banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 23:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 276  Sledeća

Za koga ćete navijati u finalu?
Argentina 44%  44%  [ 32 ]
Njemačka 56%  56%  [ 41 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pa mozda jeste pretjerano, ali u principu po meni je greska u procjeni, kada se sagleda citava situacija.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ono nije koskanje u 16 nego namjerno udaranje glavom covjeka koji sjedi/lezi... Cist crveni

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Elvis Presley je napisao:
Ташко je napisao:
Meni je dobro sudjenje kad sudija kod prekrsaja igre za crveni karton dodijeli crveni karton.
Maziceva krivica je jedino sto je on morao izvaditi karton, a ne neko drugi.

Ja stvarno ne znam kako ti mozes stvari posmatrati na ovaj nacin.

Upravo je poenta sudjenja da sudija procjeni sta u kojem trenutku da uradi.
Prekrsaj igre za crveni karton je udaranje Songa, ovaj potez Pepea jeste debilan, ali ne toliko da se donese tako radikalna odluka koja promjeni tok meca.

У принципу се слажем, да добар судија не треба слијепо пратити "књигу". Међутим, кривицу за "промјену тока меча" бих искључиво свалио на играче који раде глупости, и њима оставио да мозгају "шта би било кад би било, да нисам био идиот" ("какав често јесам", у случају Пепеа). Донекле сам убијеђен да је Пепеова репутација допринијела бар 30% тој одлуци, што можда није праведно, али је то нешто за шта је сам крив.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
I Suarez je dobio crveni karton na osnovu nečega što je u tom momentu izgledalo kao udaranje protivnika glavom.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Ono nije koskanje u 16 nego namjerno udaranje glavom covjeka koji sjedi/lezi... Cist crveni

Prvo, sad je kao bitno da li lezi ili stoji?
Drugo, to koskanje preraste u udaranje u milion slucajeva. Ali tad sudija zovne oba igraca i smiri situaciju. Uostalom, ovdje ni Miler nije bas cvjecka, bacio se na zemlju nakon Pepeovog lakta kao da ga je autobus udario. Neko bi tu zuti dao za simuliranje.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Prvo, sad je kao bitno da li lezi ili stoji?
Drugo, to koskanje preraste u udaranje u milion slucajeva. Ali tad sudija zovne oba igraca i smiri situaciju. Uostalom, ovdje ni Miler nije bas cvjecka, bacio se na zemlju nakon Pepeovog lakta kao da ga je autobus udario. Neko bi tu zuti dao za simuliranje.

Prvo, nije bitno, oboje se svodi na isto, igrac je oboren.

Drugo, ovo nije moglo prerasti u udaranje jer Muller nije ucestvovao u tome, nije se koskao,nije gurao nikog, nije izazivao incident, Pepe je sam zakuvao i onda pojeo govno. Ko mu je kriv sto je glup. Namjerno udaranje igraca, sta je trebao Mazic, da ga pomazi mozda po glavi

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Ташко je napisao:
BL Boy je napisao:
Primjer Holandija Meksiko i padanje Robena kad je svirao zbog toga sto prije tog nije svirao penal. Ni to ne pise u pravilima a vecina sudija tako sudi zbog opsteg utiska da ne ispadne da je ostetio jednu stranu. Kod Mazica nije bila kompenzacija u pitanju ali je slicno jer kazem u glavi je trebao imati da je vec sudio crveni.

Pa eto, ti primjer loseg sudjenja navodis kao dobar, kao etalon.
Koliko god puta igrac simulira, ne treba dosuditi u njegovu korist. Pardon, prva dva puta. Nakon toga ide drugi zuti i crveni.
A ne jednom na jednu, drugi put na drugu stranu. I tebi je to dobro sudjenje.

Nije sudijina krivica sto se Pepe unosi u facu i udara glavom u Milerovu glavu. Udarac je slab, ali crveni karton se cesto daje za takve, agresivne kontakte. Dovoljno je da se stavi ruka na facu i moze biti crveni.
To je sve Pepeova krivica.

