banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 16:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:23 
Počeo je napad ukrajinskih trupa - pokrenut je napad u gradu Kramatorsk na istoku zemlje, stižu vijesti o žrtvama

Citiraj:
Ukrajinska vojna ofenziva koja ima za cilj preuzimanje kontrole nad istočnim gradovima gdje je buknula pro-ruska pobuna, upravo je počela - zadnje informacije govore kako su trupe pokrenule napad na zračnu luku u istočnom gradu Kramatorsk. Pro-ruske snage potvrdile su kako je krenuo napad te se spominju i ranjeni. Za sada još uvijek nema detaljnijih informacija, no sigurno će početi stizati uskoro. Grad Kramatorsk ima oko 165,000 stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Njih ce Rusi pustiti niz vodu, Krim su dobili, sad nece biti puno cimanja

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 15:56 
A volio bih da ih pretamburaju vise nego ista...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Bogami ovo neće na dobro :-? pala je prva krv....to je ono što je Putin izbjegavao do sad, sad ima izgovor da pokrene trupe.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ukrainian troops have seized an airfield in the eastern city of Kramatorsk, said anti-government protesters. Four people were killed and two injured, activists added. At the same time Slavyansk is being raided by the Ukrainian military.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Drugari, nema potrebe da trazite vijesti po zapadnim ili ne daj boze domacim izvorima.

http://www.ukr.net/

Ovdje se mogu naci sve vijesti iz ukrajinskih izvora, a na VK grupi veoma tacne i blagovremene informacije iz ruskih izvora:

http://vk.com/antimaydan

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ово што ја качим на енглеском је са "Раша Тудеј". :) Хвала за ово.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:50 
Najnovije izvanredne vijesti prenosi novinska agencija Bloomberg: "Ukrajinska vlada tvrdi kako je ruska 45. zračno-desantna divizija stigla u Sloviansk i Kramatorsk"

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

15:25 GMT:
Russian Prime Minister Dmitry Medvedev said on Tuesday he hoped that the authorities in the Ukrainian capital have “enough brains” to prevent a further escalation of the conflict in the east of the country.

“Ukraine is on the brink of civil war and it is scary,” he said after a meeting with his counterparts from Belarus and Kazakhstan.

The only way to normalize the situation is to create conditions for economic development and dialogue so that the interests of all ethnic groups are taken into account and ethnic Russians can use their language, he said.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Ово што ја качим на енглеском је са "Раша Тудеј". :) Хвала за ово.

RT je propagandni medij, poput CNN-a. Plasiraju samo probrane informacije.

Ona VK grupa je najpouzdaniji izvor, a ukr.net su do prije dan dva objavljivali sve, a sad samo ukrajinske . . .

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Ona VK grupa je najpouzdaniji izvor, a ukr.net su do prije dan dva objavljivali sve, a sad samo ukrajinske . . .

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма јасно као дан, ал' макар су проруски. :) А и не разумијем баш руски као енглески...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Rocker je napisao:

Slika

A da se ti malo otjeras sam odakle si i dosao i prestanes provocirati ?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A da ti malo smiriš tenziju i uključiš mozak? Na VK su deset puta grđa prepucavanja nego na FB...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
A da ti malo smiriš tenziju i uključiš mozak? Na VK su deset puta grđa prepucavanja nego na FB...

Mozak da ukljucis ti, i da postujes starije.

Ona VK grupa nije diskusiona, i tu nema "prepucavanja", nego sluzi za koordinaciju svih proruskih aktivista.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
https://www.youtube.com/watch?v=NximnnKKm8U#t=11

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Mozak da ukljucis ti, i da postujes starije.

Prvo nisam klinac, drugo imam nalog na VK. Kakva su tamo samoveličanja i pristrasnost da smo mi i federalisti literarna družina kako se časte i provociraju....a ove ambleme sam kačio i za Ruse a sad i za Ukrajince.....ne zna se koji su pristrasniji CNN ili RT, svi vuku vodu na svoj mlin i navijaju za svoje. Vjerujem isključivo običnim ljudima koji su tamo.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Dosta vas je vise!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Pocelo je, na zalost.
Jos ima sanse da se nasilje na Rusima na istoku zemlje zaustavi.
Zapad je presao crtu.
I treba da snosi svu, ali bas svu odgovornost nad novonastalom situacijom.

