banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 280  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2014, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
dukicas je napisao:
Пошто је закључана она тема о протестима, морам овде да упозорим. Погледајте ову ФБ групу у којој се сакупило чак 73000+ њиХа који хоће да руше дејтонску БиХ и врате Аљину из 1992. А та група активно постоји само око 2-3 месеца, што ће рећи да је основана много пре ових ''спонтаних'' протеста и ето тако се спонтано учланило толико њиха у ту групу за тако кратко време. А у њој све лепо јавну пише, чак можеш и ''лајковати'', а између свих осталих срања пише и да им је сад 1. март последња и идеална прилика за рушење свих институција БиХ и проглашавање устава тзв. РБиХ који је донешен ''легитимно и легално на демоНкратском референдуму''. Хмм , па питам се ја што и ми такав референдум, чак легалнији и демократскији не одржимо!?
https://www.facebook.com/groups/ustavrbih

Evo jos malo lijepih zelja

https://www.facebook.com/groups/gradjanskiustav/

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 20:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić rekla je Srni da je na referendumu o nezavisnosti BiH, 1. marta 1992. godine došlo do preglasavanja i prevare Srba, te da se desilo ono što je Alija Izetbegović zapisao u Islamskoj deklaraciji, prenose Nezavisne.

- Izetbegović nije imao vremena da biološkim putem dobije i dočeka ono što je u svojoj deklaraciji napisao, a to je - kada bude 51 odsto muslimanske populacije, BiH će biti islamska republika. S toga je bio potpomognut strancima, koji su, inače, imali u planu raspad Jugoslavije, rekla je Plavšićeva.

Navodeći da je na svim nivoima vlasti dolazilo do preglasavanja Srba, Plavšićeva je naglasila da je bila jedna od optimista, koji su se nadali da će zdrav razum da pobijedi i da će muslimanski intelektualci reći da to nije po ustavu, ali ništa od toga se nije desilo.

- Oni su to spremali i sve se znalo, a mi Srbi nismo znali ništa. Ja sam još bila i optimista, nadala se, s njima sam išla u školu, drugovala, studirala, mislila sam da je nemoguće da se to desi, ali dešavalo se ono što je bilo zapisano u Deklaraciji Alije Izetbegovića, istakla je Plavšićeva.

Prema njenim riječima, to je sve bila posljedica jedne prevare u tadašnjoj skupštini BiH, kada su muslimanski i hrvatski poslanici tokom noći izglasali referendum i to nakon što je tadašnji predsjednik parlamenta Momčilo Krajišnik prekinuo sjednicu, koja je zašla duboko u noć, i zakazao njen nastavak za sutra.

- Sutradan, u 11.00 časova, ulazim u zgradu parlamenta, a oni mi kažu 'nema nastavka sjednice, sve je gotovo, sve izglasano'. Nisam znala ni šta ni kako... Kasnije sam saznala - kada je Krajišnik predložio da sjednica bude nastavljena sutradan, u sali su ostali muslimanski i hrvatski poslanici, a umjesto Krajišnika postavili su potpredsjednika da vodi sjednicu i izglasali referendum, navela je ona.

Plavšićeva se prisjetila i riječi jednog njenog dobrog kolege na fakultetu, muslimana, koji joj je, tvrdi, tih dana govorio: "Ja ne znam, Biljana, šta još treba da vam se desi, pa da otvorite oči".

- On je valjda procjenjivao Srbe kroz mene, jer ja sam govorila da će biti intelektualaca sa Pravnog fakulteta koji će reći da takav način donošenja odluka nije po ustavu, da mora da bude konsenzus u svim institucijama. Ali, ništa od toga se nije desilo, tih intelektualaca nije bilo, kaže Plavšićeva.

Ona je naglasila da je kod nje uvijek tinjala nada da njene kolege muslimani, intelektualci, ne mogu to da prihvate, jer vijekovima se živjelo zajedno u Sarajevu, ali desilo se suprotno.

(Nezavisne/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Ne mogu da je osuđujem, u to vrijeme naivnost je ustvari bio zdrav razum, ali u današnje vrijeme to je nedopustivo, ja čisto sumnjam da ima ijedan bošnjački intelektualac koji će priznati da je onaj referendum bio greška, svi prije svega ga brane.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić rekla je Srni da je na referendumu o nezavisnosti BiH, 1. marta 1992. godine došlo do preglasavanja i prevare Srba, te da se desilo ono što je Alija Izetbegović zapisao u Islamskoj deklaraciji, prenose Nezavisne.

- Izetbegović nije imao vremena da biološkim putem dobije i dočeka ono što je u svojoj deklaraciji napisao, a to je - kada bude 51 odsto muslimanske populacije, BiH će biti islamska republika. S toga je bio potpomognut strancima, koji su, inače, imali u planu raspad Jugoslavije, rekla je Plavšićeva.

Navodeći da je na svim nivoima vlasti dolazilo do preglasavanja Srba, Plavšićeva je naglasila da je bila jedna od optimista, koji su se nadali da će zdrav razum da pobijedi i da će muslimanski intelektualci reći da to nije po ustavu, ali ništa od toga se nije desilo.

- Oni su to spremali i sve se znalo, a mi Srbi nismo znali ništa. Ja sam još bila i optimista, nadala se, s njima sam išla u školu, drugovala, studirala, mislila sam da je nemoguće da se to desi, ali dešavalo se ono što je bilo zapisano u Deklaraciji Alije Izetbegovića, istakla je Plavšićeva.

