Harvester je napisao:
Citiraj:
E da. Mnogi pričaju o tome da je će Nijemci da puknu poslije ovako ubjedljive pobjede u polufinalu i da će nešto kao da izduvaju, isprazne se za finale i tome slično. Jes' da su u pitanju balkanci ili neki slični ovnovi. Ovo su Nijemci braćo... Ako im date priliku da daju 5 golova, daće vam 6. Vidjelo se i sinoć, kad su u 90. minutu, imali zicer za 8:0. Uvijek će tražiti još jedan gol i kod njih ne postoji taj kolektivni mentalni pad...
Није ријеч о менталном паду већ једноставно о дејству виших сила. Поред тога што су им Бразилци окренули дупе и потурили се, имали су и сумануту срећу да им све живо улази у го, а да Нојер покрива промају у њиховој одбрани. Јес да је мало непристојно причати о приликама Бразила након што је изгубио 7:1, али било их је и те како. А онај швапски седми го, па оно улази једном у десет година. Немојте да се зачудите кад им се у финалу све то врати с каматом, па почну да погађају стативе и пречке и ко зна шта још, а Нојер почне да кикса и прави глупости и будалаштине. Не кажем ја да ће они да изгубе у финалу (мада хоће), али онаква игра као против Бразила, то можете одма да заборавите. На крају крајева, у првом колу самљели Португал (додуше, са играчем мање), а онда се провукли против Гане. Само се надам да ће Аргентина да буде та која ће да их клепи, јер оног Робена и оног Крула не могу да поднесем, то треба дератизовати под хитно.
И сам сам исто помислио за седми го, да оно заиста ријетко улази. Али уз тај, само је још трећи, Кросов го, било иоле теже погодити, остало су све били зицери које је скоро немогуће промашити. Тако да, и уз чињеницу да су Швабе одиграле ријетку утакмицу, не могу се њихови голови приписати некој срећној вечери, нису то били баш неки опаљени шутеви са 30 метара, из мртвих углова и слично, тако су добро припремали те прилике да је на моменте тешко замислити, и поред погледане утакмице, да је са друге стране био један Бразил, па и какав-такав.