima“ koje je ta vlast napravila. Ista ona koja je posječnu penziju u RS dovela do cijelih 320 KM.

Iako se Rakulj javno deklariše kao zastupnik interesa svih penzionera (što bi i morao da bude), nedavno se ipak malo „izletio“. Nakon što je Partija ujedinjenih penzionera potpisala sa SDS-om sporazum o zajedničkom učešću na opštim izborima, Rakulj je izjavio da lidera PUP-a Iliju Stevačevića podržava vrlo mali broj penzionera. Time je predsjednik Udruženja penzionera jasno iznio svoj stav u kom smjeru treba da ide glasačka mašinerija koju on zastupa.
(Istinito)

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2014, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dodik: Željka Cvijanović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

Srna - 07.07.2014 23:11

JAHORINA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras na Jahorini da je kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH međunarodni sekretar SNSD-a i aktuelni premijer Republike Srpske Željka Cvijanović.

"DNS je kao naš partner izrazio htijenje da to bude predsjednik te stranke Marko Pavić. Koliko znam, u posljednje vrijeme gospodin Pavić iz niza razloga nije spreman da to prihvati i ostalo je da narednih dana završimo konsultacije sa DNS-om", rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da je SNSD u značajnom obimu precizirao liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećim opštim izborima u BiH.

"Mi ćemo u četvrtak, 10. jula, imati sjednicu Izvršnog odbora stranke i to potvrditi u skladu sa statutom", najavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD je u svim izbornim jedinicama održao sastanke i utvrdio određeni broj ljudi za izbore, a sada se radi na redoslijedu kandidata na tim listama.

"Činjenica je da su sada izborne jedinice manje i da ih ima više nego što ih je bilo ranije, što donosi neke nove izazove za samu organizaciju stranke", konstatovao je Dodik.

jao...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014, 02:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Какав недостатак кадровских решења за изборе на свим странама...

Ретко кад виђено.

Али овај дингоспо из Добоја је победник и пре избора. Каква њушка...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2014, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim da ce mnogi poslije ovih izbora otici u politicku istoriju i da ako imaju trunku dostojanstva slijedice put Voje Kostunice.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2014, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Neizvjesna trka za Predsjedništvo
Ponedeljak 14. Jul 2014 09:51
Rok za prijavu kandidatskih lista za opšte izbore u oktobru ističe danas u 16 časova, a većina stranaka i koalicija već su istakle svoje prijedloge.

U Savezu za promjene, opozicionoj koaliciji u Srpskoj, još nisu postigli dogovor, a ime svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, najavili su da će saopštiti danas u 13 časova.

Od većih stranaka, za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH danas se očekuje i ime kandidata SBB-a.

SDP BiH je za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kandidovao novinara Bakira Hadžiomerovića, čiju kadidaturu je u subotu podržalo devet od 16 prisutnih članova Predsjedništva SDP BiH.

Sve do subote u tom kontekstu spominjana su imena Besima Borića i Mehmeda Bradarića, Denisa Bećirovića, Nermina Nikšića, dok ime Bakira Hadžiomerovića nije spominjano prije same sjednice Predsjedništva.

Demokratska fronta (DF), koju predvodi aktuelni član Predsjedništva BiH Željko Komšić, imat će kandidate za hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH je Emir Suljagić, bivši SDP-ov ministar obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo, te jedan od osnivača Udruženja "1. mart".

Suljagić je, također, karijeru započeo kao novinar. Predsjedništvo DF-a u subotu je donijelo odluku i o kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a to je Zora Terzić-Šeremet, čiju biografiju nismo uspjeli pronaći ni na Googleu.

Emir Suljagić je juče za "Nezavisne" rekao da nije razmišljao o mogućnosti kandidature, te da mu je ona ponuđena prije nekoliko dana.

Upitan kako je moguće da on, koji živi u Srpskoj, bude kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva u FBiH, Suljagić objašnjava da je zbog zdravstvenog osiguranja još od aprila ove godine prijavljen u Federaciji BiH.

Borjana Krišto, član Predsjedništva HDZ BiH, kazala je da je Predsjedništvo HDZ BiH uglavnom utvrdilo kandidatske liste i za parlament BiH i Parlament Federacije BiH, kao i kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Nezvanično smo saznali da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u ime HDZ BiH, lider ove stranke, Dragan Čović.

Predsjedništvo HDZ 1990 potvrdilo je izborne liste za oktobrske izbore, kao i kandidaturu Martina Raguža, predsjednika ove stranke, za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o srpskom članu Predsjedništva BiH, glavna borba vodiće se između Željke Cvijanović, kandidata koalicije SNSD - DNS - SP te kandidata Saveza za promjene, koji predvodi SDS, a dosad se kao najozbiljniji kandidat opozicije pominjalo ime Mladena Ivanića, lidera PDP-a.

Koalicionu slogu i dalje, (ne)nadano, narušava SNS Hadži Jovana Mitrovića, koji je protiv Ivanića.

Jednako neizvjesna biće borba za bošnjačkog člana Predsjedništva, koju je svojom nominacijom otvorio aktuelni bošnjački član Bakir Izetbegović (SDA). Kao politička bomba, odjeknulo je samonominiranje bivšeg reisa Mustafe Cerića, nešto manje iznenađujuća je kandidatura Mirsada Kebe (također nezavisnog kandidata), Sefera Halilovića (BPS), dok Adil Žigić i Halil Tuzlić, za širu javnost anonimne ličnosti, nemaju izgledne šanse.

Jednako kao i Azra Hadžiahmetović (Stranka za BiH), za koju se spekuliše da bi mogla da bude kandidat partije koju je utemeljio Haris Silajdžić.

Ipak, čini se da bi u hvatskom korpusu trka mogla da bude najmanje neizvjesna. Dragan Čović, lider HDZ BiH, svakako je glavni favorit, iako ne treba potcijeniti ni šanse Martina Raguža, lidera HDZ 1990.

Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a, je istakao da vjeruje u pobjedu na predstojećim izborima.
"Većina članova Saveza podržava mene.

Razumijem i Hadži Jovana Mitrovića, koji pokušava da izgradi poziciju za svoju partiju, ali ako mu je stalo do jedinstva opozicije i promjene, mislim da ne bi trebalo da bude problema", rekao je Ivanić.

Cvijanovićeva je rekla da je i dok nije bila nosilac neke funkcije "bolje trčala trku" od Ivanića koji je imao funkciju.

"Čak i onda kada je Ivanić nosio jednu ili dvije, tri važne funkcije, ja ih tada nisam nosila, ali sam i tada trčala trku bolje od njega", rekla je ona.

Izvor: Nezavisne novine

Kod Bošnja pravi pluralizam.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2833 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 142  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]