spijo je napisao:
Ukrajinci prodaju amerima svoj gasovod!!!Bojim se da se neće ništa lako riješiti pošto se radi o životu i smrti.Previše je veliki ulog u pitanju da bi se tek tako lako riješilo.Sa jedne strane Berlin je u kandžama konstruisanih izbornih rezultata gdje su pobjedile naci stranke koje drže mač nad glavom EU a sa druge strane Moskva gubi Berlinski oslonac .Švabe moraju odlučiti,oni su tas na vagi.
Прво, у немачкој нису победиле никакве наци странке, већ Демохришћанска унија, која је у принципу конзервативна странка десног центра. Такве странке су типичне за немачко говорно подруче и долазе из тзв. "црквеног лагера", односно настале су из кругова блиских католичкој цркви која се традиционално ослаљала на немачког сељака и те странке и данас то чине.
Немачка је земља која руководи Европском унијом и ако им је циљ некада био да владају Европом, па то нису спровели ратом, може се рећи да данас владају Европом изузев Русије и Британије. Мислим да Немачка преко Брисела врши притисак на Москву да би нашла себе у тој рачуници Јужног тока и ако мало размислимо видећемо да је то једно рационално размишљање Немачке. У питању је посао од неколико милијарди евра. Зашто би се то само препустило махом Русима?
С друге стране, велики је притисак на Немачку од стране САД и Енглеза, али мислим да генерално Немци делују самостално у овој целој причи тражећи само простор да и они кажу неку битну реч у Јужном току, иако исти не иде ка њима или кроз Немачку.
Биће занимљиво видети како Руси планирају да реше овај спор. ЦДУ за сада неће скоро сићи са власти, а СПД (који има бољи став ка Русији) неће скоро на власт у оном обиму да може сам да одлучује. Сада су потпуно подређени Меркеловој.