banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 11:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Rocker je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

Ideologije se razlikuju, ali posljedice su veoma slične.

Jos jedna laz - posljedice nacizma i komunizma nisu iste.

Citiraj:
Isto tako i represivni sistem vlasti. Hitler je monstruoznom okrutnošću, na industrijski način htio istrijebiti kompletne narode, samo zato što su drukčiji. Staljin je kroz sistem Gulaga porobio i htio iskorijeniti sve one koji ne misle kao on. Koliko god to cinično zvučalo, ne vidim tu neku suštinsku razliku. Al uzalud je objašnjavati onom ko ne želi da vidi dalje od nosa.

Well, ipak ti nisi nacista, nego samo plain stupid, ili po naski glup ko kurac.
Ov shvati kao uvredu, jer je zasluzujes u svojoj gluposti.

Bravo!
Pokazuješ se kao činjenica znalac, skidam kapu, ne mogu ti pera odbiti. Tvoja elokvencija će ući u legendu i pjesme će se pjevati o tebi.
Živio!

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sinny je napisao:

Šta ti misliš? Ispade Vojska RF prema priznanju NATO oficira ekipa transformersa, a NATO pakt armija iz doba srednjeg vijeka....

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Manitu, cijenim tvoje mišljenje, ali nemam vremena za repliku, neka bude tvoja zadnja, pa da obojica idemo gledati utakmicu. To je izgleda najpametnije.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Sinny je napisao:

Zar nije ocigledno da jeste?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Završi li ovaj "rat" između Ibaneza i Stratokastela.Smorili ste boga oca.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
STRATOKASTEL je napisao:
@Manitu, cijenim tvoje mišljenje, ali nemam vremena za repliku, neka bude tvoja zadnja, pa da obojica idemo gledati utakmicu. To je izgleda najpametnije.

Ma nije prijatelju bitna zadnja, prednja,... nego si brzoplet. Nacizam i komunizam ne podnosim ni ja, ali se ne mogu porediti u kontekstu Staljina. Nacizam je rasna ideologija a komunizam nije i tu je end. Kada kazem nekrofilska relatrivizacija mislim na prebiranje po kostima mrtvih, spaljenih i likvidiranih. Zrtava nacizma je mnogostruko vise, puta 10, a relativizacije pocinje sa preuvelicavanjem broja ruskih zrtava. Ja sam bio u Moskvi i pricao sa Rusima bas o tim temama i dosta ih smatra da je pod Staljinom nakon ww2 ubijeno izmedju jedan i dva miliona ljudi a u fabrikovane cifre se uvrstavaju svi stradalnici, pa time i oni nasilno preseljeni itd. Raspravljali smo o katakombama ispod Moskve i na neke moje iznesene podatke ljudi su se smijali. Dakle, ubijanja jeste bilo ali to je sve prenaduvano kako bi se ocrnio komunizam u vrijeme Hladnog rata. Tu naraciju je nakon pada Berlinskog zida preuzela neonacisticka struja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
STRATOKASTEL je napisao:
Bravo!
Pokazuješ se kao činjenica znalac, skidam kapu, ne mogu ti pera odbiti. Tvoja elokvencija će ući u legendu i pjesme će se pjevati o tebi.
Živio!

:lol:

Manitu ti je sve rekao. Razmisli jos malo o "sustinskoj razlici" izmedju nacizma i komunizma, obje ideologije su civilizacijski promasaj, ali je nacizam sustininski zlocinacka, dok je komunizam posljedicno zlocinacka ideologija.

Zamisli evo mene i tebe, ti pregazis covjeka autom jer zuris na posao, a ja pregazim namjerno jer mislim da ne zasluzuje da zivi - posljedice iste, ali sustina nije. :lol:

I da na ovome zavrsimo raspravu, bar sto se mene tice.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma nemojte se vrijedjati medjusobno, svakom se omakne nesto nepromisljeno pa kad krenemo to da branimo malo zaglibimo, ybg.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
spijo je napisao:

Evo i manitu se uključio. Sad je tek sviranje qrcu. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Missim, vrijedjanje politicara, prozivanje politicarki, nabijanje na kardan..itd, to je sve dozvoljeno dok god se ne registruje na forum i kaze npr ja sam Pandurevicka :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Philby je napisao:
spijo je napisao:

:lol: :lol: Fala, volim i ja vas :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ušta Manitu udara?U Pivej :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Philby je napisao:
spijo je napisao:

Jebiga, smorila tema...svi cekamo, a ovi nikako da zarate...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
Bravo!
Živio!

:lol:

Manitu ti je sve rekao. Razmisli jos malo o "sustinskoj razlici" izmedju nacizma i komunizma, obje ideologije su civilizacijski promasaj, ali je nacizam sustininski zlocinacka, dok je komunizam posljedicno zlocinacka ideologija.

Zamisli evo mene i tebe, ti pregazis covjeka autom jer zuris na posao, a ja pregazim namjerno jer mislim da ne zasluzuje da zivi - posljedice iste, ali sustina nije. :lol:

I da na ovome zavrsimo raspravu, bar sto se mene tice.

Ako misliš da je pregaženom važno zbog čega je pregažen i da mu je bilo koja alternativa draža ili manje bolna, onda u redu. Diskusija je gotova i za mene.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Philby je napisao:
spijo je napisao:

Jebiga, smorila tema...svi cekamo, a ovi nikako da zarate...

