Freak on a leasH je napisao:
Kakva prica...kakve gluposti...
Drugari ManU je izgubio SAF-a i tu je potonuce neminovno kao sto smo i vidjeli prosle godine....trebace puno vise od holandskog trenera (ne znam ni sto je uopste on kao neki spasioc) za povratak....sa druge strane LFC je potonuce prezivio i sa proslom sezonom se vratio....to ne govore samo podaci o prodaji i kupovini igraca nego je slika puno sira....stabilnost koju su donjeli americki vlasnici je ogromna...sa klubom se vise niko ne zjbava....Suljo je pokusao prosle godine da pravi gluposti pa je umalo sam sebi iskopao jamu.....BR je dosao kao trener sa jasnim ciljem i vizijom..daje sanse igracima ali isto tako svako mora da se izbori za mjesto u timu, klasican primjer je sa stoperima, cetiri stopera a nikome nije mjesto zacementirano pa cak ni zamjeniku kapitena...
Jedna bitna stvar...LFC je sebi agoniju koju su zapoceli sa odlaskom Dalglisha prije PL-e nesvjesno produzavao....prvo sranje sa suspenzijom za evropu zbog Hejsela...tesko je u tom periodu sacuvat igrace koji su dobri a nije im moranje da igraju evropu....onda Houlier i njegova superdefanzivna taktika u momentu kad se morao stvarat tim za velika djela....odlasci McManamana i Owena...Benitez i osvajanje lige sampiona nas je dokusurilo na premierligaskom polju....i na kraju jos i njakanje sa prijasnjim vlasnicima koji ocigledno nisu znali gdje gone....par puta smo imali sansu da se vratimo tamo gdje nam je mjesto medjutim uvijek smo zastali na zadnjoj stepenici....
Sa druge strane ManU je dugo cekao zlatnu generaciju predvodjenu SAF-om...dobili su je i bukvalno na aparatima drzali zadnjih par sezona...sad kad je dosao krah pocece da se naplacuje sve ono sto SAF dugo nije htio da plati....mozda je on i mogao nac zamjene za Scholsa i Giggsa ali nije mu se vjerovatno dalo zjbvat sa kojekakvim mediokritetima danasnjeg fudbala da bi nasao jednog koji valja...zadnju blentavu glavu koju je uspio da smiri je bio Rooney i dok je on vukao zajedno sa ostalim matorcima stvari su kako tako funkcionisale....da ne kazem da ih je sreca ponosala upravo onda kad je trebalo (jos uvijek se sjecam onih par golova onog propalog italijana Machede....donese im covjek titulu bez da je iko znao da lik postoji...pa onda i neki golovi onog lijevog beka....otkud on....)...
Znaci....dugorocno gledano...LFC ima poprilicno kompaktan tim sastavljen od puno mladih igraca smisljeno okupljenih oko starih koji jos mogu da kazu koju i imaju autoritet plus trener koji zna gdje udara....ManU ima dobrih igraca bez motiva i mladih igraca koji ocigledno ne znaju bas gdje udaraju jer je u klubu blago rasulo plus trenera koji ce se garant posvadjat sa nekim jer je policajac zivi a imace sigurno nekih usijanih glava koje misle da sve znaju....
E nek je tvoja prica amin, i nek nema ni jedne gluposti.
Volio bi ti da je Mojes jos tu da unistava giganta nekim samo njemu jasnim taktickim zamislima.
Kurton bez aitoriteta i vidjeli smo kako je to izgledalo prosle godine.
Ovaj bar ima muda da postavi stvari na svoje mjesto i da izvali kitu u svlacionici pa kome se ne svidja lagano na klupu...
I najjace je ovo za srecu. Jel svih 13 na srecu?
U sustini mogla bi biti dobra sezona za Utd, ne vjerujem da ce napasti titulu ali u LS sigurno.
Sto se tice Lfc uvijek mi je draze da oni vode borbu sa Utd negoli seici i rusu. Tu dodajem i Arsenal.
I ne znam sta bih rekao ako kanibal ode, bice veoma tezak gubitak, nenadoknadiv. Koliko god da mi je iritantan ipak je majstor svog zanata.