banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 10:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2014, 10:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Maksim. Vrlo popularan u jedinicama NKVD (prethodnik KGB, prethodnik FSB), korišten da se pobiju vlastiti vojnici kojima bi palo na pamet da se povlače. Pobio vjerovatno više Rusa/sovjeta nego Nijemaca.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
STRATOKASTEL je napisao:
Maksim. Vrlo popularan u jedinicama NKVD (prethodnik KGB, prethodnik FSB), korišten da se pobiju vlastiti vojnici kojima bi palo na pamet da se povlače. Pobio vjerovatno više Rusa/sovjeta nego Nijemaca.

Lupas ko Maksim po diviziji . . . :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
The_new_Statesman je napisao:
Vidi mitraljez iz muzeja. Ovi se i sprdaju.

Za vojsku Ukrajine i netreba bolji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

Lupas ko Maksim po diviziji . . . :lol: :lol: :lol:

Može biti, ali ne mijenja stanje. :) (ne vjerujem da nisi čuo za kaznene bataljone za koje je postojala samo jedna opcija: "herojska smrt", sad nije bitno dal' od MG42 sprijeda ili maksima odozada)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno, ti si negdje citao statistike, pa si izracunao da su rusi pobili vise rusa nego nijemci.

Kako rece moj omiljeni prezident "Ajd ne seri".

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rusi su sami sebi najveći neprijatelji i niko, osim samih Rusa, ne može pobiti toliko Rusa.
Važeća statistika kaže da je oko 20 miliona sovjetskih građana poginulo u ratu. Ono što je škakljivo u toj statistici je što se ne zna koliko je poginulo u borbama, kao vojnici ili civili kao direktna posljedica borbi, a koliko je žrtvovano zbog Staljinove sujete ili likvidirano od strane NKVDa. Račun je ispostavljen na kompletnu cifru. Toliko o sranju.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Rusi su sami sebi najveći neprijatelji i niko, osim samih Rusa, ne može pobiti toliko Rusa.
Važeća statistika kaže da je oko 20 miliona sovjetskih građana poginulo u ratu. Ono što je škakljivo u toj statistici je što se ne zna koliko je poginulo u borbama, kao vojnici ili civili kao direktna posljedica borbi, a koliko je žrtvovano zbog Staljinove sujete ili likvidirano od strane NKVDa. Račun je ispostavljen na kompletnu cifru. Toliko o sranju.

Pa sto ne kazes odmah sta mislis "Hitler je bio bolji od Staljina".

Ili si glup, ili zlonamjeran, nema trece.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Nije gori od Hitlera, ali tu su negdje.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam namjeru ulaziti i siroku raspravu, ali moram reagovati na suptilne lazi i nacisticku propagandu koju stratocastel siri, da li zbog prigluposti ili rusofobije.

Tokom ww2 ukupni vojnicki gubici sovjetskog saveza su bili oko 10.000.000, od cega je 3.6 miliona pobijenih u njemackim logorima.

To nema nikakve veze sa ovom temom, i na prvi pogled bezazlena opaska kako su NKVD oficiri pobili vise Rusa nego Nijemci je u tijesnoj vezi sa sadasnjom kampanjom neonacistickih liberala protiv Rusa i Rusije.

Oni koji na bilo koji nacin podrzavaju sadasnju, pucisticku vlast u Ukrajini, koja je marioneta USA, neka procitaju poljske istoricare i njihove radove o zlocinima UPA i UNA/UNSO u zapadnoj Ukrajini tokom ww2.
Potpuno ista ideologija stoji i iza majdanskog puca, od ikonografije do velicanja civilizacijskog sljama koji je u istoj ravni sa ustasama.

http://evil.nr2.crimea.ua/ukronazi2/korman_bigfile

Ko nema stomak neka ne otvara.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:

Pa sto ne kazes odmah sta mislis "Hitler je bio bolji od Staljina".

Ili si glup, ili zlonamjeran, nema trece.

To treće nema za tebe, prepoznaj se u prva dva, ako ne možeš civilizovano diskutovati. Mislim da seremo obojica o nevažnim stvarima, ali da pojasnim:
Hitler ni u kom slučaju nije bio bolji od Staljina. Niti gori. U drušvo možeš ubaciti Džingis Kana, Atilu i još nekolicinu da dobiješ All Stars ekipu koja je kroz istoriju ima najviše krvi na svojim rukama.

