banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 10:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2014, 04:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
sinip je napisao:
Па нема сад прављења глупости док не обезбједиш залеђину, то је ваљда свима јасно. А Рује ће тек да их прцају, скупа са Кинезима.

A kakve Kinezi imaju interese upuštanjem u bilo koji vid nekog sukoba sa Amerima?
Više su ekonomski vezani sa Amerima nego sa Rusima.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 06:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Nisu ekonomski vezani sa Amerikom već sa Američkim bizMismenima koji će ostati bizMismeni i nakon sunovrata Amerike.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 07:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
filozof sa vrbasa je napisao:
Evo i nekih reperkusija po Ruse.

Citiraj:
Suspendovano učešće Rusije u G8

Srna | 18. 03. 2014. - 13:15h | Komentara: 15
Loran Fabijus, ministar spoljnih poslova Francuske izjavio je da je grupa od osam vodećih industrijskih zemalja svijeta (G8) suspendovala učešće Rusije na svojim sastancima.

Preostalih sedam članica grupe već su suspendovale pripreme za samit G8 u junu u Sočiju, rekao je on, dodajući, međutim, da i dalje važi poziv za ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Francusku 6. juna na proslavu Dana D, kad su se saveznici u Drugom svetskom ratu iskrcali u Normandiji.

"Mi smo odlučili da suspendujemo učešće Rusije, a verujemo da će sve druge zemlje, preostalih sedam, biti ujedinjene bez Rusije", rekao je Fabijus.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/450542/Su ... usije-u-G8

Ne kontam:

Citiraj:
Portparol MIP Francuske Romen Nadal demantovao je svog šefa, francuskog ministra spoljnih poslova Lorana Fabijusa, koji je ranije izjavio je da je učešće Rusije u G8 suspendovan, javlja Raša tudej. Rusija ostaje član "velike osmice", kazao je on.

Merkelovoj ne treba portparol. Ona zna sta prica.

Citiraj:
I nemačka kancelarka Angela Merkel demantovala je šefa francuske diplomatije Lorana Fabijusa, koji je najavio izbacivanje Rusije iz Grupe osam najmoćnijih zemalja sveta, javlja Itar-Tass.Ruska Federacija ostaje član G8, kazala je Merkelova.

http://www.kurir-info.rs/uzivo-ukrajina ... ak-1281349

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ne kontam:

Ma sve je jasno.Zvaničnu politiku i državne stavove kreiraju nacionalne kompanije,konkretno u Njemačkoj BSF I E-on su rekli Angelici kakav će iznijeti stav po pitanju Rusije i njenog statusa u G-8.
Takva situacija je i u Francuskoj,jedni slušaju jedne ,drugi druge i dolazi do konfuzije :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
spijo je napisao:
Citiraj:
Ne kontam:

Ma sve je jasno.Zvaničnu politiku i državne stavove kreiraju nacionalne kompanije,konkretno u Njemačkoj BSF I E-on su rekli Angelici kakav će iznijeti stav po pitanju Rusije i njenog statusa u G-8.
Takva situacija je i u Francuskoj,jedni slušaju jedne ,drugi druge i dolazi do konfuzije :wink:

а у претходном посту си написао како америка не зависи од кине него амерички бизнисмени.
зашто онда по ономе што си изрекао у овом посту и амерички бизнисмени не би креирали и америчку политику?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=reHp93s94ho[/youtube]

Putin opasan ševac :lol: Zarazio ga Berluskoni.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
СИМФЕРОПОЉ – Две особе-припадник јединица за самоодбрану и украјински војник, погинули су када су снајперисти отворили ватру са делимично празне зграде у близини украјинског војног истраживачког центра у Симферопољу, јавила је телевизија „Раша тудеј”.

Један снајпериста је, наводно, приведен, а други се налази у бекству.

Кримско министарство унутрашњих послова саопштило је да је пуцано из зграде у изградњи преко пута војног центра и да су мета биле локалне кримске јединице за самоодбрану и сам војни центар.

„Јединице за самоодбрану раније данас су обавештене да је у делимично празној згради откривена наоружана група. Када су јединице за самоодбрану кренуле да изврше проверу на њих је отворена ватра, претпоставља се из снајпера”, навело је министарство, додајући да је пуцано у два правца са једног места.

Један припадник јединице за самоодбрану је убијен, а други рањен. Један украјински војник из војног истраживачког центра такође је убијен, док је други рањен, саопштила је полиција.

Кримска полиција и тужиоци спроводе истрагу о нападу.

Мета снајперског напада био је мали украјински војни топографски истраживачки центар, где су већина запослених жене. То је мали објекат и снаге које су га обезбеђивале имале су само шест митраљеза и три пиштоља Макаров. Центар је, наводно, одлучио да се припоји Криму и Русији и припремао је документацију за то.

Извор телевизије „Раша тудеј” рекао је да је један снајпериста ухапшен.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Пеле Мали je napisao:
spijo je napisao:
Citiraj:
Ne kontam:

а у претходном посту си написао како америка не зависи од кине него амерички бизнисмени.
зашто онда по ономе што си изрекао у овом посту и амерички бизнисмени не би креирали и америчку политику?

