[quote="Vertygo"]php/mysql ?
Nije li to malo poglupo ... znaci da bi end-user koristio ovako nesto mora imati instaliran PHP / MYSQL ? Ili bi onda bilo najlakse napraviti online rjecnik ( tipa
http://www.krstarica.com/dictionary/ ) ako ce se vec koristit php/mysql . Mislim da bi bilo najlakse (a i najbolje) napraviti plain-text verziju!!![/quote]
Svakako da bi. ALI, ipak, ti si lose shvatio.
Poenta je slijedeca : nama treba sajt na koji cemo dodavati rijeci. Kontash? Napravimo sajt sa bazom i onda svako pomalo dodaje rijec po rijec i onda kad skupimo fond, ti, john, ja i ostali "istaknuti" na ovom forumu izvrsimo provjeru i to onda pretvorimo u koji god hoces format ukljucujuci i plain text.
Oko tog pretvaranja se nista ne sekirajte. Ja cu u Pythonu bez po muke da napravim gui koji ce raditi i na linuxu i windowsu i amigi i ..... kontash ? Ono sto ja ne znam/necu da radim je da napravim taj sajt na kojem ce se rijeci dodavati. Jel treba bolje objasnjenje ?
Dakle, ako neko ima neki host, ako moze, neka izdvoji koji megabajt (sasvim dovoljno za slova i spartanski dizajn - sve sto je nama potrebno) i napravi takav sajt. Onda cemo mi fino po Wiki principu praviti taj rijecnik. Nek nam je sa srecom, i nemojte da zeznemo nesto ili da odustanemo odmah, ako se nekom sad ne radi, nema problema uradicemo posao za godinu dana ako treba. Ali dajte da napravimo taj rijecnik, sta je to - sat vremena dnevno nekoliko nedelja i to je to! Cisto da se malo promovisemo

)) A? Sta kazete ?