banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Apr 2014, 19:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Putin ceka Markale

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Tesko je reci u kom pravcu ce se razvijati kriza.
Rusija je postigla prvi cilj a to je da je prenosenjem krize na Harkov i Donjeck, Krim pao u zaborav. Vidite da ga niko vise i ne spominje,znaci Rusima naklon, Krim je odradjen bez greske.
E sad ako uhvate i promil sanse da bez vecih potresa progutaju jos koji djelic Ukrajine, uradice to.
Uglavnom gledamo neku novu Rusiju koja demokratski zapad .ebe njihovim metodama.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upravo to

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2014, 21:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Vojna hunta iz Kijeva radi upravo ono sto Rusima odgovara. Salju vojsku na svoje stanovnike, koji su do juce trazili iskljucivo federalizaciju zemlje, sada ce, nakon ovoga, pojedine regione istjerati iz zemlje.

Pitanje je kome to odgovara.

Zapad, opet, ovim, opipava puls Putinu. Postavlja se pitanje - Ko bi trpio nasilje nad svojim sunarodnicima u susjednoj zemlji?

Svijet se krece u potpuno pogresnom pravcu. Ovo se moze okoncati samo ulaskom Ruske vojske u proruske regione: Donjeck, Lugansk, Harkov i Odesu, i organizacijom medjunarodne konferencije o Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2014, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Ja ne znam čim se ovaj peder kurči i ko mu je šta izobećavao ali čini mi se da će vrlo brzo dobiti po ušima...
http://www.pressonline.rs/svet/globus/3 ... i-rat.html
Meni se čini da je svijet itekako zaboravio 2 svijetski rat i da mu je potrebna još jedna lekcija iz Ruskog.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 11:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Биће обде срања момачког. Русима је пукао филм одавно, а лАмери су пукли генерално. Кад се ово свјетско прегуприсавање заврши, од лАмерике, економси, неће остати "камен на камену". Шта ће да буде са остатком свијета - ко преживи причаће.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Jedna stvar oko Ukrajine, mozda trivijalna u ovom momentu, ali svakako zanimljiva.

Gdje i kako sakupe onoliko starih guma ? Na svakom cosku tone i tone starih auto&kamionskih guma, zar tamo ne postoji pojam reciklaza ?

...
Inace, tamo je zavladalo potpuno ratno ludilo, ukrajinska "vlast" je blokirala sve sajtove koji su proruski ili bar objektivni.
Nekoliko njihovih sajtova je cak blokiralo posjete iz BiH i SRB, iz ko zna kojih razloga (www.crime.in.ua npr).
Drugari sa kojima sam imao priliku juce pricati su potpuno zaludjeni propagandom, misle da rusi jedu ugalj . . .
Totalno ludilo.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А будала... :)
Citiraj:
Error 1009 Ray ID: 12125454f7b10551
Access denied
What happened?
The owner of this website (www.crime.in.ua) has banned your IP address (89.111.226.99) on the country or region you are accessing it from.

Иначе у вези рециклаже, вјероватно нема. То тамо у тим крајевима није баш "заживјело". :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://vk.com/feed?w=wall-41232698_714487

Boze sakloni . . .

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Шта? Не да ми да видим док се не улогујем...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://society.lb.ua/culture/2014/04/24 ... vskie.html

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Rocker je napisao:
Inace, tamo je zavladalo potpuno ratno ludilo, ukrajinska "vlast" je blokirala sve sajtove koji su proruski ili bar objektivni.
Nekoliko njihovih sajtova je cak blokiralo posjete iz BiH i SRB, iz ko zna kojih razloga (http://www.crime.in.ua npr).
Drugari sa kojima sam imao priliku juce pricati su potpuno zaludjeni propagandom, misle da rusi jedu ugalj . . .
Totalno ludilo.

Mozda su greskom blokirali nas IP opseg, jer nas vide kao da smo iz Rusije.

Mozda! Cim sam ovo procitao, pade mi na pamet Skrill koji mene u poslednje vrijeme automatski prebacuje na rusku verziju.