Losa stvar je kompenzacija kad se radi, ali opet bolje nego da jedna ekipa ostane ostecena. Isto tako lose je kad moras da zbrajas kome si sta sudio, ali opet bolje nego da jednima sviras skoro sve drugima gotovo nista.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:36 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Da je sve normalno ko što nije za takve stvari bi se trebale odmah davati crveni. Igrači se po Španiji guraju, odaraju i slično svako malo. Upravo zato što dobijaju opomene ili po žute samo to se i dalje radi. Treba donijeti pravilo da sudija odmah daje crveni čim igrači jedan drugog udaraju, stavljau ruku na lice i slično. Pepe sebi daje za pravo da se nekom unosi u facu i dere se kao na njega, udara glavom. Kao ustaj, nisam te ni pipuno, a sudija nije ništa ni svirao.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma tek bi to dovelo do haosa. Zamisli sad finale necega. Tu nema razuma i suzdrzavanja, pa znate po sebi jebote, ja ispizdim kad igram iza PMF-a lopte, kamoli ovo.
Upravo zato je tu sudija, da smiri, kontrolise i sankcionise kad misli da treba.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma tek bi to dovelo do haosa. Zamisli sad finale necega. Pa tu nema razuma i suzdrzavanja, pa znate po sebi jebote, ja ispizdim kad igram iza PMF-a lopte, kamoli ovo.
Upravo zato je tu sudija, da smiri, kontrolise i sankcionise kad misli da treba.

Tvoj problem psihicke nestabilnosti je jedna stvar, oni su profesionalni igraci sa milionskim ugovorima, morali bi znati kako i sta.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:41 
Bič božji
Bič božji

To stoji, treba smiriti, ali previše se dopustilo igračima. Njih desetorica trče oko sudije, ne može se izvesti faul po 3 minute i slično. Treba se i po tom pitanju nešto uraditi.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ташко je napisao:
Meni je dobro sudjenje kad sudija kod prekrsaja igre za crveni karton dodijeli crveni karton.
Maziceva krivica je jedino sto je on morao izvaditi karton, a ne neko drugi.

Ja stvarno ne znam kako ti mozes stvari posmatrati na ovaj nacin.

Upravo je poenta sudjenja da sudija procjeni sta u kojem trenutku da uradi.
Prekrsaj igre za crveni karton je udaranje Songa, ovaj potez Pepea jeste debilan, ali ne toliko da se donese tako radikalna odluka koja promjeni tok meca.

У принципу се слажем, да добар судија не треба слијепо пратити "књигу". Међутим, кривицу за "промјену тока меча" бих искључиво свалио на играче који раде глупости, и њима оставио да мозгају "шта би било кад би било, да нисам био идиот" ("какав често јесам", у случају Пепеа). Донекле сам убијеђен да је Пепеова репутација допринијела бар 30% тој одлуци, што можда није праведно, али је то нешто за шта је сам крив.

Slazem se Pepeova reputacija loseg momka na terenu je uticala da mu Mazic da crveni. Mislim da Mazic tu situaciju nije dobro vidio da bi mogao zakljuciti o intenzitetu udarca, ali je on znajuci Pepea mislio da je ovaj ga nokautirao. Losa procijena ishitrena oduka i to je greska.

Poslednji put menjao BL Boy dana 03 Jul 2014, 16:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jesi ti idiot sine? Nema tu intezitet udarca, takva vrsta kontakta se kaznjava crvenim kartonom, ne mjeri se jacina

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A znam jebiga, ali tu se vidi dobar sudija. Kad tako poleti 10 igraca na tebe, ne mozes ih sve kazniti.

