Inace golmana Partizana treba proglasiti za sveca. 26.04. neka bude Sveti velikomučenik Lukač
Ono se desava skoro nikad.Nije slucajno.
Sto se derbija tice ja zadovoljan.Pobjedom naravno ali i kvalitetom pogotovo kada se uzme u obzir prosli derbi u kojem su obje ekipe razocarale totalno,ama bas nista nisu tada prikazale pa bi taj mec skroz pao u zaborav da ne bi onog autogola kao jedinog pogotka na tom mecu.
Odbrane oba tima su prilicno lose bile na ovom derbiju ali ritam igre vecim dijelom meca,borba,uzbudjenja,odlicni golovi itd.,sve je to ucinilo ovaj derbi na kraju dosta dobrim.
Sudjenje uopste necu da komentarisem.Bogu hvala ovaj mec je kako cujem emitovan u mnogim zemljama i iskreno se nadam da ce FIFA sagledati sudjenje Mazica jer taj covjek treba da sudi na SP.
Za neke odluke necu da ga krivim,evo recimo da je bio ovaj put malo zbunjen,mozda neki pritisak,sta znam ali da je imao propusta imao je.
Kako god i pored dva penala za protivnika Partizan je uspio strpljivom i sveukupno boljom igrom da dodje do sva 3 boda.ponovo smo pokazali da smo bolji kada treba i kada se u to sumnja.U prvom poluvremenu se moglo rijesiti sve kada smo mogli dati ladno 2 gola,bez ovih dva sto je postignuto i prije njihovog prvog penala.Opet je losa realizacija dosla do izrazaja i opet smo dozvolili protivniku da bez izgradjene akcije i nasom u noge poklonjenom loptom dodju do pogotka,doduse sve se desilo nakon ociglednog prekrsaja nad Ninkovicem koji nije bio za penal ali za slobodan udarac svakako.Da li Mazic nije htio ili nije smio tu svirati nista,to samo on zna a valjda je i skontao da ako nam dosudi faul na onom mjestu to je skoro kao da je dosudio penal.

Drina bi to mozda opet zakovo

ili neko drugi.Dobra pozicija bi bila.
Srecom,posle svega blesavog svi smo vidjeli kako je krunisana efektnim pogotkom Kojica pozrtvovana igra i zelja za pobjedom.Zadnji minut kao prosle godine i kako je najsladje.
Mislio sam da ce mi onaj proslogodisnji derbi kad smo ovjerili titulu biti najdrazi ali ipak je to ovaj bas zbog svega sto se izdesavalo i sto je Partitzan to izdrzao i zasluzeno pobjedio.2 efektna pogotka,2 penala za protivnika neiskoristena(debilana),bravure Sv.Lukača i pobjeda u vjecitom derbiju uljepsala mi je najmanje ovaj vikend.
Titulu Partizan nakon 6 godina skoro sigurno nece uspjeti odbraniti ali meni je nakon sabijanja komsinice srce puno.