banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

otici iz Banja Luke???
Glasanje se završava 08 Okt 2005, 13:08
odmah sutra 40%  40%  [ 26 ]
nikad,a mozda ni tad 26%  26%  [ 17 ]
mozda,zavisi 31%  31%  [ 20 ]
nemam misljenje o ovoj temi 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 65
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
potpisujem se pod sve sto je lubax napisao

Evo jedan moj primjer. Startao me jedan prijatelj iz djetinstva da mu pomognem da si nadje posao. Prica da mu cura ocekuje djete, treba se zeniti, poceti zajedno zivjeti a para se nema.
Malo se potrudim, nadjem mu solidan posao ( za nekog ko je napustio u trecem razredu ( za kuhara inace ) skolu odlican posao ). Preporucim ga gazdi itd.
Krene ti on raditi. Prvu sedmicu OK, drugu vec poceo kasniti, zajebavati . 13 dan ga nadje sef kako je zatvorio firmu ( zakljucao i legao da spava jer se je noc ranije sa komsijom olesio ) poslje toga se jos potuce sa njim. Otkaz hvala bogu je odma dobio. Eno ga opet dane provodi u Kortu, kafica ispred njega, suncane cvike i kuka po cijeli dan. I to ti je mlada i perspektivn aomladina. Pljujem ti na to sve. Mene je moj otac tjerao da od prvog srednje poslje skole radim u firmi za djeparac. I od tada nije prosao dan da nisam radio ( a i faks sam zavrsio ) .

I imam para, i super mi je u Banjaluci, i ne stidim se jer za oko 6 sati ja ustajem i idem na posao i dobicu platu za to. Koliko party-ja sam propustio, noci proveo za knjigom, da bi me sad djabalebarosi tracali. I boli me k. Meni ne treba "trbuhom za kruhom " I kad odem vani to je samo da nesto naucim, da vidim kako se radi na zapadu i da to primjenim ovdje ( i da zaradim pare, zasto ne ). Je Banjaluka je puna mogucnosi za onog ko ima ideju i zelju da radi. I prva prepreka te ne smije pokolebati jer ima mjesta za napredak i uvjek se moze uspjeti. Za koliko ste doktora, ili advokata ili injzinjera ili kompjuerskih strucnjaka culi da u BL nema sta da jede?

Molim vas cijelu godinu je moj mali komso radio za neku firmu ( programirao ) za 800km a ide u treci srednje. Tolika je potraznja. Ko zna zaradice.

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2004, 23:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Feb 2004, 23:37
Dobro je! A ja mislio ja jedini koji radi i koji i zaradi nesto sebi... Ima nas jos! Nije ipak sve izgubljeno izvuci cemo mi nas grad samo polako... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 01:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Okt 2004, 14:04
Kad vidim kakva je situacija u ovom našem jadnom entitetu,na brzaka bih otišao,ali pokušavam da nađem razlog da ostanem i živim ovde.

Ali razloga je malo i svaki dan ih je sve manje tako ne znam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
drigi je napisao:
...Krene ti on raditi. Prvu sedmicu OK, drugu vec poceo kasniti, zajebavati . 13 dan ga nadje sef kako je zatvorio firmu ( zakljucao i legao da spava jer se je noc ranije sa komsijom olesio ) poslje toga se jos potuce sa njim. Otkaz hvala bogu je odma dobio. Eno ga opet dane provodi u Kortu, kafica ispred njega, suncane cvike i kuka po cijeli dan. I to ti je mlada i perspektivn aomladina. Pljujem ti na to sve.
o tome i govorim. Imam i ja vise takvih primjera (doduse ne tako drasticnih :D ) ali...

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 11:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2004, 21:48
o hvala uljepsaste mi dan vas dvojica...da vidim da neko i radi... i da nisam jedina kojoj se svi 'dzabalebarosi i ispijam-kafe-u sred dana-' gade ... ja bih sve to u konc logor ... fuj ..da ne ruze grad od sramote sto sa svojih 20 i kusur godina samo drk.. po gradu i kafanama
Ja par stranaca dovela u BL i svi su reagovali sa 'kad je ovde radno vrijeme... pa kao 10-12-2 kafici vam puni' ... sraaaaaaaaaamota!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2004, 13:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
lubax
ja sam odrastao u svapskom sistemu i navikao sam na rad (red i disciplinu) tako da ne spadam u navedenu grupu ljudi bosanskog mentaliteta koje si ti nabrojao. Priznajem da sam sklon pretjerivanju (a i nalazim se u teskoj situaciji) ali situacija nije ni iz daleka tako dobra kao sto je ti prikazujes. Ali si u potpunosti u pravu za veliku vecinu mladih koji nista ne rade a kukaju i sjede po cijeli dan u kaficima.
Meni nije bilo tesko ni za vrijeme rata dok sam jos isao u osnovnu skolu da se latim posla u fazonu cijepanje drva, istovaranje dzakova i sl. ali se time vec odavno ne zelim baviti jer su se ljudi iskvarili pa misle da je dovoljno ti baciti 5 ili 10 maraka a ti se isteglis k`o kreten satima.

