banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Avg 2025, 13:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel IPTV
PostPoslato: 16 Jun 2014, 20:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Nov 2013, 12:28
Na prosloj strani ima nas dosta koji su to isto napisali, seljacine stede i na kablu, nista ne radi kako treba.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 21:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
nuvolari je napisao:
Kod mene je meni za iptv razvučen preko ivica ekrana u slučaju kada povežem sa hdmi kablom. Na primjer ne mogu sasvim pročitati opis emisije ili filma jer nedostaje dio teksta. Proporcija na stb je podešena na 4:3 a na tv je slika podešena na normalan zum. Zna li neko kako se ovo može regulisati, prije nego što pozovem teničku podršku. Ovo se ne dešava sa skartom.

Stavi na Auto. Ja sam imao taj problem, i nije bio riješen ni na 4:3 ni na 16:9, ali kada sam stavio na Auto, onda je sve bilo OK.

@ wizzy_bl

Oni su rezervisali određeni protok za IPTV. Isto ti je tako Internet ograničen na paket koji si izabrao. Ako sam dobro shvatio, ti bi da ubrzaš internet uzimanjem protoka od IPTV? Pa ne može to, jer su ti oni ograničili brzinu interneta. Druga stvar je kada ti je slaba parica, pa ne možeš da postigneš brzinu, a onda kada ugasiš STB možeš, jer tada više nije rezervisan protok za IPTV. Da li si ti to nekoga možda vidio da je uspio da učini to što ti hoćeš? Smatram da je to stvarno nemoguće.

@ 123baraba

Pa slab ti je protok, dobro da te ne zezaju dva TV-a sa SD kanalima, možeš li uopšte izvući Internet brzinu koliku bi trebao imati?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Vidio...svojim ocima...vise puta(ugasis stb,intetrnet se ubrza za cc 3mb) :) ...cak sam i nekim tehnicki potkovanijim forumasima pokazivao...kazem ti..svi se krstili i lijevom i desnom

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
vlakanje je napisao:
da li je moguce da mi internet konekcija puca ako prebacim na bht HD ???? zvuci mi glupo, ali desava se, slucajno ili namjerno nemam pojma?!?!?!

IPTV ima veći prioritet tako da prvo se podmiri potreban protok za TV pa šta ostane za internet :) Moguće da je do toga.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Нема шта друго да буде.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 22:38 
Veteran
Veteran

wizzy_bl je napisao:
Vidio...svojim ocima...vise puta(ugasis stb,intetrnet se ubrza za cc 3mb) :) ...cak sam i nekim tehnicki potkovanijim forumasima pokazivao...kazem ti..svi se krstili i lijevom i desnom

Vidi, to je moguće u slučaju slabije parice. Ako po paketu imaš 6 megabita i ako je slaba parica onda se može desiti da ne možeš da postigneš tu brzinu dok je STB upaljen. Kada ga ugasiš, onda možeš. Jedino ako si ti vidio da je neko postigao više nego što mu je određeno u paketu koji plaća?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 23:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Kada stavim na Auto isto je kao i na 16:9, slika je previše razvučena na lijevoj i desnoj strani nedostaje 7-8cm i ne vidi se tv logo bez obzira što je tv podešen na normalan zum. Tako je na većini kanala osim na Arenama gdje je sve normalno.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
A da odabereš 4:3 na STB, i onda u podešavanjima na televizoru odaberi 16:9 ili nešto slično. Pokušaj da kombinuješ.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2014, 23:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 04 Okt 2013, 18:47
da li neko zna hoce li se na novoj platformi moci ukucati adresa streama nekog kanala koji nije u mtelovoj ponudi? mislim to je teoretski moguce, pod uslovom da ne prelazi "dozvoljeni" bitrate, sad je pitanje da li to mtel ili neka platforma dozvoljavaju.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 05:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Vidi, to je moguće u slučaju slabije parice. Ako po paketu imaš 6 megabita i ako je slaba parica onda se može desiti da ne možeš da postigneš tu brzinu dok je STB upaljen. Kada ga ugasiš, onda možeš. Jedino ako si ti vidio da je neko postigao više nego što mu je određeno u paketu koji plaća?

Evo slucaj...paket 4.5mbs + iptv(toliko placas) ...ugasis stb ...ide 7-8mbs ...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 08:53 
Veteran
Veteran

To su onda sigurno oni napravili neku grešku.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 09:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2013, 17:56
mara- je napisao:
nuvolari je napisao:
Kod mene je meni za iptv razvučen preko ivica ekrana u slučaju kada povežem sa hdmi kablom. Na primjer ne mogu sasvim pročitati opis emisije ili filma jer nedostaje dio teksta. Proporcija na stb je podešena na 4:3 a na tv je slika podešena na normalan zum. Zna li neko kako se ovo može regulisati, prije nego što pozovem teničku podršku. Ovo se ne dešava sa skartom.

Stavi na Auto. Ja sam imao taj problem, i nije bio riješen ni na 4:3 ni na 16:9, ali kada sam stavio na Auto, onda je sve bilo OK.

@ wizzy_bl

Oni su rezervisali određeni protok za IPTV. Isto ti je tako Internet ograničen na paket koji si izabrao. Ako sam dobro shvatio, ti bi da ubrzaš internet uzimanjem protoka od IPTV? Pa ne može to, jer su ti oni ograničili brzinu interneta. Druga stvar je kada ti je slaba parica, pa ne možeš da postigneš brzinu, a onda kada ugasiš STB možeš, jer tada više nije rezervisan protok za IPTV. Da li si ti to nekoga možda vidio da je uspio da učini to što ti hoćeš? Smatram da je to stvarno nemoguće.

@ 123baraba

Pa slab ti je protok, dobro da te ne zezaju dva TV-a sa SD kanalima, možeš li uopšte izvući Internet brzinu koliku bi trebao imati?

http://www.speedtest.net/result/3568312053.png To mi je internet za open trio paket, sa sd kanalima nemam problema na dva tv.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mara- je napisao:
To su onda sigurno oni napravili neku grešku.

Na pocetku sam i ja to napisao..vjerovatno je do njih...al ako oni mogu nesto on/off,pa da to proradi ...to bi se onda trebalo moci hakovati na neki nacin ;)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2014, 13:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2009, 12:30
Pojavljuje li se jos nekom pikselizacija? Imam OpenTrio i otkako je pocelo svjetsko prvenstvo u fudbalu, svaki minut-dva lagana pikselizacija....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 13:56 
Veteran
Veteran

Evo BHT HD sada dosta bolje radi, ali mi se čini da su umanjili kvalitet. Ton ponekada sjecne, ali je slika bez prekidanja. I internet radi.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I kod mene sad ok.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Je li ovi od HD kanala imaju samo BHT?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 17:08 
Pripravnik
Pripravnik

Ne vidim logo BHT HD ali ovo se i ne može zvati HD signal što mi imamo na iptv, pa bolja bi slika bila na RTSu da ga otključaju nego na BHT HD.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ako nemaš HD STB koji je pozvezan HDMI kablom, ne možeš ni očekivati pravi HD. Ovi sa HD STB vjerovatno imaju i pravi BHT HD.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2014, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pa što nam ne dostave HD STB šta još treba da ih molim da mi donesu, a ja samo da plaćam račune. Još koji mjesec da mi istekne ugovor pa ću da vidim šta ću.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]