dtb_pro je napisao:
Kum mi je na poklon od svog prijatelja Francuza dobio Wiko Cink King 5-inčni Dual-SIM smartphone. Meni djeluje onako, simpatičan. Ima li ovdje neko (Milan je čini mi se spominjao Wiko telefone) ko bi mi mogao reći koju pametnu vezano za ovaj telefon.
Francuski telefon, da, ima kineski mediatek chipset, ali generalno je odlican telefon, pogotovo novije generacije (proguglati wiko highway, njihov zadnji model -
http://www.youtube.com/watch?v=U4bzfbmkJ6Q ).
Inace wiko je nakon samsunga i iPhone-a najprodavaniji telefon u Francuskoj, jeftin, dobar i pozdan, ima odlican cist android softver, tzv "butter" android, i da, dosta telefona ima kvalitetno aluminijumsko kuciste, ne djeuluje nimalo jeftino kada se drzi u ruci.

Prodaje se tek u par zemalja evrope, njemacka, portugal i spanija cini mi se... Da se razumijemo, uvoznici su ozbiljne njemacke firme kao npr cyberport...

Taj wiko cink king ne djeluje lose, ako ti kum nije neki zahtjevan user onda ce mu biti ok telefon, ono, nema neku gustinu piksela tj. vide se sigurno tackice na ekranu jer je rezolucija mala, a displej velik, a i li-ion2000 maH baterija na 5 inca, mada sreca nije quad core inace bi to posrkao u roku od par sati koristenja... Ja bih prije uzeo recimo wiko darknight-a ili darkfull-a (ovog druogo kome nije toliko bitna baterija i memorija vec performanse), a ko zeli malomanji ekran uz dobre performanse moze uzeti wiko darkmoon-a, ko zeli baaaaaaaaaasssss dobru bateriju i ogrommaaaaaan ekran neka uzme sebi wiko darkside-a...
Ja cu mozda uzeti takodje neki od gore navedenih, osim ako htc one X+ ne padne ispod 250 ojra...