Evo flavoure-flave je u potpunosti shvatio o cemu pricam. I jos bih da dodam kako je nesredjeno stanje u firmama bilo privatnim bilo drzavnim. Mislim gdje se jos podrazumjeva osim kod nas da recimo zena koja je inzinjer po struci i to joj je posao u firmi ali se od nje ocekuje da s vremena na vrijeme da opere prozore ili pocisti kao da je to u sklopu njenog posla. Nigdje se recimo ne pominje da ce joj to biti placeno.
Dokaz propasti je da inzinjeri, doktori i sl. visokoobrazovani kadar trazi posao preko malih oglasa sto govori kakvo je stanje.

A drigi-jev frend ocigledno ne zna da cijeni niti to sto mu se kolega napatio da nadje posao niti mu je do toga izgleda stalo.

et` toliko od mene

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2004, 15:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

OK, nisam ja tebe ni svrstavao u tu grupu ljudi, na kraju krajeva ja te i ne poznajem tako da nije moje da te "klasifikujem" :D samo me onaj tvoj post podsjetio na neke moje prijatelje i poznanike koji su upravo onakvi kako sam opisao i stvarno mi na zivce ide ta njihova prica...nema posla, nema nista blabla, i ja nadjem sebi nesto (honorarno), ponudim i njima da ih uvalim, ako mogu (posto oni nemaju zivaca da traze sami sebi nesto) a pristanu samo dvojica (maksimalno), dok ostali puknu pricu: "Ma daaaj, oces da me neko jos vidi da to radim!!" :-? Sto se situacije tice, ma ja i ne tvrdim da je dobra, daleko od toga, samo smatram da ima izlaza i da nije bas sve otislo u kurac

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2004, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
"ljenost je gora nego bolest"

samo mu daj lopatu u ruke da nema kad razmisljti o glupostima i vidjeces kako ide.............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2004, 13:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jeb` ga lubax ti si malo veci optimista od mene :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2004, 13:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:) sto jest jest

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2004, 22:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2004, 22:12
Sve je to super otici van,imati dobar posao,kucu (stan),auto pa cak i odmor na Havajima i to sve na kredu!Ali stranac je stranac.Ko voli stranca u svojoj zemlji,osim dobre i jeftine radne snage.Kad odes vani nema puno opustanja,u manjini si,razlicitog mentaliteta i shvatanja.Zivot ti se vrti oko tih para,i zalosno je to sto zaradjujes i privredjujes tudjoj zemlji a ne svojoj.Ja sam licno vani, u holandiji.Ha super je,ali nije to nas mozak i nas nacin zivota.Mozes neko vrijeme da se nosis sa njima ali jako je malo onih koji to mogu da izdrze do kraja svog zivotnog vijeka.Nisu Balkanci za dzabe poznati u svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 00:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Mancini je napisao:
.Zivot ti se vrti oko tih para,i zalosno je to sto zaradjujes i privredjujes tudjoj zemlji a ne svojoj.Ja sam licno vani, u holandiji.Ha super je,ali nije to nas mozak i nas nacin zivota.Mozes neko vrijeme da se nosis sa njima ali jako je malo onih koji to mogu da izdrze do kraja svog zivotnog vijeka.Nisu Balkanci za dzabe poznati u svijetu.

Pare ipak idu tebi u dzep :wink: A dole bi radila za saku ljesnjaka :roll: Ne zajebavaj :D

Al da su Balkanci poznati, tu ti dajem za pravo. Po kriminalu, tucama, galami na ulici i svemu ostalome :D I da se prodaju za hrpicu karamela :lol:

Uzivaj gdje jesi :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 01:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2004, 22:12
[size=18][/si
Ne bi radila za saku ljsnjaka da je dole neko ostano normalana i pametan radili bi i zaradjivali kao neki ovdje gore,kupovali bi nase pa isto tako i prodavali.Placa li se porez dok te ne stisnu za dugovanja heeeeee siroka je to tema :cry:

