banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 16:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3275, 3276, 3277, 3278, 3279, 3280, 3281 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ФК Борац
PostPoslato: 05 Mar 2014, 14:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 17:30
nikad cuo za ovog novinara autora ovog clanka, neznam sta mu je ime a sta prezime-Narodne Novine, a izvor opet anonimus iz svlacionice

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
jebo ja sve po spisku i piscu i naruciocu teksta.
djubre bezobrazno sto se nisi potpisao?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 14:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Tačno sam znao šta će biti,zato sam i pisao onda onaj post da mi navijači ne treba da se petljamo u izbor kapitena,pa čak ni anketama... :( :(

Namjerno sam onda zašutio,da ne talasamo i da se situacija smiri...Nisam čak ni na otvorenu prozivku Pinkare htio odgovorit,kad je napisao da je Šlageru povrijeđena sujeta što je Graha samo zamjenik kapitena :( :(

Al sad kad evo i novine i portali pišu o tome,samo ću reć da su igrači 99% bili za to da kapiten bude Vladan Grujić!!
Čak je i nosio traku u Opatiji protiv Željezničara ili ne znam koga...

A što se Grahovca tiče,on je čak i bolje prošao u ovom izboru Krunića i radne grupe gdje je zamjenik kapitena..Da su igrači birali,pitanje je da li bi bio i to...

Mislim da je najmanje što mi Pinkara duguje,da potvrdi ovu priču.Zauzvrat,mogu samo reć da je i meni sa strane,logičnije da Avduka bude kapiten,jer pitanje je da li će Gruja uopšte biti u prvom planu!

Al ne želim da se petljam u to,to se prepušta treneru i igračima........samo mi krivo što smo mi navijači optuženi da unosimo razdor u ekipu! :( :(

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
немојте да се нервирате.
новинари су за мене на друштвеној љествици испод курви и политичара.
ђубрад која ће за једно пиће да напишу шта год пожелите.

а и ове новине нису ни за обрисати гузицу. штампа је толико јадна да се након узимања руке црне.

само нек они мушки одиграју у Бијељини, па куд пукло.
против Младости смо играли као пичкице и не смије нам се то понављати.
нека губимо 5-0, али дај да се боримо, да видим то залагање на терену!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvi put sa ocem na Borčevom stadionu
5. March 2014.
Sjećam se prve fudbalske utakmice kojoj sam prisustvovao. Otac me odveo na banjalučki gradski stadion, igrali su Borac i Osijek sa Drave. Znam da smo karte kupili na prvoj biletarnici kod kasarne, a potom uplovili u gungulu i metež kod starog ulaza za stajanje. Uveo me otac na stadion na ramenima. Smjestili smo se na sam obod južnog stajanja, bliže zapadnoj tribini.

Borac

Uz povremene odmore, stari me držao na ramenima cijelu utakmicu pošto sam bio manji od radnog stola na kojem sada pišem. Sjećam se da je bio pun Borčev stadion i da je eksplodirao kada je Borac dao gol. Mahao sam nekim svilenim crveno-plavim šalom i pljeskao rukama. Ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali mislim da je Osijek uspio do kraja da nam da gol i da je utakmica završila rezultatom 1-1. Čika Ilija, Bog da mu dušu prosti i njegov semafor, tako malenom mi nisu bili baš na liniji preglednosti. Od tada me često stari vodio na stadion da gledamo utakmice Borca, uglavnom na jug i povremeno na zapad. Sjećam se da je govorio, a i dan danas to kaže: “Stajanje je za stadion”.

Utakmice su bile naš ritual
Kafa, pivo, sok u Ariji i na stadion. Utakmice vikendom su bile naš ritual. Mi klinci smo tada igrali fudbal po svim zamislivim i nezamislivim površinama. Ono što je karakterisalo taj fudbal pored raznoraznih stativa je i širok dijapazon prekršaja kojih nema u sudijskim priručnicima. Enac, tri kornera, penal i slično. Kod tih prekršaja tražilo se da se odmakneš tri metra, nakon čega bi bilo “aj buraz nisi na borčevom”.

Borčev je bio sinonim za nešto veliko, možda i najveće na svijetu.