Prema njenim riječima, to je sve bila posljedica jedne prevare u tadašnjoj skupštini BiH, kada su muslimanski i hrvatski poslanici tokom noći izglasali referendum i to nakon što je tadašnji predsjednik parlamenta Momčilo Krajišnik prekinuo sjednicu, koja je zašla duboko u noć, i zakazao njen nastavak za sutra.

- Sutradan, u 11.00 časova, ulazim u zgradu parlamenta, a oni mi kažu 'nema nastavka sjednice, sve je gotovo, sve izglasano'. Nisam znala ni šta ni kako... Kasnije sam saznala - kada je Krajišnik predložio da sjednica bude nastavljena sutradan, u sali su ostali muslimanski i hrvatski poslanici, a umjesto Krajišnika postavili su potpredsjednika da vodi sjednicu i izglasali referendum, navela je ona.

Plavšićeva se prisjetila i riječi jednog njenog dobrog kolege na fakultetu, muslimana, koji joj je, tvrdi, tih dana govorio: "Ja ne znam, Biljana, šta još treba da vam se desi, pa da otvorite oči".

- On je valjda procjenjivao Srbe kroz mene, jer ja sam govorila da će biti intelektualaca sa Pravnog fakulteta koji će reći da takav način donošenja odluka nije po ustavu, da mora da bude konsenzus u svim institucijama. Ali, ništa od toga se nije desilo, tih intelektualaca nije bilo, kaže Plavšićeva.

Ona je naglasila da je kod nje uvijek tinjala nada da njene kolege muslimani, intelektualci, ne mogu to da prihvate, jer vijekovima se živjelo zajedno u Sarajevu, ali desilo se suprotno.

(Nezavisne/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Ne mogu da je osuđujem, u to vrijeme naivnost je ustvari bio zdrav razum, ali u današnje vrijeme to je nedopustivo, ja čisto sumnjam da ima ijedan bošnjački intelektualac koji će priznati da je onaj referendum bio greška, svi prije svega ga brane.

:D
E kako znas zbunit ljude.Gdje samo iskopas te izraze.
"Bosnjacki Intelektualac"
E Fiki, stvarno nekad pomislim, jel moze neko biti gori od mene. :)

Dobro znam, samo si citiro ali opet si kriv i zbog takvog citata... :D

Hajd reci, sta je to bosnjacki intelektualac, al ozbiljno?
Mozes li ti to u par rijeci , onako za 12 godisnjaka objasnit.
To je neki nas arsin, standard aka mjera sto cika Chomsky kaze za potrebno razumjevanje pojmova, ideja, koncepcija?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bošnjački intelektualac je onaj čovjek koji se bavi teorijama bošnjačkog nacionalnog korpusa. Značajni predstavnici: Muhamed Filipović, Adil Zulfikarpašić, Raif Dizdarević, Sidran...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 23:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li je Nikola Tesla intelektualac ili srpski intelektualac?

Kontam da je nesto u tom pravcu...

Ej, Fiki, da li shvatio ono sto si me jutros pitao glede saobracaja?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Ne bih se ja sprdao sa tim ljudima jer kada pogledas ANURS place ti se od kolicine inteligencije

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2014, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moze se i tako posmatrati, ali kada je Brale u pitanju... Ne znam, moj ugao mi djeluje prilicniji njegovim stavovima :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 02:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
The_new_Statesman je napisao:
Moze se i tako posmatrati, ali kada je Brale u pitanju... Ne znam, moj ugao mi djeluje prilicniji njegovim stavovima :lol:

TNS stalno me provaljujes... :D

Pa ja bas to hocu rec. Struja je Spska, to svako zna.

Zato sto je struja Spska i zato sto se njome bavio Tesla on je zbog tog Srpski a ne svjetski pronalazac, intelektualac. :D :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 05:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E to! Ne kaze se dzaba: Lud k'o struja.
Nema boljeg dokaza od ovog.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 07:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim ono, kakav je stav BiH po pitanju Ukrajine? Koju vlast priznaju?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 08:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Za tu informaciju moraš konsultovati troGlavo presedništvo,ako se dogovore

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sta mislis zbog cega trolam :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Mislim ono, kakav je stav BiH po pitanju Ukrajine? Koju vlast priznaju?

Vjerovatno isti kao u pogledu Kosova, a to je da nema zvaničnog stava. Zvanično će se priznati rješenje koje se postigne kompromisom i na opšte (ne)zadovoljstvo, ili ako se pokolju, onda stranu koja pobijedi, koja god bila. Čist pragmatizam.
(ne kao izraz političke mudrosti, već čisto što se ne mogu dogovoriti ni oko izbora mineralne vode na sjednicama, a kamo li svjetske politike)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pojasni pozicije sva tri clana :-)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pozicija svakog od njih je da su opozicija jedan drugom i tako u krug. Ad absurdum.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aj 'vako:

Sta ce reci bosnjacki clan?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Na Pinku jedan od boraca VRS-a kaze da je dosao do podataka da jedan pas u azilu ima visa primanja od RS-a(hrana,odrzavanje sta li vec) na godisnjem nivou nego pojedini bivsi borci. Jel to istina ?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aj 'vako:

Sta ce reci bosnjacki clan?

Nije uopšte bitno šta će on reći, a stav nema ni jedan od njih. Jedino što im je zajedničko u razmišljanju je "gdje sam ja tu". Ako niko nema ličnu korist, onda je bitno saplitati onog drugog ili trećeg. U principu nema razlike.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ukinemo drzavu? :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jedino lustracija ovde može pomoći.

Edit:q q https://www.facebook.com/SrpskiMislimSr ... SamPoVjeri

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 280  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]