A ako cemo iskreno nisu bas svi balkanci divljaci i nisu bas samo po tome poznati kao sto ti navodis.Samo je razlika koliko se time sto si ponosis i vrednujes :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 02:30 
Nisam se odavno javljao.Drago mi je sto se dosta ljudi zanima za ovu temu.I treba.Evo mene kuci poslije 3 mjeseca.Dosao malo na pauzu.J***S ti i Evropu i pare.Ovdje se zivi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 08:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Poznat mi je sistem zivota na zapadu :( ,ali koliko god da si ti stranac i koliko god da je tesko, uvijek bih se odlucila za odlazak jer ovdje se vise mucimo nego sto uzivamo u zivotu! Pri tom mislim na onaj finansijski momenat, jer je zaista tesko kad se tebi misli svode na to da li ces imati za hljeb sutra ili da li ces moci djetetu kupiti knjige za skolu. Nigdje u svijetu ljudi ne razmisljaju o tim stvarima koje se smatraju normalnim, optereceni su nekim vecim kreditima, ali tim kreditima su rijesili svoje stambeno pitanje a kako mlad covjek kod nas moze to da rijesi kad ne moze da digne ni onaj jadni kredit od 5 ooo sa kamatom od 12%? A sa tim iznosom sigurno ne moze nista rijesiti u svom zivotu! Ne kazem da je zivot vani raj, ali u odnosu na ovdje sigurno jeste!
Da sumiram, nikome ne bi palo na pamet da ide tamo gdje mu je losije, da nam je standard veci, bila bih najsretnija na svijetu, sa svojom familijom i prijateljima koji su tu pored mene a ne kilometrima daleko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
mala beba je napisao:
Poznat mi je sistem zivota na zapadu :( ,ali koliko god da si ti stranac i koliko god da je tesko, uvijek bih se odlucila za odlazak jer ovdje se vise mucimo nego sto uzivamo u zivotu! Pri tom mislim na onaj finansijski momenat, jer je zaista tesko kad se tebi misli svode na to da li ces imati za hljeb sutra ili da li ces moci djetetu kupiti knjige za skolu. Nigdje u svijetu ljudi ne razmisljaju o tim stvarima koje se smatraju normalnim, optereceni su nekim vecim kreditima, ali tim kreditima su rijesili svoje stambeno pitanje a kako mlad covjek kod nas moze to da rijesi kad ne moze da digne ni onaj jadni kredit od 5 ooo sa kamatom od 12%? A sa tim iznosom sigurno ne moze nista rijesiti u svom zivotu! Ne kazem da je zivot vani raj, ali u odnosu na ovdje sigurno jeste!
Da sumiram, nikome ne bi palo na pamet da ide tamo gdje mu je losije, da nam je standard veci, bila bih najsretnija na svijetu, sa svojom familijom i prijateljima koji su tu pored mene a ne kilometrima daleko...

Svaka cast.Slazem se sa svim .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Dec 2004, 19:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

mala beba je odlicno rekla ali sto ljudi sto cudi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2004, 06:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Okt 2004, 18:55
eto mene za novaka u BL.......
nabavio sam konacno kartu.....a bilo je frka moram da priznam......uh...
i jos cu i za Bozic da budem u BL..... :-) ..

a nisam bio u BL za BOzic na pamtim kad......

ko hoce sa mnom na pice nek se javi ..pa cu da vam pricam kako se zivi na zapadu ... :-) ....

pozdrav svima ...

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 05 Dec 2004, 13:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
K'o i ja ovog ljeta...puche film k'o sto puca mnogima ovdje...sjedaj u prvo prevozno sredstvo koje ti padne pod ruke...ponesi(citaj ukradi,pozajmi) 200 evra za prvu pomoc...ranac sa malo garderobe i pali...neko ce reci hazarderski...ali zivot je jedan,a i kratak mi...predjoh jednu granicu pa drugu pa trecu...poslije brojao nisam...avantura u pravom smislu rijeci...prve noci spavao u vozu,na zeljeznickoj u Veneciji,spavao sam i na nekoj plazi kod Nice...osmjeh mi se nije skidao sa lica...za kratko vrijeme upoznao neke ljude...vrlo brzo povezao konchiche jer dokazano je nas covjek najbolje funkcionise u tudjinu...i ostadoh skoro 4 mjeseca radeci svasta nesto...vratih se kuci zbog povrede koljena i hrskavice na butnu kost...takva operacija na zapadu kosta mnogo...kod cika Papića iznosi 660km(skroz ok)...sad se vracam polako u normalu i ko zna...poucen pozitivnim iskustvom mozda zapalim opet samo ako mi se digne Djoko,'bem ga u oko! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2004, 20:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
Ne zamjeram ljudima koji odlaze odavde,jer nam je vlast takva da sem svoje guzice ne vide nista vise,a nasu mladost ubijaju iz dana u dan,sto nezposlenoscu,sto uzasno malim platama,sto uopste uzsom korupcije i nemorala koji siri oko sebe.Pa pogledajte samo ko nam je predsjednik republike,covjek koji ispija kfice i viskije sa Marinkovicem,provjerenim kriminalcem i ratnim profiterom,sin mu narkoman ,a on alkos,pa gdje tu moze biti dobra drzava.Riba smrdi od glave,a ne od repa!Kad sve to sagledas,smuci ti se i najradije bi otisao odavde,ali ima nas hronicnih budala koji nikada nece moci napustit ovaj grad,jer im je srce jednostavno sraslo za parkic,kastel,vrbas,cevape i ostalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]