Previse se dopustilo igracima, to je istina, ali mislim da je najbolje rjesenje kaznjavanje nakon utakmice. Ovako bi se samo stvorio haos na terenu ako bi bili stroziji na samoj utakmici.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Najbolje bi bilo da sudije presjeku, i kad se krenu tako okupljati, napadati, udarati i svasta nesto samo dijeliti kartone. Prestali bi nakon 1-2 utakmice sigurno.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Erazmo Roterdamski je napisao:
Da je sve normalno ko što nije za takve stvari bi se trebale odmah davati crveni. Igrači se po Španiji guraju, odaraju i slično svako malo. Upravo zato što dobijaju opomene ili po žute samo to se i dalje radi. Treba donijeti pravilo da sudija odmah daje crveni čim igrači jedan drugog udaraju, stavljau ruku na lice i slično. Pepe sebi daje za pravo da se nekom unosi u facu i dere se kao na njega, udara glavom. Kao ustaj, nisam te ni pipuno, a sudija nije ništa ni svirao.

Upravo to, bila bi masa crvenih dok se igraci ne bi navikli. Sudije obicno ovo pustaju jer se mnogo takvih situacija dogadja pogotovo na ovako vaznoj utakmici. Problem kod Mazica je nedosljednost. U sledecoj utakmici igrac iscupa korner zastavicu i baci je. On s centra dolazi da popravi i nikom nista. Ako ces se slijepo drzati pravila, cist zuti koji on nije pokazao. Ali treba nekad biti fleksibilan, osjetiti igru. Tu se razlikuju dobre sudije od vrhunskih.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Jesi ti idiot sine? Nema tu intezitet udarca, takva vrsta kontakta se kaznjava crvenim kartonom, ne mjeri se jacina

Pa sine nije isto ako ti neko samo nasloni glavu na glavu i kad te neko svom snagom spuca glavom u glavu. Dakle itekako se gleda jacina udarca da li je to samo koskanje glavama, mali udarac ili bas namjerno povredjivanje igraca. Zato imaju kartoni razlicite boje ne mora se uvijek davati crveni u tim situacijama.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:51 
Bič božji
Bič božji

Ne može jedan sudija sam nešto učiti. Treba izaći u javnost jebeni Blater ili neko iz te sudijske organizacije. Reći šta se više neće tolerisati na terenu i ćao. Onda će i treneri i igrači valjda shvatiti. Naravno, neće svi odmah ali vremenom hoće. Naravno, treba ustanoviti kazne za simuliranje i slično koje će se davati nakon meča.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
На крају се не бих изненадио да уведу фазоне, попут искључења на 10 минута или слично, баш за такве "ни тамо ни вамо" ситуације. Таман играч има времена да се мало охлади и размисли о свом поступку, а судији даје простора да буде строг, без превелике бојазни да је пресудно утицао на ток утакмице. То, и накнадно кажњавање на основу снимка, за прљавштине и подлости.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Erazmo Roterdamski je napisao:
Ne može jedan sudija sam nešto učiti. Treba izaći u javnost jebeni Blater ili neko iz te sudijske organizacije. Reći šta se više neće tolerisati na terenu i ćao. Onda će i treneri i igrači valjda shvatiti. Naravno, neće svi odmah ali vremenom hoće. Naravno, treba ustanoviti kazne za simuliranje i slično koje će se davati nakon meča.

E to. Ne mozes ocekivati da ce sudije odjednom promjeniti kriterijume, milion sudija, milion razlicith ljudi je to. Tako radikalna promjena mora doci odozgo. Ali ja opet mislim da to nije rjesenje, jer se mora uzeti u obzir da su neke utakmice toliko vazne i pune naboja da tu mora postojati tenzija. Kad bi se postrozile stvari pa svaki El Klasiko bi zavrsio sa po 5-6 iskljucenja.

Opali ih po dzepu ili jos bolje daj mu zabranu igranja kao sad Suarezu pa ce oni razmisliti slijedeci put.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5517 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 276  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]