LifeNews fresh:

Citiraj:
Ministar odbrane Ukrajine Mihajlo Koval izjavio je da su ukrajinske trupe u punoj pripravnosti i spremne da sprovedu sve zadatke koje im postavi Nacionalna služba bezbednosti i odbrane. "Naoružane snage mogu preduzeti akcije i bez objave rata, a to bi bile operacije u borbi protiv terorizma", naveo je on.

Citiraj:
Na severu oblasti Donjeck započela je antiteroristička akcija, izjavio je Aleksandar Turčinov, predsednik Ukrajine. "Operacija će biti izvedena po fazama, odgovorno i balansirano

Citiraj:
Nepoznati naoružani ljudi opkoliki su grad Slavjansk u Donjeckoj oblasti i pristalice federalizacije veruju da je samo pitanje trenutka kad će započeti napad na grad. Koordinator snaga samoodbrane, koji se Interfaksu predstavio samo kao Nikolaj, kaže da su još sinoć nepoznati ljudi pucali na punktove samoodbrane u predgrađu Slavjanska i da su dve osobe ranjene.

Citiraj:
Krv je ponovo prolivena u Ukrajini i ona se nalazi u predvorju građanskog rata, napisao je ruski premijer Dmitrij Medvedev na svojoj "Fejsbuk" stranici, dodajući da je to za žaljenje. Uzrok ukrajinske je to što legitimne vlasti nisu čak ni pokušale da održe red i zakon u onim delovima zemlje kada je tamo prvobitno počelo zauzimanje administrativnih zgrada, dodao je on. Medvedev smatra da se sada nezakoniti vladari nadaju da će uspostaviti red koji su sami uništili dolazeći na vlast u oružanoj pobuni. Akcija je izazvala protivakciju. Zbog državnog udara (u Kijevu), narod protestuje u regionima i to je lančana reakcija, napisao je Medvedev.On smatra da ukrajinski narod treba da se angažuje u stvaranju države na osnovu jednokosti naroda i njihovih jezika. Siromašan narod je postao talac osrednjih političara koje nije izabrao i neodgovornih radikala koji su zamenili policiju i vojsku. Haos je ispunio vakum vlasti, napisao je Medvedev. On smatra da samo narod može da stvori modernu ukrajinsku državu, bez tutora, nacionalista i bandita i bez tajnih poseta direktora CIA, napisao je Medvedev.

Citiraj:
Kod Kramatorska oboren ukrajinski avion, tvrde očevici, a prenosi Itar-Tass.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2014, 17:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mislim da ako se sad pravo pripuca, onda smo ga pravo naje8ali u skorije vrijeme :-? Ovo neće biti sukob lokalnog karaktera, previše toga je na kocki....Rusima su Evropa i NATO indirektno bacili rukavicu u lice i mislili da će se ovi povući, ali Rusija je našla strateške partnere na istoku tako da mogu ovi isti Ruse da povuku. Rusija više nije šerif država kakva je bila 90tih pod onim pijancem Jeljcinom, a to da mogu da spremno reaguju ako im ugroziš interese vidjelo se u Gruziji kad su manje OMJ rasturile gruzijsku NATO fensi portabl armiju ko Cigani olupinu, bez puno buke da su ovi tako bježali da ih ni avijacija nije stigla pohvatati....Elem, ukrajinska vlada je u rasulu, dezorijentaciji i potpunom neznanju šta se oko nje dešava. Pa prva joj je vojska otkazala poslušnost jer su generali i neki viši oficiri vidjeli šta se dešava, a znaju da nemaju nikakve šanse protiv ruske armije. Najelitnije i najopremljenije jedinice ukrajinske vojske su prvih dana prešle na rusku stranu, sa čim će da ratuju ovi sad? Sa paradnim policijskim specijalcima iz Alfe tj pretorijanskom gardom i pijanim neonacističkim huliganima? Ima da ginu ko snoplje i a o razaranju i civilima da ne govorim pošto se vode na urbanu taktiku, a znamo rusku taktiku iz Čečenije: kad utvrde odakle pucaju, dignu avijaciju i sravne kvart iz vazduha pa zatim poklope artiljerijom i nakon toga idu OMJ i pješadija.
Ako sad zaratuju sve će to da se odrazi na Evropu a pogotovo na ovo naše bure baruta koje tinja već 20 godina.....zaključak: Ovaj put mi idemo u ŠveCku :iconbiggrin:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]