Kada sam porastao dovoljno veliki da mogu preći sam preko glavne ulice, nije bilo potrebe da me Džoni vodi na utakmice. Ostalo je sjećanje na ta naša fudbalska otac-sin druženja vikendom.

“Najbolji doživljaj u mom životu”
Borac1

Supruga od mog drugara radi kao nastavnica srpskog jezika i književnosti u jednoj prigradskoj školi. Jednom prilikom, učenicima je zadala pismeni zadatak sa temom “Najbolji doživljaj u mom životu” ili nešto tako. Kada je pregledala pismene zadatke, naletila je i na rad učenika kojem je najbolji doživljaj u životu bio prvi odlazak na stadion sa ocem.

Opisao je do tančina sve, sa onom dječijom iskrenošću i emocijom koju sam i ja osjećao. Od punog stadiona, golova, gužve i galame okolo… Nije izostavio ni “debelog čovjeka” koji je cijelo vrijeme skakao, galamio i navijao za Borac. Dječak je napisao da mu je upravo on idol od tog trenutka. Taj “debeli” i dan danas voli da zagalami, pogotovo kada ide u sječu badnjaka i obuče vuneni prsluk sa zlatiborskom šarom.

Zašto ovo pišem i koga ovo interesuje?

“Roditeljska tribina”
FK Borac je pokrenuo akciju “Roditeljska tribina” sa ciljem povećanja gledanosti, popularizacije Borca i omasovljenja crveno plave armije. Koliko puta ste rekli u sebi, kada ja dobijem dijete pa kad ga odvedem na stadion, zamišljali momenat da svog omladinca uhvatite za ruku i povedete ga da pogleda fudbal “za vel’ke”. Ja još uvijek živim za taj trenutak, a vama koji ste u prilici da to uradite, pomalo i zavidim.

Već od sutra možete sebi ispuniti davnašnju želju. Vaspitavajte svoju djecu da vole Borac, jer je to njihov klub, jedan od simbola njihovog grada. Borac ima dušu, koliko god se neki trudili da to ospore. I trajaće Borac, zapamtite to! Trajaće dok god budemo svoju djecu dovodili da ga gledaju i bodre.

Ne igra se na Borčevom stadionu “bogzna” kakav fudbal, ali uz malo sreće možete da prisustvujete magiji kao što je bila ona protiv Sarajeva kada smo se izvadili iz minusa od 2-1, Đelmićeve čarolije protiv Želje, Krunićeve bombe- doduše u našu mrežu. Dogode se momenti poput onoga kada su na istočnoj tribini bila prisutna djeca sa Kosmeta, kada je vladala neka neopisiva pomješanost, sreće, tuge, ponosa i prkosa.

U tim momentima osjetite da ste živi. Nema para i kreditnih kartica koje to kupuju. Ostaje samo sjećanje. Meni moje sjećanje kada me stari vodio na fudbal ne blijedi ni nakon 25 godina.

Ponovo se zakotrljala lopta na Borčevom stadionu
Banjalučki Borac kreće u novu borbu sa vjetrenjačama, a igrači na novi sizifovski posao. Nenametljivo kao i uvijek, odrađene su pripreme. Opet su klub morali da napuste neki od nosiloca igre.

Sigurno je da će momci na čelu sa stručnim štabom, ostaviti srce i zadnji atom snage na terenu. Ima da grizu, jedu i poginu za svaku loptu. Većina njih su djeca ovog grada, djeca Borca i zaslužuju bezrezervnu podršku. Uslovi u kojima rade i treniraju moraju da izazovu poštovanje svih.

Dođimo na stadion da podržimo momke u crveno-plavim dresovima. Dovedite svoje klince na utakmice, jer su i oni jedan od temelja budućnosti kluba. Borac će da traje dok Vrbas teče i dok njegova mladost dolazi da ga gleda, Borac nema rok trajanja.

A titula?

Titula nam ne treba jer Banjaluka ne čeka titulu, Banjaluka voli Borac!!!