Građani Sovjetskog Saveza su se našli između čekića i nakovnja i bez obzira šta ti ili ja mislili o tome, stranu su birali po tome gdje su imali najviše šanse za preživljavanje. Zbog toga nije bilo ništa neobično da su zarobljeni crvenoarmejci postajali "vlasovci" i oblačili SS uniforme, da bi u kasnijoj fazi rata cijeli bataljoni ponovo prelazili u sastav Crvene Armije, potpuno rehabilitovani, bar do kraja rata.
Najbolje jje rekao jedan veteran Crvene Armije, kada su ga pitali o tome šta je odlučilo kod većine sovjeta da se bore za Staljina a ne Hitlera:"Između dva loša i kriminalna čovjeka, izabrali smo onog koji je govorio ruski."

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
To treće nema za tebe, prepoznaj se u prva dva, ako ne možeš civilizovano diskutovati. Mislim da seremo obojica o nevažnim stvarima, ali da pojasnim:
Hitler ni u kom slučaju nije bio bolji od Staljina. Niti gori. U drušvo možeš ubaciti Džingis Kana, Atilu i još nekolicinu da dobiješ All Stars ekipu koja je kroz istoriju ima najviše krvi na svojim rukama.
....

Za nekog ko ne vidi (ili ne razumije) razliku izmedju Hitlerovog nacizma i Staljinovog komunizma, potpuno je besmisleno pozivati na civilizovanu raspravu.

Iako sam licno ogorceni antikomunista, nikad nisam bio u dilemi - Hitler je daleko, daleko veci zlocinac od bilo koje druge licnosti ikada, od pocetka ljudske civilizacije.
Objasnjavati zbog cega bi mozda vrijedilo klincima koji imaju ~ 10 godina, odraslim ljudima ne. Oni koji Hitlera i njegovu ideologiju dovode u istu ravan sa bilo kojom drugom licnoscu u istoriji su ili retardirani, ili neonacisti.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Edit:
Poslao si još jedan post koji mi je promakao, ali se neću više obazirati na njega, samo da kažem, mnogo mi možeš reći, ali ne i da sam nacista, Ruse nit volim, nit mrzim, tako da mogu zadržati distancu koja je neophodna za objektivnost. Za Ukrajince me takođe zaboli, pogotovo onaj dio koji rehabilituje onaj dio istorije koji svi normalni ljudi osuđuju.
Ako si ti izabrao stranu i apsolutno si siguran da si u pravu, ja poštujem tvoj izbor iako ne moram da se složim s njim. Neću te zbog toga vrijeđati niti govoriti s visine.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Edit:
Poslao si još jedan post koji mi je promakao, ali se neću više obazirati na njega, samo da kažem, mnogo mi možeš reći, ali ne i da sam nacista, Ruse nit volim, nit mrzim, tako da mogu zadržati distancu koja je neophodna za objektivnost. Za Ukrajince me takođe zaboli, pogotovo onaj dio koji rehabilituje onaj dio istorije koji svi normalni ljudi osuđuju.
Ako si ti izabrao stranu i apsolutno si siguran da si u pravu, ja poštujem tvoj izbor iako ne moram da se složim s njim. Neću te zbog toga vrijeđati niti govoriti s visine.

Ja sam obrazlozio zbog cega mislim ono sto sam rekao.
Citajuci tvoje postove po forumu do sada, nikad nisam nasao nesto oko cega se ne bih slozio, medjutim relativizaciju Hitlera ti ne mogu forumski oprostiti.

Mozda si citao pogresne knjige, ili slusao pogresne ljude - svakako ti preporucujem da preispitas svoje stavove, jer su civilizacijski pogresni.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
STRATOKASTEL je napisao:
Najbolje jje rekao jedan veteran Crvene Armije, kada su ga pitali o tome šta je odlučilo kod većine sovjeta da se bore za Staljina a ne Hitlera:"Između dva loša i kriminalna čovjeka, izabrali smo onog koji je govorio ruski."

Е одавно веће глупости не прочита!