Danas sam objasnio analogiju i pokusaje poredjenja Slobe, Putina, Zapada itd i neoborivo potvrdio da je jedino moguce poredjenje izmedju Rusa na Istoku Ukrajine sa Hrvatima, Slovencima i Bosnjacima u SFRJ. Danas je na sceni istorijski trenutak: Bosnjaci i Rusi su braca: secesionizam u SFRJ je podrzavao Zapad, secesionizam u Ukrajini pomaze Rusija. U SFRJ su bile ugrozene slobode naroda i ekonomski su bili izrabljivani od strane centralne vlasti, u Ukrajini su ugrozene slobode istocnih regiona i ekonomski se izrabljuju. U SFRJ se vlast protivila decentralizaciji i konfederelizaciji, u Ukrajini se vlast protivi federalizaciji ili konfederalizaciji. U SFRJ referndum o odcjepljenju republika nije sproveden na cijeloj teritoriji i nije pitanje postavljeno svim stanovnicima zajednice, u Ukrajini referndum nije sproveden na teritoriji cijele drzave i ne pitaju se svi gradjani itd. Cak je mnogo komparativnih prednosti (u predfazi rata) Beograda nad Kijevom. Al ne da mi se sada o tome. Isto tako, porediti se mogu Rusija i Zapad.
Dakle, evidentno je i dokazivo da su iz ugla secesionista, ugrozeni i neslobodni Bosnjaci i Rusi braca i svaka danasnja kritika Bosnjaka na ponasanje Rusa bi bilo skakanje u vlastiti stomak, hipokrizija, licemjerstvo i dvolicnost.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 16:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Е нек си им рек'о. :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 18:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
RT - uzivo sa barikada Soledara kod Slavjanska :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l39vssr2po0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Formirana Narodna Luganska Republika, nepeto u Kramatorsku, Slavjansku...

Citiraj:
Milicija Luganska postavila je vlastima u Kijevu ultimatum, a ako ne bude ispunjen, započeće oružanu akciju, prenosi RIA Novosti. U ultimatumu se navodi da vojska jugoistoka zemlje već tri nedelja pokušava da vlastima u Kijevu stavi do znanja da je zauzela zgradu Službe bezbednosti Ukrajine samo da bi skrenula pažnju na sebe. "Zahtevi su nam jednostavni i uobičajeni: amnestija za sve političke zatvorenike, raspisivanje referenduma, uvođenje ruskog jezika, smirivanje cena i carina", navodi se u saopštenju.

Citiraj:
Narodna Republika Donjeck počela je da štampa glasačke listiće za referendum o budućem statusu Ukrajine, javlja ruska Pravda.Na listiću su dva pitanja:1. Da li ste za to da se Donjecka oblast prisajedini Rusiji kao subjekat Ruske Federacije?2. Da li ste za to da Donjecka oblast bude deo Ukrajine?

Citiraj:
Proruski demonstranti prekinuli su opsadu aerodroma u Kramatorsku, odlučivši da ne napadaju objekat, izjavio je Dmitrij Timoščuk.

Citiraj:
Satelitski snimci pokazuju, kako javljaju ruski mediji, da su samoproklamovane vlasti u Kijevu razmestile oko 15.000 vojnika, policajaca i drugih snaga u okolini Slavjanska. Ove snage su naoružane tenkovima i oklopnim transporterima, ali artiljerijskim i raketnim sistemima.

Citiraj:
Oblasna državna TV kompanija u Donjecku na jugoistoku Ukrajine počela je od danas ponovo da emituje program ruske televizije "Raša 24", prenela je ruska agencija Itar-tas s. Ukrajinski televizijski kanali i dalje nesmetano emituju svoj program u toj oblasti. Ranije danas, pristlice samoproklamovane Narodne republike Donjeck zauzeli su zgradu oblasne televizije zahtevajući da ponovo emituje ruske programe kako bi bilo omogućeno nepristrasno pokrivanje događaja u jugoistočnim ukrajinskim regionima.

Citiraj:
Pristalice federalizacije okupile su se na mitingu na glavnom gradskom trgu, kako je bilo i zakazano. Zatim su pošli u šetnju do lokalnog TV kanala, što je izgledalo miroljubivo. Naime, već danima su pristalice federalizacije nezadovoljne izveštavanjem Telecentra, ali šetnja je izgledala kao miran protest.
Međutim, atmosfera je postala usijana. Začuli su se uzvici "Korumpirani mediji su sramota", a onda su uleteli u zgradu televizije! Lokalni stanovnici kažu da su "umorni od propagande" i da "žele istinite informacije".
Tokom akcije nije ispaljen nijedan metak, a demonstranti su istakli zastavu Narodne Republike Donjeck na zgradi Telecentra.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ranjen proruski gradonačelnik Harkova, snajperom u leđa.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Jos dugo iz Ukrajine nece biti dobrih vijesti.

Mislim da bi bilo pametno i korektno sa nase strane da pocnemo skupljati neki vid humanitarne pomoci i da "im" napisemo po pismo, svako od nas, i objasnimo zbog cega treba da se manu nacionalizma i sovinizma, i da razgovaraju, ako treba i sto godina.

BTW, danas vidim nema vise ukrajinske zastave u gradu, ili se pocasni konzul pokupio, ili su mu naredili da napusti BL zbog Dodika.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]