A.Knežević/ Banjaluka.com

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

subzer0,ova utakmica sa osijekom je iz jeseni 1987... bio sam na istoku...:D

to je jedno od onih prvih kola kupa kojeg smo na kraju osvojili protiv zvezde..samo ne znam jel bilo prije spartaka il poslije!!

dobili smo osijek na penale nakon tih pomenutih 1-1,tončo hobotnica :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro sjecanje imas druze. :)

samo da pokazemo kako se pisu clanci, na koji nacin to treba da se radi.

svaka cast za autora

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

joj da je to samo sjećanje,gdje bi mi bio kraj :( :(

ja sam to preživljavao,bio kao lud danima i prije i poslije utakmice...ostavi te cura,ko je jebe,zaključe ti keca,ispraviću...al svaki napad i nas i protivnika mi je oduzimao mjesece života :( :(

da li se ostarilo,il nema više takvih utakmica-ne znam :(

samo znam da mi se nakon rata samo dva puta taj itenzitet vratio...na onom revanšu kupa na grbavici 2-2,i na onom kupu na penale protiv sarajeva ovdje... :-?

kad su žara,boka i graha hvatali zalet za penal,ja se okretao,nisam smio gledat :(

a oni svi dali golove,dok sale kajkut u koga sam za penale bio uvjereniji nego da puca messi-promaši! :(

čak i kruna promaši,ako me sjećanje dobro služi..

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 15:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 17:30
a jeste stari vi, kojima sjecanja naviru :D , za mene neponovljiva utakmica protiv proletera, kupio sam ulaznicu na crnom trzistu, bila je paprena cijena, ali da je bila deset puta skuplja ne bi zalio,jer je to bilo nestvarno, bio sam na montaznoj tribini i da se srusila, od ludosti ne bi osjetio, trans x 30 000 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
ako radulovic ne igra zbog zutih onda bi to moglo biti nesto ovako:
Slika

eventualno mozda runic umjesto djajica

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
bog ga jebo ako je najveci problem ko ce biti kapiten i ako je zbog toga poraz onda ne treba ni da se igra fudbal. samo u Borcu stalno nesto ne stima ali je najveci problem sto ljubi pocnu i ovakve gluposti da velicaju... mene boli kurac ko ce biti kapiten, niti mi je to kad bilo bitno!

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 19:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2011, 14:14
Mene ne zanima ko je kapiten, mene samo zanima da igraju kao tim, nije problem ni izgubiti, ali da daju 100% u tom trennutku i niko im nece nista zamjeriti.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka

nemojte obracati paznju, da je neki novinar stavio bi svoje ime ispod teksta...
ovako mi to izgleda kao da je neka pijandura pisala negdje u kafani :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 22:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Da se ne uzrujavamo zbog novinarčića...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka

kunic intervju: http://www.borac-sport.com/index.php?op ... Itemid=113

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 08 Jan 2012, 21:55
Slika

Mislim da ne treba dirati stopere, ako se krenu vrtiti ko na traci tek onda ima da duva na sve strane.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka

dragicevica ne treba dirati zaista, ali jevtic je brate djelovao "zblanuto", blago receno...
da li je to bila trema zbog debija (mada covjek ima 32 godine), ili sta je... to ipak trener jovic najbolje zna

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Jun 2010, 22:10
iskusniborcevac je napisao:
a jeste stari vi, kojima sjecanja naviru :D , za mene neponovljiva utakmica protiv proletera, kupio sam ulaznicu na crnom trzistu, bila je paprena cijena, ali da je bila deset puta skuplja ne bi zalio,jer je to bilo nestvarno, bio sam na montaznoj tribini i da se srusila, od ludosti ne bi osjetio, trans x 30 000 puta

he he i ja sam bio na montaznoj pobjegao sa stricem slavlje se nastavilo u kafani gdje je sad motel damjan
zato me stara izdegenjacila posle

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Jun 2010, 22:10
http://www.sportlive.ba/index.php/sl-no ... 4%87ev-gol

jos da u subotu da jedan u bijeljini :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2014, 23:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2011, 09:54
zelim zelim je napisao:
iskusniborcevac je napisao:

he he i ja sam bio na montaznoj pobjegao sa stricem slavlje se nastavilo u kafani gdje je sad motel damjan
zato me stara izdegenjacila posle

Ja sam tu utakmicu zavrsio na krovu barake sto je nekad stajala iza semafora.....tad sam vagao bar 70kg manje nego sad pa se moglo sjediti na salonit plocama.....ovo je tad za mene bila VIP loza....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120159 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3275, 3276, 3277, 3278, 3279, 3280, 3281 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]