Šta nije jasno?Sukob interesa nacionalnih i multinacionalnih kompanija unutar jedne države?Zar misliš da takvo nešto ne postoji?
Šrederova(SDP) politika se zasnivala na zbližavanju Njemačke sa Rusijom,Sjeverni tok itd,na platnom je spisku BSFa i E-ona,politika Joške Fišera(zeleni) se zalagala za Nabuko trasu prema Evropi i bio je na njihovom platnom spisku.Da li je moguće da te dvije oprečne politike ne dođu u sukob?Teško.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
neizreverbiliziran je napisao:
sinip je napisao:
Па нема сад прављења глупости док не обезбједиш залеђину, то је ваљда свима јасно. А Рује ће тек да их прцају, скупа са Кинезима.

A kakve Kinezi imaju interese upuštanjem u bilo koji vid nekog sukoba sa Amerima?

Рецимо тиме што се лАмери qрче војном силом у кинеској интересној зони, плус што подржавају Тајван и Тибет и настоје да сузбију раст кинеског утицаја у Африци. Треба ли још?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Nisu ekonomski vezani sa Amerikom već sa Američkim bizMismenima koji će ostati bizMismeni i nakon sunovrata Amerike.

Američki bizmismeni i rezidenti. Kome će da izvoze stotine milijardi dolara razmjenjive robe ako dobiju sankcije od Amera? Spoljnotrgovinski suficit Kine prema Amerikama je oko 300 milijardi dok sa Rusijama jedva prelazi 50 milijardi. Oko tri četvrtine od svog spoljnotrgovinskog suficita Kine je samo odnos sa SAD-om.

A ne znam da li je za očekivati od njih da podrže Ruse u slučaju Krima jer i oni imaju svoj Krim iz perspektive Ukrajine.

sinip je napisao:
sinip je napisao:

Рецимо тиме што се лАмери qрче војном силом у кинеској интересној зони, плус што подржавају Тајван и Тибет и настоје да сузбију раст кинеског утицаја у Африци. Треба ли још?

Koja je to zona?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 17:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Јужно кинеско море рецимо а и било гдје гдје Кинези кажу да им је интересна зона. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 17:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://www.telegraf.rs/vesti/994594-nak ... kom-istoku

Rusija je još pre 13 godina podnela aplikaciju za aneksiju dna Ohotskog mora, za koje se veruje da je bogato naftom, plinom i skupocenim mineralima. Za razliku od Krima, odluka Komisije UN nije naišla na negodovanje međunarodne zajednice

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spijo je napisao:

Američki bizmismeni i rezidenti. Kome će da izvoze stotine milijardi dolara razmjenjive robe ako dobiju sankcije od Amera? Spoljnotrgovinski suficit Kine prema Amerikama je oko 300 milijardi dok sa Rusijama jedva prelazi 50 milijardi. Oko tri četvrtine od svog spoljnotrgovinskog suficita Kine je samo odnos sa SAD-om.

A ne znam da li je za očekivati od njih da podrže Ruse u slučaju Krima jer i oni imaju svoj Krim iz perspektive Ukrajine.

sinip je napisao:
[/quote]

Ma koji crni rezidenti :D .Pročitaj ponovo što sam napisao.Sunovrat Amerike znači gubljenje naftom bogatih koncesija diljem svijeta.Propast dolara i njegova zamjena drugom valutom u trgovini s naftom.
Američka politika se nasukala na Krim i odatle joj nema izlaza.Rusiji je bilo potrebno samo dvadesetak godina da se digne iz pepela u svjetsku ekonomsku silu bez premca kojoj niko više ne smije stati na crtu.Pazi,samo za dvadeset godina!!!!!!Šta očekivati za sledećih trideset godina kad se završi Južni tok i Evropa energetski zarobi. :D
Misliš da Kinezi nisu svjesni da se oslanjaju na ekonomiju koja je na korak od sunovrata pred ruskom realekonomijom

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa i nakon WWII im je trebalo 20 godina.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Не знам откуд ти само то да је Русија економска сила. Ако је поредиш с тим циркусом од БиХ онда јесте.
Русија је једна веома великаааааааааа држава који живи од тога што продаје своје сировине. Готове производе углавном увози. Мислим да кад би мало више улагали у економију а мање у ово показивање мишића Америци могли би да крену према неком далеком циљу - бити економска сила.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koju ekonomiju ima Saudijska Arabija,Kuvajt?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
spijo je napisao:
Koju ekonomiju ima Saudijska Arabija,Kuvajt?

Откуд сад они ту?
Економске силе?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 19:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oae reko štae.
Evo malo poređenja.

Prikačeni fajlovi:
COMPARISON.PNG
COMPARISON.PNG [ 18.24 KiB | Pogledano 239 puta ]

PostPoslato: 19 Mar 2014, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Koja naftom i gasom bogata zemlja ima i jaku privredu?Možeš ih nabrojati na prste jedne ruke.Norveška.......?

neizreverbiliziran,baš me zanima koji bi GDP imali Ameri da Kinezi uvedu sva radnička i ljudska prava sa jakim sindikatima :lol:

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 19 Mar 2014, 20:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2014, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Nema ni Norveška. Sve osim ribe i nafte uvoze.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]