banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 22:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
DANIJEL BL je napisao:
treba sad da izginemo da oni ne bi bili u budžetskom deficitu

to su te bolne reforme naših političara
jedini ekonomski alat su im makaze

Kad para nema onda jedino sto se moze raditi su ustede, prodaja drzavnih preduzeća ili dizanje kredita. Nazalost niko jos nije izmislio nesto efikasnije kako pokriti deficit u drzavnoj kasi.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
BL Boy je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Te gluposti ostavi za kampanje. Mozda neko i povjeruje.

Nisu to gluposti to je relnost i to je zivot, a populizam i jeftina demagogija je to sto se do sada radilo. Zato nam i jeste ovako.

A zasto DT i Gasprom nisu privatizovani? Rujama je svanulo kada su otjerali "investitore". Zar ne?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
ekonomski zakoni kazu da stednja nijednu državu i ekonomiju nije digla iz mrtvih
rezanja i stezanaj samo dovode do manje potrošnje što bi iovako moćna privreda i kod nas i u Srbiji teško izdržala

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
hehe..jeste Tito...ode kod Gadafija te mu isprica par viceva, a onda nam na racun legne kes...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:08 
Majstor
Majstor

ne mogu da vjerujem da se ne može postaviti čovjek na čelo tog istog telekoma koji može obezbijediti da on radi na tržišnim osnovama na kojim i sada rade
ne vidim drugi argument za privatizaciju nego čisto krpanje rupa

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

hertz je napisao:
hehe..jeste Tito...ode kod Gadafija te mu isprica par viceva, a onda nam na racun legne kes...

Vidi, Libija... Dok je bilo Gadafija i drzavne kontrole bilo je i para... A sada? Sta ti je zivot i realnost... Tc, tc...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 28 Apr 2014, 11:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
ekonomski zakoni kazu da stednja nijednu državu i ekonomiju nije digla iz mrtvih
rezanja i stezanaj samo dovode do manje potrošnje što bi iovako moćna privreda i kod nas i u Srbiji teško izdržala

Ima vise teorija, zavisi na koju gledas. Ako gledaš način na koji su gotovo sve zemlje rješavale ovu posljednju krizu vidjećeš da su uglavnom primjenile princip štednje i rezanja troškova administracije i da su gotovo sve u tome ili na taj način uspjele da izadju iz recesije. Ono jeste efikasniji nacin izlaska iz krize taj da se poveca potrosnja ali odakle to sve finansirati iz kredita, mislim da to nije dobar put. Ustvari zavisi na koji način koristis taj kredit ako ga koristis za neke investicije koje imaju stopu profita vecu nego sto je kamatna stopa na koju placas kredit onda ok, ali ako ne onda cistom ekonomskom racunicom moze da se zakljuci da je to samo jos dublje tonjenje i prezivljavanje od danas do sutra.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:13 
Majstor
Majstor

sad im je stigla tržišna privreda i demokratija

i dalje ne mogu prihavtiti da je nrp cijena auto gasa jeftinija u njemaškoj nego u srbiji
a tamo i država i pumpa i pumpaša težak žive 20 puta bolje nego u srbiji

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:15 
Majstor
Majstor

evo prodaja ovog telekom je prilika za te pare koje nedostaju
nisam protiv prodaje ali dajte prije proadje da vidimo plan za svaki evro koji se dobije prodajom
ako će taj novac iskoristi za nova radna mejsta prvi glasma za to

ali to se ne vidi iz ovoga
biće korišten kao i od našeg, za krpanje rupa i kredite podobnima da ulažu u privredu i prave svadbene salone

kao što neko reče nema giganta od kojeg naši stručnjaci ne mogu napraviti malo i srednje preduzeće

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
ne mogu da vjerujem da se ne može postaviti čovjek na čelo tog istog telekoma koji može obezbijediti da on radi na tržišnim osnovama na kojim i sada rade
ne vidim drugi argument za privatizaciju nego čisto krpanje rupa

To i jeste osnovni razlog i motiv Vucica da se dodje do nekog novca da se zakrpe rupe u budžetu. I nije to jedina privatizacija koja se najavljuje.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
kasne oni dobro za nama :)...kod njih ce tek da se spominje u sta su ulozene pare od Telekoma :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U socijalne programe zbrinjavanja otpustenih iz Telekoma i Elektroprivrede?

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 28 Apr 2014, 11:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
evo prodaja ovog telekom je prilika za te pare koje nedostaju
nisam protiv prodaje ali dajte prije proadje da vidimo plan za svaki evro koji se dobije prodajom
ako će taj novac iskoristi za nova radna mejsta prvi glasma za to

ali to se ne vidi iz ovoga
biće korišten kao i od našeg, za krpanje rupa i kredite podobnima da ulažu u privredu i prave svadbene salone

kao što neko reče nema giganta od kojeg naši stručnjaci ne mogu napraviti malo i srednje preduzeće

Ljudi su glasali za SNS i Vucica zato sto mu vjeruju da ce na posten nacin raspolagati drzavnim novcem. Vrijeme ce pokazati da li su bili u pravu. Nemozemo znati kakav ce neko biti dok ne dobije priliku. Ako pare odu na potrosnju onda to nece biti dobro, ako odu za nesto sto ce pokenuti privredu onda ok mada uvijek ce se postavljati pitanje da li je prodaja telekoma bila ispravna odluka tj. da li se vise dobilo ili izgubilo tim potezom.

Poslednji put menjao BL Boy dana 28 Apr 2014, 11:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:19 
Majstor
Majstor

ne znam zasto nije nista uradio od svega navedenog za narednoh 100 dana u zadnjih 500 koliko je na vlasti

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:20 
Majstor
Majstor

meni je logičinije da imas nesto što ti svake godine donosi dobit nego da to prodaš za cijenu koja nece biti veća od dobiti koju ce ta firma ostvariti u narednih 10 godina

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hertz je napisao:
kasne oni dobro za nama :)...kod njih ce tek da se spominje u sta su ulozene pare od Telekoma :)

eto mi smo prodali telekom, zgrabili pare i nije doslo do otpustanja radnika ili bar veceg otpustanja (jer neki su dobili otpremnine) pa opet generalno ljudi nisu zadovoljni prodajom jer misle da pare nisu iskoristene na najbolji moguci nacin.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije doslo zbog dogovora vladajucih struktura u BL i BG. A to Svabe nece zanimati. Kontas li ti razliku? Ono bar malo.

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 28 Apr 2014, 11:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U socijalne programe zbrinjavanja otpustenih iz Telekoma i Elektroprivrede?

kako kod nas drzava zbrinjava ljude na birou mogu da budu bas spokojni :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako se kaze, a sta ce da bude... Ne znam...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije doslo zbog dogovora vladajucih struktura u BL i BG. A to Svabe nece zanimati. Kontas li ti razliku? Ono bar malo.

Ma znam ali ti samo kazem da iako nije bilo otpustanja percepcija javnosti oko prodaje nije bas pozitivna. Nije doslo zato sto je Telekom koji je kupio isto tako drzavni i posluje po istim principima po kojima je poslovao i Telekom Srpske prije prodaje. Tako da se poslovna filozofija nije mjenjala vec samo titular.

Poslednji put menjao BL Boy dana 28 Apr 2014, 11:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]