A, i ovaj sajt kaze da sam iz Rusije.

Na Elti sam...

A, sto bi Rusi jeli ugalj?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:

Mozda su greskom blokirali nas IP opseg, jer nas vide kao da smo iz Rusije.

Mozda! Cim sam ovo procitao, pade mi na pamet Skrill koji mene u poslednje vrijeme automatski prebacuje na rusku verziju.

A, i ovaj sajt kaze da sam iz Rusije.

Na Elti sam...

Ne, jer su bas na cloudflare setupu blokirali country code. Ja sam probao sa zone, mtel-a i isto.
Sreca da imam svoj privatni proxy :lol:

Citiraj:
A, sto bi Rusi jeli ugalj?

Ma to je vise metafora - kako se u Rusiji lose zivi, kako su im sankcije razjebale privredu itd itd.
Ratna propaganda kojoj smo mi bili svjedoci u potpuno istom obliku zaludjuje narod i tamo.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Rocker je napisao:

Ne, jer su bas na cloudflare setupu blokirali country code. Ja sam probao sa zone, mtel-a i isto.
Sreca da imam svoj privatni proxy :lol:

Provjerio sam i ja preko Mtel-a. whatismycountry.com kaze da sam iz BiH, a taj ukrajinski ne mogu da otvorim, sto znaci da su nam ipak blokirali zemlju.

Steta, jebiga, sad moram da mijenjam homepage...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Као и обично лАмери закувавају по потреби.
Citiraj:
Russian military aircraft have not breached any state borders, including those of Ukraine, Russia’s Defense Ministry has said. Ukraine’s acting defense minister has also retracted claims by Kiev that Russian jets “violated Ukrainian airspace seven times.”

“Russia’s means of objective airspace situation control did not record any violations of air boundaries of the states adjacent to Russia, including those of Ukraine,” Russian Defense Ministry said in a statement Saturday.

Pentagon officials quoted by US media Friday claimed that “Russian fighter jets flew into Ukrainian airspace a handful of times over the last 24 hours,” calling it “a continued provocation.” The officials were not named.

“The unfounded claims of Pentagon officials on the alleged ‘breaching of airspace of Ukraine by Russian fighter jets’ appears to have been based on rumors and speculation,” a Russian Defense Ministry spokesman told Itar-Tass on Saturday.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 18:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oj Putine salji dorucak mesni
Caja ima
Kuvamo sektor desni :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 19:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Vezano je za ukrajinsku krizu pa može i ovde:

Čime je ruski vojni avion “ugasio” svu elektroniku na američkom razaraču?

Citiraj:
Nemačko izdanje RIA Novosti piše opširnije o skorašnjem „incidentu“ u Crnom moru kada je ruski „Suhoj“ čak 12 puta nadleteo, ili barem proleteo veoma blizu, američkog broda-razarača „Donald Kuk“. Epilog te priče bilo je masovno javljanje posade razarača psihologu, ali i napuštanje službe.
1

