bravo momci..dođoše moji gaučosi u finale,kako sam im i predvidio...doduše,tu sam očekivao brazil i poraz,a sad kako nema brazila,naravno očekujem isključivo pobjedu i treću titulu svjetskog prvaka!!
utakmicu sam vidio mnogo drugačije nego većina diskutanata,ali potpuno kapiram da su svi koji su sinoć bili neopterećeni navijanjem,tiketom,a pogotovo ovi koji fudbal prate od SP do EP-zgroženi sinoćnjom utakmicom...takvi bi vjerovatno očekivali da se argentina sa ovakvim igračima zaleti,izgubi 4-2 ili 4-3 i bude moralni pobjednik...holanđani i van gal su samo to i čekali,pa dođe do izražaja robenova luđačka brzina,ali to je karakteristično za male ekipe,a argentina to definitivno nije,i samo je pod selektorskom palicom maradone igrala taj indijanski fudbal,nikad ni prije ni poslije toga..kad se samo sjetim blamaže protiv ove iste njemačke,zlo mi dođe

....da su bočni igrači,zabaleta,a pogotovo rojo sinoć išli onoliko naprijed,koliko su išli protiv bosne,irana ili nigerije,vjerujem da bi ih holandija ponizila iz kontri! ..po meni je argentina ponovo odigrala savršeno,belgija i holandija sa svim svojim zvijezdama su zajedno stvorili pola šanse....argentina je ponovo kontrolisala utakmicu od početka do kraja,i čak uz svu tu kontrolu i više tražila igru,imala je čak četiri špica u jednom momentu.....morala je jedna ući i prije penala,ili ona iguainova u vanjski dio mreže,ili palaciovi i maxijevi ziceri..bila je argentina bolja,sasvim zasluženo je u finalu,i neka je kosmička pravda da je mascherano stigao izblokirati onaj udarac robena,koji je bio jedina prava prijetnja holanđana za 120 minuta...kad već pominjem mascerana,bez ikakve dileme,igrač utakmice-heroj....messi strašno dobro čuvan,ali ni to ga nije spriječilo da onako lucidno spoji palacia sa golom,i maxija takođe...ali,jbg...
i protiv belgije,i protiv holandije sam bio zaprepašćen već na intoniranju himne,fizičkom dominacijom evropljana,još gore će biti protiv njemačke,ali nadam se da će ponovo biti "um caruje,snaga klade valja"...da će fudbalska imaginacija i vic u službi tima i kolektiva odnijeti pobjedu nad njemačkim drvosječama koji mogu trčati tri utakmice uzastopno

...vidim da kladionice daju blagu prednost njemačkoj 2,30 u odnosu na argentinskih 2,90,ali ja se ne bih složio...tu su šanse podjednake,a po meni čak argentina ima i mrvicu veće...njemački igrači,kao i belgijski i holandski, traže prostor,najopasniji su kad uzmu loptu i krenu kroz razrijeđenu odbranu protivnika,tad su neumoljivi...ali ako je i po čemu argentina poznata,to je taktička disciplina i da ne ostavlja nikakav prostor,i u jednoj tvrdoj utakmici očekujem da presudi trenutak fudbalske genijalnosti messija,di marije (ako se oporavi) ili higuaina....ova igra argentine,većinu s kojima pričam,najviše podsjeća na italijane,a jako je poznato koliko to švabama leži
ps ovo je samo moje viđenje,koje vjerovatno i nije previše objektivno,bez namjere da ulazim u neke rasprave,čak sam mislio da ništa i ne pišem kad sam pročitao postove i vidio koliko se razlikuju od mog viđenja utakmice,da ne ulazim u besplodne rasprave...možda jedino ovima koji igru argentine porede sa grčkom i onim pobjedama 1-0 iz 2004,da kažem da nemaju potrebe ići tako daleko,i da je i na zadnjem SP španija došla do titule na način da je sve četiri utakmice od osmine finala,dobila 1-0...!!...titulu ne uzima onaj ko umire u ljepoti...i oni koji se ne slažu sa mnom jer su sigurni da će njemačka i argentinu demolirat kao brazil,umjesto da mene ubjeđuju u suprotno,bolje da energiju usmjere na trpanje velikih količina novca na švabe,jer 2,30 je fenomenalna kvota ..

...ja svoj tiket odigran prije prvenstva po kvoti 5,50 da će argentina osvojiti,neću braniti iz principa...naravno,nisam siguran u pobjedu,ali još manje sam siguran bio kad sam ga uplaćivao...

i ako ništa,bar ću uz herca,najduže nositi avatar od svih forumaša