О Стаљину се може надуго и нашироко. И за све што је радио лоше има објашњење.
Факт је да се Русија (СССР) највише развијала за вријеме двојице вођа, а то су Петар Велики и Стаљин. И обојица су до својих циљева долазили на веома жестоке начине. И факт је да веома мало људи лоше говори о њиховој владавини у Русији.

Све што је запад радио пред, за вријеме и после 2. светског рата било је усмјерено против Стаљина, јер је то био човјек који се отворено супротставио освајању свијета од његовог величанства долара које се тада завршавало. Сва та идеолошка прича је само замазавање очију од правих разлога који су довели до хладног рата - Стаљин се супротставио долару! Чак постоји и теорија да је Стаљин отрован од стране западних агената.
У Русији је пре 2-3 године била велика анкета у којој су се бирале највеће вође свих времена. Гласање је ишло и преко интернета и телефоном. Биле су ТВ дебате гдје су у студију били стручњаци за и против сваког од предложеног. Мрзи ме сада да тражим, али Стаљин је био у самом врху.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
A, sta poljski istoricari kazu o ovome?

Mozda malo podsjeca na danasnju situaciju? :)

I ovome?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
STRATOKASTEL je napisao:
....

Za nekog ko ne vidi (ili ne razumije) razliku izmedju Hitlerovog nacizma i Staljinovog komunizma, potpuno je besmisleno pozivati na civilizovanu raspravu.

Iako sam licno ogorceni antikomunista, nikad nisam bio u dilemi - Hitler je daleko, daleko veci zlocinac od bilo koje druge licnosti ikada, od pocetka ljudske civilizacije.
Objasnjavati zbog cega bi mozda vrijedilo klincima koji imaju ~ 10 godina, odraslim ljudima ne. Oni koji Hitlera i njegovu ideologiju dovode u istu ravan sa bilo kojom drugom licnoscu u istoriji su ili retardirani, ili neonacisti.

Ideologije se razlikuju, ali posljedice su veoma slične. Isto tako i represivni sistem vlasti. Hitler je monstruoznom okrutnošću, na industrijski način htio istrijebiti kompletne narode, samo zato što su drukčiji. Staljin je kroz sistem Gulaga porobio i htio iskorijeniti sve one koji ne misle kao on. Koliko god to cinično zvučalo, ne vidim tu neku suštinsku razliku. Al uzalud je objašnjavati onom ko ne želi da vidi dalje od nosa.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Staljin je zasluzan za jacanje Hitlera, pa Poljsku su podijelili popola. E onda se Adolf osjetio jacim nego sto jeste i pokusao progutati vise nego sto moze, Staljin spasavao sto se spasiti da itd. I jedan i drugi imali logore stim da je Staljin u njih vecinom slao politicki nepodobne svoje gradjane a Hitler jevreje i ostale neposlusne narode. Hitler je sigurno veci zlocinac ali ko god misli da su Staljinu ruke ciste vara se

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:

Ideologije se razlikuju, ali posljedice su veoma slične.

Jos jedna laz - posljedice nacizma i komunizma nisu iste.

Citiraj:
Isto tako i represivni sistem vlasti. Hitler je monstruoznom okrutnošću, na industrijski način htio istrijebiti kompletne narode, samo zato što su drukčiji. Staljin je kroz sistem Gulaga porobio i htio iskorijeniti sve one koji ne misle kao on. Koliko god to cinično zvučalo, ne vidim tu neku suštinsku razliku. Al uzalud je objašnjavati onom ko ne želi da vidi dalje od nosa.

Well, ipak ti nisi nacista, nego samo plain stupid, ili po naski glup ko kurac.
Ov shvati kao uvredu, jer je zasluzujes u svojoj gluposti.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
http://www.vestinet.rs/aktuelno/anonimno-pismo-grupe-oficira-iz-sedista-nato-pakta-u-briselu-grupi-g-7

Да ли је и ово измишљено?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ja odavno ne procitah vise gluposti od ovog pausalnog poredjenja Staljina i Hitlera. Strarokastel druze, nesto ti se gadno pobrkalo, nema ovo veze sa "vidjenjem" dalje od nosa, jos manje sa poznavanjem ideologija. Mozda nisi bas spretno izabrao poredjenje ali je nekrofilska relativizacija je proizvod neonacizma i malo si preforsirao "tumacenja"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]