Kako pišu Novosti, ruski bombarder Su-24, koji je opremljen najsavremenijim sistemom za radio-elektronsko suzbijanje je taktički primenjen u Crnom moru, i to protiv modernog sistema upravljanja „Aegis“ na razaraču „Donald Kuk“.
Istinitost ove verzije događaja, o kojoj se intenzivno raspravlja u Ruskim masovnim medijima, takođe potvrđuje Pavel Zolotarev, zamenik direktora Instituta za SAD i Kanadu Ruske akademije nauka:
Dana 10. aprila, razarač „Donald Kuk„, naoružan krstarećim raketama Tomahavk uplovio je u neutralne vode Crnog mora. Cilj je bio da se izvrši nasilna akcija i demonstracija sile u kontekstu položaja Rusije u odnosu na Ukrajinu i Krim. Pojava američkih ratnih brodova u tim vodama je u suprotnosti sa Konvencijom o karakteru i vremenu boravka ratnih brodova ne-priobalnih zemalja u Crnom moru.
Kao odgovor, Rusija je poslala nenaoružani avion Su-24 da kruži oko američkog razarača. Ovaj avion je, međutim, kako veruju stručnjaci, opremljen sa najnovijim ruskim radio-elektronskim borbenim kompleksom. Prema ovoj verziji, „Aegis“ je detektovao pristup mašine iz daljine, što je izazvalo borbenu uzbunu.
Sve je išlo prema planu, američki radari su očitali ruske avione. Ali iznenada im nešto gasi sve ekrane. „Aegis“ nije radio, rakete nisu mogli da dobiju zadatu metu. Su-24 je leteo iznad palube razarača i imitirao raketni napad na metu. Nakon toga, mašina okrenuta i ponovljen je manevar, naime dvanaest puta.
Sudeći po svemu, pokušaji posade da se da se vrati „Aegis“ u stanje funkcionisanja nisu uspeli, kao ni da daju ciljnu raspodelu sredstava za protivvazdušnu odbranu. Odgovor Rusije vojnom pritisku od strane SAD bio tiho poražavajući, kaže Pavel Zolotarev.
To je prilično originalna demonstracija. Poslat je bombarder bez naoružanja, ali sa aparatom za radio-elektronsko suzbijanje radio merila neprijatelja na brodu. Taj razarač je opremljen najmodernijom raketnim sistemom za odbranu iz vazduha. Ali ima značajan nedostatak u ovom slučaju.
To su opcije za praćenje. Takvi sistemi su se pokazali dobro kada je u pitanju nekoliko brodova, tako nekako mogu da koordinišu svoje akcije. U ovom slučaju, to je bio samo jedan razarač. I po svemu sudeći, algoritam za funkcionisanje merenja radio opreme na razaraču u sistemu Aegis upotrebom ruskog sistema za radio-elektronsko suzbijanje nije radio.
Dakle, to nije bila samo nervozna reakcija nadletanje, koje je pripadalo uobičajenoj praksi samo tokom Hladnog rata. Tu je odgovor u modernom sistemu, biti iznad svih informacija.
158833-944-549Posle ovog događaja brod „Donald Kuk“, kako je prijavljeno inostranim sredstvima informisanja, brzo je prispeo u luku u Rumuniji. 27 članova posade je podnelo ostavku. Svih ljudi 27 napisalo da nisu imali nameru da stavi svoj život na kocku. To je indirektno potvrdila i izjava iz Pentagona. Tvrdi se da je ova akcija demoralisala posadu američkog broda.
Kakav uticaj, ako ga ima, će izazvati incident u Crnom moru, kada su u pitanju SAD? Prognoza Pavela Zolotareva je:
„Verujem da će Amerikanci nekako promeniti mišljenje o savršenstvu sistema, Aegis. To bi bio čisto vojni aspekt. U političkom smislu, bilo bi teško da ne bude nikakvih demonstracija, koraci slede sa ove strane ili druge. To je dovoljno. Međutim, ovo je veoma neprijatan trenutak za Amerikance. Sve u svemu, odbrana raketnim sistemom koji oni razvijaju guta kolosalna sredstva. Najnovija komponenta, sistem postavljen na brod, „Aegis“, je takođe pokazao svoje nedostatke.
Sistem sa kojim je ruski Su-24 stavio američki razarač „Donald Kuk“ u stanje šoka, nosi oznaku „Kibini“. Ovo je naziv planinskog masiva na poluostrvu Kola iza Arktičkog kruga. U „Kibini“ je najnoviji kompleks za radio-elektronsko potiskivanje neprijatelja. Sa njom će, sva je perspektiva, svi ruski avioni biti opremljeni. Nedavno, kompleks je ispitan u ratnoj vežbi na test polju u Buratiji.
Sudeći po izgledima, testovi su bili uspešni, jer je sada odlučeno da se testira kompleks pod veoma realnim uslovima.
(De.ria.ru)

Izvor

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2014, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjerovanjem. Onaj hunatbeliv zna da je to nemoguce

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 08:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Odesa:

Slika

Kramatorsk:

Slika

Slavjansk:
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 09:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Vidi mitraljez iz muzeja. Ovi se i sprdaju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]