Drizzt je napisao:
Nije ni bitno što WP i iOS daju isto za mnogo manje uloženih megaherca i RAMa kad je to manje skuplje. Meni najveći plus kod androida je kustomizacija do tog nivoa da iako recimo ja i još neko imamo isti OS oni se potpuno drugačije ponašaju i izgledaju. Ko se ne voli bakćati s time njemu nije ni bitno, ali lično volim dati svoj pečat i podesiti ga da se ponaša i izgleda kako meni najviše odgovara...i primjetim kod drugih kad uzmu moj telefon taj "wau" efekat.
Meni je sadasnji nivo "customizacije" vise nego dovoljan. Pogotovo sad nakon GDR3 update-a (WP 8.1).
Ko nece i ne zeli WP, uvijek ce naci nekakav argument zbog cega je Android "bolji". Nekad se postavlja samo pitanje koliko je bitan taj argument koji se navodi kao "odlucujuci".
Primjer: Skidanje torrenta na mob. Mislim da je to Milan napisao u jednoj od prethodnih stranica. Meni to nije nikakav kriterij.
Ja samo ne volim da se WP prikazuje u smislu kao da je to najgrdji moguci OS koji je toliko zatvoren i sl. Meni to ne pije vode.
Sto se tice Office-a...ne moze mu nijedan od konkuretnih sistema pera odbiti. To je i razumljivo jer je to ipak Microsoftov proizvod. Exchange predobar. Ja imam Samsung Galaxy Ativ S vec 8-9 mjeseci (nakon Omnie 7 i nekoliko HTC-ova prije toga) i samo cu reci da sam prezadovoljan sa SW i HW. Sto se tice aplikacija...android i iOS su u prednosti tu, ali jednostavno ne mogu da prihvatim cinjenicu od nekih korisnika koji tvrde "da nema igrica i programa koji su dobri". => 240000 aplikacija od kojih su 68% besplatne. Malo li je!?

Ja imam ukupno 15-ak aplikacija i 2 igrice. Ostalo muzika i slike
Ali kao sto sam napisao...uvijek su ukusi razliciti. To je tako i dobro.
_зока je napisao:
Kako je situacija sa telefonima obrnuta od situacije sa računarima. Dok na računarima win suvereno vlada, a Linux-om se bave uglavnom entuzijasti, što se tiče telefonskih OS upravo je obrnuto...
Tako nekako Zoka...
TO DIE for!!!